kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kendimi İsviçreli hissettim

Milli maçın iki ülke ilişkilerini olumsuz etkilemeyeceğine inandığını söyleyen Gyger, "İki takım da benim diyordum. Ama stattaki atmosfer üzerine kendimi İsviçreli gibi hissettim" dedi.

Eşi Türk olduğu için "Walter Enişte" olarak bilinen İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Gyger, Türkiye-İsviçre karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle üzüntü duyduğunu ancak bu gerginliğin iki ülke ilişkilerini etkileyeceğine inanmadığını söyledi. Eşi Birsen Gyger ile basının karşısına çıkan Gyger, "Stadyuma girmeden önce 'benim takımım kazanacak' diyordum. Çünkü iki takımım vardı. Ancak stadyumdaki o atmosfer üzerine kendimi İsviçreli gibi hissettim" mesajı verdi. Maçı izlemediğini ancak sonrasında yaşanan olayları izlediğini belirten Birsen Gyger ise "Futbol, insanları yakınlaştıran, dostlukları pekiştiren bir oyundur. Türkiye kazansın isterdim. Maçı kazandık ama Almanya'ya gidemedik" dedi.

'İSVİÇRE MARŞINI DUYAMADIM'
Büyükelçi Gyger, karşılaşmanın İsviçre ayağında, Türk milli marşına saygısızlık edildiği yönündeki haberlere ilişkin "Bern'deki maçı izledim. Eğer böyle bir şey olsuysa buna çok üzülürüm, bu saygısızlıktır" dedi ve ekledi: "Bern'deki maçta, Türk milli marşını duyabiliyordum. Ancak İstanbul'daki karşılaşmada ne yazık ki İsviçre milli marşını duyamadım bile." Beşiktaş taraftarı olan Gyger, milli maçtaki olayları değerlendirirken, "Futbolcuların bu kadar hırslandırılması, Türkiye'nin yararına olmadı" diyerek Teknik Direktör Fatih Terim'e üstü kapalı bir mesaj gönderdi. FIFA Başkanı'nın maça ilişkin raporu görmeden yaptığı açıklamaların sorulması üzerine ise Büyükelçi olarak devlete ait olmayan bir kurum adına konuşamayacağını belirten Gyger, "Ama umarım FIFA, Türkiye'yi cezalandırmaz" karşılığını verdi.

CARLMY-REY'DEN GÜL'E MESAJ
Büyükelçi Gyger'in verdiği bilgiyeİsviçre Büyükelçisi Gyger, Türk eşi Birsen Hanım ile birlikte büyükelçilikte kameraların karşısına geçerek Türkiye-İsviçre futbol maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. göre, İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Carlmy-Rey, Dışişleri Bakanı Gül'e bir mektup göndererek İsviçre Milli Takımı'nın Türkiye'deki karşılanma şeklinden duyduğu üzüntüyü aktardı. Gül de "bu kaygı ve üzüntüleri anladığına" dair bir yanıt verdi.

DOSTLUK MAÇI BEKLENTİSİ
Olayların araştırılmasının FIFA'ya bırakılması gerektiğini ifade eden Gyger, ileride iki takımın tekrar karşılaşması ve bu maçın dostluğu simgelemesi beklentisini de dile getirdi. Gyger, iki ülke dostluğunu pekiştirmek için bir proje üzerinde çalıştığını ancak yaşanan olaylar nedeniyle bunu şimdi açıklama ihtiyacı hissettiğini ifade eden etti ve "1999 depreminin ardından, İsviçre hemen gelip Türkiye'ye gereken yardımları yaptı. Şimdi bu konuda bir vakıf kurularak, dostluğumuzu simgesi olsun istiyoruz. Bu vakıfın bir an önce kurulması için herkesten yardım bekliyorum. Konuyu Türk Futbol Federasyonu Başkanı ile de görüştüm, çok olumlu yaklaştı" dedi.

..VE SÖZ TÜRK EŞTE
Büyükelçi Gyger'in Türk eşi Birsen Gyger de maçta yaşanan olayların olduğu gibi yansıtılmasını umduğunu belirterek, "Umarım Türkiye zararlı çıkmaz. İki tarafı birbirine zıt düşürecek bir durum yaratıldıysa, gerek İsviçre gerek Türkiye açısından bizim için çok üzücü" dedi. Gazeteciler, Büyükelçi Gyger'den Türkçe bir mesaj isteyince Büyükelçi sözü "Birsen Hanım" diye hitap ettiği eşine verdi. Galatasaray taraftarı olarak bilinen Birsen Gyger de "Sizi seviyoruz" dedi.

Evren MESCİ / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AK Parti'li Fırat'tan şok suçlamalar
 CHP'de Baykal'ın en rahat kurultayı
 Kimin uçağı güzel?
 Deprem gömüsü 4 yıl sonra çıktı
 Trabzon kazasındaki sır perdesi aralanıyor
 Van Emniyeti de Rektör'ü fişlemiş
 'İdealist kadrolara ihtiyacımız var'
 AK Parti'ye ihtar için başvuru
 Meclis'te milli maç tartışması
 Tatlıses'in konserine güvenlik engeli
 Öğretmenim.. Görevim: Geçim
 2006 yılı ÖSS takvimi belirlendi
YILMAZ ÖZDİL
İsviçre dolmuşu...
Hani dolmuşa bindiği zaman, o kadar...
ALİ KIRCA
A..... yoksa!
Bugün aslında sıradan bir geziyi,...
FATİH ALTAYLI
Bu adamların görevi neydi Levent Bey!
Futboluyla...
ERDAL ŞAFAK
Sinirler bozulunca
Sakinliği ve soğukkanlılığıyla...
MEHMET ALTAN
Çelme...
Milli Takım Yardımcı Antrenörü Mehmet Özdilek,...
Irak'ta kanlı cuma hedef Şii camiler
Irak'ın Hanekin kentinde de Şii camileri hedef seçen intihar...
Türkiye ile işbirliği önemli
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin AB üyeliğine en çok karşı...
Başımız belada
Başımız belada
Blatter'in çirkin açıklamaları her kesimden haklı tepkiyi gördü ama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu