kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışişleri: Danimarka önlemleri almalı
Dışişleri: Danimarka önlemleri almalı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Danimarka'nın Roj TV konusunda almasını bekledikleri önlemlerin, terörizmle mücadele alanında uluslararası işbirliğinin bir gereği olduğuna işaret ederek, ''Danimarka'dan bu konudaki tavrını netleştirmesini ve gereken önlemleri bir an önce almasını bekliyoruz. Bu konuyu kararlılıkla takip edeceğiz'' dedi.

Tan, haftalık basın toplantısında, Danimarka'dan yayın yapan Roj TV ile ilgili bir soru üzerine, bu konuda Danimarka'da açılan soruşturmanın en kısa zamanda sonuçlanmasını umduklarını kaydetti.
RojTV'nin, terör örgütü PKK'nın sesi hüviyetinde bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Tan, Danimarka'dan yayın yapan bu kanalın terörist örgüt PKK ile bağlantılı olduğuna ilişkin Danimarka makamları nezdinde gerekAnkara'da gerekse Kopenhag'da çeşitli düzeylerde girişimlerde bulunulduğunu belirtti.

Tan, bu çerçevede Türkiye'nin Kopenhag büyükelçiliğinin, Danimarkaemniyet teşkilatına gerekli bilgi ve belgeyi içeren kapsamlı bir dosyayı ilettiğini, Danimarka emniyetinin bu konudaki soruşturmasının devam ettiğini söyledi.

Sözcü Tan, şöyle konuştu:

''Soruşturmanın en kısa zamanda sonuçlanmasını umuyoruz. Danimarka'nın bu konuda almasını beklediğimiz önlemler, terörizmle mücadele alanında uluslararası işbirliğinin bir gereğidir. Danimarka'dan bu konudaki tavrını netleştirmesini ve gereken önlemleribir an önce almasını bekliyoruz. Bu konuyu kararlılıkla takip edeceğiz. Zira bu konu, tüm uluslararası camianın çok büyük bir hassasiyetle mücadele etmesi gereken terör konusudur. Öncelikle dost ve müttefiklerimizden bu konuda ciddi, kararlı adımlar bekliyoruz. Bunların takipçisi olacağız.''

NATO'NUN MU ÖNLEM ALMASI GEREKİRDİ?

Dışişleri Sözcüsü Tan, Roj TV ile ilgili olarak, Danimarka Başbakanı Andres Fogh Rasmussen'in NATO'ya akredite olan gazetecileriniçeride olduğu yönündeki sözleri hatırlatılarak, ''Türkiye'nin NATO'yade ilettiği terör listesi var mı? Bu konuda NATO'nun mu önlem alması gerekirdi?'' şeklindeki bir soru üzerine, NATO Parlamenterler Asamblesi'nin NATO ile kurumsal bir bağının bulunmadığını kaydetti.

Sözcü Tan, ''NATO Parlamenterler Asamblesi 1955 yılında NATO'ya üye devletlerin parlamenterlerinin yılda bir toplanma kararı almalarından, günümüzde 26 üyeye ve 13 ortak devlet arasında güvenlik,siyasi ve ekonomik alanlarda önemli bir transatlantik forum haline gelmeye uzanan bir geçmişe sahiptir. Bu kuruluşun davetlisi olarak başbakanımız oraya gitmekle birlikte, bu kurumun NATO ile bir ilgisi bulunmamaktadır'' dedi.

Bunun da ötesinde, Roj TV ya da herhangi bir benzer kuruluşun NATOile herhangi bir akreditasyon bağlantısı bulunmadığını Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi'nin teyiden bir kez daha saptadığını belirten Tan, ''Biz bunun böyle olduğu konusunda gerekli bilgiyle mücehhezdik, ancak bir kez daha, bu gelişmeler üzerine, daimi temsilcimiz bunu NATOGenel Sekreterliği'nden sormuş ve neticede bize bu veya benzeri bir kuruluşun akreditasyonunun bulunmadığı teyiden bildirilmiştir'' diye konuştu.

Sözcü Tan, Danimarka'da dün Rasmussen ile ortak yapılması planlanan, ancak Roj TV muhabirinin de içeride olması nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmadığı basın toplantısına akredite olan basın mensuplarının başbakanlık ya da büyükelçilik yetkililerine iletilip iletilmediğine ilişkin bir soru üzerine de ''Zaman zaman bu tür yasadışı örgüt mensupları bazen bu ortamlara çeşitli yöntemlerle sızabilmektedir. Bunun böyle olup olmadığını ben bilmiyorum, ancak büyük ihtimalle böyle olduğunu sanıyorum'' ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tan, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi'nin bakanlığa çağrılıp çağrılmadığının sorulması üzerine de ''Sayısız defa kendilerine gerek Ankara'da gerekse Danimarka'da aktarılmıştır. Bundan sonra da bu konuyu kararlılıkla takibe devam edeceğiz'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Ayetullahlar devleti olmayacağız"
 Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları
 Başbakanlık Sözcüsü açıklama yaptı
 İnsan Halkları İzleme Örgütü, AİHM'in türban kararını...
 Gül'den Şam'a sürpriz ziyaret
 Mumcu'dan "hükümetimsi" ithamı
 "Kim olsa aynısını yapardı"
 Rektör Aşkın'a 31.5 yıl istendi
 CHP'li Anadol: İntihar değil, cinayet
 Samsun'a 17 Kasım çıkarması
 Yüce Divan'da bir suçlama, bir aklama
MUHARREM SARIKAYA
Samsun pazarlığı...
Samsun'da yarın önemli bir pazarlık...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Bir yazı yazdım pişman oldum..
Meğerse "Şemdinli...
YAVUZ DONAT
Demirel'den son nokta: "Sipariş vermiyorum"
Yıllarca...
Memleket Fırat'ın çiftliği!
Bodrum'un göbeğinde gazeteci dövüyor. Milyonlar bunu TV'de seyrediyor...
Yavru kediyi ezmemek için ölüme uçtular...
Ataköy'de köprüden uçan araçtaki 5 üniversite öğrencisinden 3'ü öldü,...
Roj TV notu kriz yarattı
Roj TV notu kriz yarattı
Başbakan Erdoğan, Roj TV muhabirinin katılması nedeniyle Danimarka...
Danimarka ile kriz bitmiyor
Danimarka ile kriz bitmiyor
Avrupa Birliği'nin kuzey kanadını oluşturan ülkelerden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu