kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Deprem gömüsü 4 yıl sonra çıktı

Deprem yağması: Bir erin gömdüğü dolarları alan yarbay yargıda!.

Er Tarkan Okçu, Yalova depreminde içinde 300 bin dolar olan çantayı enkazda bulup, birlik bahçesine gömdü... Dört yıl sonra erin arkadaşı olayı öğrendi ve Yalova'daki Yarbay Mümin Şen ile parayı bulup paylaştı. Yarbayın kısa sürede üç otomobil ve iki villa alması olayı ortaya çıkardı.

Deprem gömüsü 4 yıl sonra çıktı

17 Ağustos'ta Yalova'da enkazda bulduğu dolar dolu çantayı kule dibine gömen asker terhis oldu, gömüyü bulan komutan ise zengin....

Tarsuslu Tarkan Okçu, 17 Ağustos Depremi'nde Bergama 10'uncu Piyade Tugay Komutanlığı bünyesindeki 1'inci taburda askerdi. Birçok askeri birlik gibi Okçu'nun birliği de arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine gönderilerek Yalova Çiftlikköy'de görevlendirildi. Birlik, Yalova Hava Meydan Komutanlığı bahçesindeki uçuş kulesinin yakınlarında kurulan askeri çadırlarda kalmaya başladı. Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, yağmalama olaylarını önlemek üzere bir site enkazında görevlendirilen Okçu içinde 100'lük dolarlar halinde 3 deste bulunan bir el çantası ile bazı ziynet eşyaları buldu. Sakladığı çantayı akşam sırt çantasında birliğe getiren Okçu, gece karanlığında kulenin yakınındaki 3 incir ağacının arasına açtığı 30-40 santimetrelik bir çukura gömdü. Ardından da İstanbul'da çalışan kardeşi Cumalı Okçu'ya telefon ederek deprem enkazından para çıkardığını ve gelip kendisinden parayı almasına istedi. Ancak ağabeyine inanmayan Cumalı Okçu Yalova'ya gitmedi. Tarkan Okçu da Bergama'ya dönerken çok sıkı arama yapıldığı için çantayı alamadı. Bir süre sonra da terhis olarak Tarsus'a döndü.

KOMUTAN ZİYARETİ
2003 yılının yaz aylarında telefonla ağabeyini arayan Cumalı Okçu, parayıMümin Şennereye gömdüğünü sordu, Eylül 2003'te de bu defa Tarsus'a giderek yerini tarif ettirdi. İyice öğrenince de konuyu arkadaşı Osman Özdemir'e açtı. Özdemir Emekli Astsubay Mehmet Ali Çakmak'ı bularak, paranın depremde çalındığından bahsetmeden, bir döviz bürosu kuryesi kaza yapınca paranın askerlik yapan kardeşi tarafından gömüldüğünü ve bir daha alamadıklarını söyledi. Ardından da içeriye girebilmek için adam ayarlamasını istedi. 15 Eylül'de Özdemir'le birlikte Yalova Hava Meydan Komutanlığı'na giden Çakmak, birlik komutasına vekaleten Yarbay Mümin Şen'in baktığını öğrendi. Tekrar İstanbul'a dönen Çakmak, Levazım Maliye Okulu'nda görev yapan Recep Dok'tan yardım istedi. Gömü için işbirliği yapan üçlü birlikte Yalova'ya gelip Yarbay Mümin Şen'i yemeğe götürdü. "Bu işi halledeceğini" söyleyen Şen, bir süre sonra telefon ederek üçlüyü Yalova'ya çağırdı. Gömüyü çıkarmak için uygun fırsat, Yalova Hava Meydan Komutanı Albay Attila Kurar'ın Pazar günü yatılı olarak okuyan kızını İstanbul'a götürmesi sırasında çıktı. Kurar'ın ayrılmasının ardından birliğin nizamiyesine gelen gruptan, Özdemir ile Şen otomobille içeriye girip kulenin yanına gitti. BuradaEN AZ 300 BİN DOLAR VARDI.... Tarsusta yargılanan Tarkan Okçu, enkazda 30-20 cm ebatlarında bir çanta bulduğunu anlatarak, şöyle dedi: İçine baktığımda 100 dolarlardan oluşan 100lük desteler olduğunu gördüm. Saymadım ama çantada yaklaşık 300 bin dolar vardı. Çantayı aynı gün Yalova Hava Meydan Komutanlığında kaldığımız yere götürüp gömdüm. parayı çıkaran ikili aralarında paylaştı. Sonra da diğer iki ortağa para çıkmadığını anlattı. O sırada Şen'i arayan Albay Atilla Kurar, birliğe niye girdiğini sordu. Bunun üzerine grup hemen dağıldı. Ancak Albay Kurar, olayın peşini bırakmadı. Sürekli takip ettiği yarbay Mümin Şen, iki otomobili olmasına rağmen arka arkaya 64 milyar, 38 milyar ve 26 milyar liraya 3 otomobil daha alınca şüpheleri arttı. Bu arada Şen'in yakınlarının üzerine 2 villa aldığı ve otomobil galerisi açtığı iddia edildi.

KURAR AFFETMEDİ
Kurar'ın girişimleriyle başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 4 zanlıdan Mehmet Ali Çakmak, Recep Dok ve Osman Özdemir olayı itiraf etti. Osman Özdemir, "Paranın bir kısmını hayır işleri için harcayacaktık" dedi. Mümin Şen hakkında Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılılığı tarafından "Hırsızlık" ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla 2 yıl 6 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı ve ordudan ihraç edilmesi istendi. Osman Özdemir hakkında da aynı suçlardan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AK Parti'li Fırat'tan şok suçlamalar
 CHP'de Baykal'ın en rahat kurultayı
 Kendimi İsviçreli hissettim
 Kimin uçağı güzel?
 Trabzon kazasındaki sır perdesi aralanıyor
 Van Emniyeti de Rektör'ü fişlemiş
 'İdealist kadrolara ihtiyacımız var'
 AK Parti'ye ihtar için başvuru
 Meclis'te milli maç tartışması
 Tatlıses'in konserine güvenlik engeli
 Öğretmenim.. Görevim: Geçim
 2006 yılı ÖSS takvimi belirlendi
YILMAZ ÖZDİL
İsviçre dolmuşu...
Hani dolmuşa bindiği zaman, o kadar...
ALİ KIRCA
A..... yoksa!
Bugün aslında sıradan bir geziyi,...
FATİH ALTAYLI
Bu adamların görevi neydi Levent Bey!
Futboluyla...
ERDAL ŞAFAK
Sinirler bozulunca
Sakinliği ve soğukkanlılığıyla...
MEHMET ALTAN
Çelme...
Milli Takım Yardımcı Antrenörü Mehmet Özdilek,...
Irak'ta kanlı cuma hedef Şii camiler
Irak'ın Hanekin kentinde de Şii camileri hedef seçen intihar...
Türkiye ile işbirliği önemli
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin AB üyeliğine en çok karşı...
Başımız belada
Başımız belada
Blatter'in çirkin açıklamaları her kesimden haklı tepkiyi gördü ama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu