kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rektör Aşkın'a 31.5 yıl istendi
Cezaevi soruşturması!

Rektör için 31.5 yıl isteniyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın 6 ayda tamamlanan iddianamede 'çıkar amaçlı çete kurmak'la suçlandı. Aşkın ve iki görevlinin 31'er yıl 6'şar aya kadar hapsi istendi.

Rektör Aşkın'a 31.5 yıl istendi

Van rektörü Aşkın, altı ayda tamamlanan iddianamede "çıkar amacıyla kurulan çetenin başı" olmakla suçlanıyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki yolsuzluk ididalarıyla ilgili olarak başlatılan ve 6 ay sonra tamamlanan iddianamede fatura Rektör Yücel Aşkın ile Rektör Yardımcısı Ayşe Yüksel ve Üniversite Sekreteri Işık Tepe'ye çıktı. Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan 232 sayfalık iddianamede, Yücel Aşkın, Ayşe Yüksel ve Işık Tepe hakkında "Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak", ihaleye fesat karıştırmak", "Resmi evrakta sahtecilik", "Resmi evrakı yok etmek" ve "Görevi kötüye kullanmak" suçlarından 12'şer yıldan 31 yıl 6'şar aya kadar ağır hapis cezası istendi.

ARPALI DAVASI DÜŞTÜ
İspanyol Firması Expansion'un Türkiye yetkilisi Mehmet Ümit Ayral hakkında da "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, Arpalı hakkındaki suçlamalar intihar ettiği için düştü. Dönemin Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Koyuncu ile Rektör Yardımcısı Hasan Ceylan hakkında da yine aynı suçlardan 4'er yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası istenen iddianamade, Rektörlük Yazıişleri Müdürü Şükran Yurtkuran ile Genel Sekreker Yardımcısı Salih Yurtkuran ve Rektörlük Yazıişleri Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Bülent Şahin'in de "Resmi evrakta sahtecilik" ve "Resmi evrakı yok etmek" suçlarından 6'şar yıldan 14'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

ÇETENİN BAŞI REKTÖR
Rektör Yücel Aşkın'ın diğer zanlılarla birlikte organize bir şekilde ve gizlilik içersinde hareket ettiği öne sürülen iddianamede, Aşkın'ın tıbbi cihazların teslimi sırasında usüzlükler yaparak ihaleye fesat karıştırdığı ve bu yolla devleti zarara uğrattığı iddia edildi. Aşkın'ın yapılan usülsüzlükleri gizlemek için eski tarihli geçici kabul komisyonları oluşturmaya çalıştığı, giden evrak kayıt defterini yok ettiği ve defter üzerinde tahrifat yaptığı anlatılan iddianamede, ayrıca Aşkın'ın tıbbi cihazların bir kısmının konulacağı binanın yapımında Oyak İnşaat'a hak ettiğinden fazla ödeme yaptığı da öne sürüldü. Soruşturma sürecinde 4422 Sayılı yasanın kaldırıldığı hatırlatılan iddianamede, yeni yasadaki sanıklar lehine olan hükümlerin uygulandığı vurgulandı.

DAVA YETİŞMEMİŞ
Eleştirilere yanıt veren Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan ise iddianameyi bayram arefesinde tamamladıklarını ancak yetiştiremediklerini öne sürerek, bunun Enver Arpalı'nın ölümüyle bir ilgisi olmadığını öne sürdü. Kaçan, Arpalı'nın psikolojik durumunun bozuk olduğu yönünde kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadığını da iddia etti. Öte yandan, hastanede bulunan Rektör Yücel Aşkın'ın doktoru Prof. Cevat Yakut sabah saatlerinde adliyeye gelerek Başsavcı Kaçan'a Aşkın'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardılmcısı Enver Arpalı'nın intiharı üzerine fenalaşarak hastaneye kaldırılan Rektör Aşkın'ın tedavisi sürüyor. Uluslararası Yüksek Öğrenim Konferansı'nda konuşan YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Rektör Aşkın'ın Ankara'ya getirilmesi için bir girişimde bulunmadıklarını, Aşkın'ın sağlık durumunun da taşınma için uygun olmadığını söyledi.

TEZİÇ'İN GÖRÜŞÜ YÖK
Başkanı Prof. Erdoğan Teziç, tutuklu bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkındaki davanın başlayacağı yönündeki haberleri değerlendirirken, "Yargı süreci başladıysa yapılması gereken yapıldı demektir.Bu süreç herkesi rahatlatır" dedi. Teziç, "İddianame daha önce tamamlanmış olsaydı ve dava açılsaydı bu üzücü olay yaşanır mıydı" sorusuna da, "Geriye dönüp yorum yapmanın anlamı yok" yanıtını verdi.

Ercan DEMİRCİ-VAN/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP'li Anadol: İntihar değil, cinayet
 Samsun'a 17 Kasım çıkarması
 Yüce Divan'da bir suçlama, bir aklama
MUHARREM SARIKAYA
Samsun pazarlığı...
Samsun'da yarın önemli bir pazarlık...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Bir yazı yazdım pişman oldum..
Meğerse "Şemdinli...
YAVUZ DONAT
Demirel'den son nokta: "Sipariş vermiyorum"
Yıllarca...
Memleket Fırat'ın çiftliği!
Bodrum'un göbeğinde gazeteci dövüyor. Milyonlar bunu TV'de seyrediyor...
Yavru kediyi ezmemek için ölüme uçtular...
Ataköy'de köprüden uçan araçtaki 5 üniversite öğrencisinden 3'ü öldü,...
Roj TV notu kriz yarattı
Roj TV notu kriz yarattı
Başbakan Erdoğan, Roj TV muhabirinin katılması nedeniyle Danimarka...
Danimarka ile kriz bitmiyor
Danimarka ile kriz bitmiyor
Avrupa Birliği'nin kuzey kanadını oluşturan ülkelerden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu