kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Trajik tablo berraklığa kavuşmalı"
Ön otopsi sonucu ölüm nedeni intihar

"Trajik tablo berraklığa kavuşmalı"

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın ölümüyle ilgili olarak, "Böyle
bir olaydan endişe ediyorduk.Yargılama sürecinde vicdanlar sızlamamalı. Yargıya güvenimiz sonsuz. Trajik tablo berraklığa kavuşmalı" dedi.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın ölümüyle ilgili olarak, ''Bu trajedinin daha vahim boyutlara ulaşmasını istememekteyiz, arzulamamaktayız'' dedi.

YÖK'ün Bilkent Otel'de düzenlediği
uluslararası yükseköğretim konferansı başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Teziç, konuşmasının sonunda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Arpalı'nın intihar etmesine değindi.

Teziç, ''dünden itibaren Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yeni bir trajediyle karşı karşıya kalındığını'' söyledi. Teziç, ''Bu, hepimizi üzüntüye sokmuştur. Bir insan hayatının, kutsal varlığın sona ermesi ve bunun uzantıları, ailesine, topluma uzantıları herkesi derinden yaralamaktadır'' dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki konuyla ilgili görüşlerini zaman zaman kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden Teziç, şunları söyledi:

''Bu konunun berraklaşması endişelerimiz, yargıya müdahale olarak algılanır boyuta taşındı. Biz, yargının siyasileşmesinin tehlikelerini bilen insanlarız. Ben şahsen, bu konuda yargılama makamlarına bir gölgenin düşmesini hiç arzulamam. Çünkü içinde bulunduğumuz koşullarda yargı kararlarına ulaşıyorsak, bu hem bizi hem hükümeti rahatlatan bir husus olmalı, böyle algılanabilmeli. Yargı kararlarına uymanın getireceği rahatlık vardır. Sorumluluk, hukuk gerçeği içerisinde ortaya çıkar.

Yargılama sürecinde yargılama makamlarına, adalet mekanizmasına sorunların çözümünde Anayasa'daki temel ilkelerden yola çıkacak olursak, yürürlükteki mevzuata göre karar verilir. Yani Anayasa, kanun, hukuka uygun olarak uygulama yapanlar, vicdani kanaatleriyle bir sonuca giderler. Burada yargıyı taçlandıran, yargıya çok büyük önem atfeden bir temel kavram vardır; vicdani kanaat... Bu, verilecek kararlarda vicdanların sızlatılmamasını sağlama anlamına gelir, felsefi boyutuyla. O bakımdan, içinde bulunduğumuz bu trajik dönemde vicdanlarımızın daha fazla sızlamadan bir an önce açıklığa kavuşmasını istemekteyiz, bu trajedinin daha vahim boyutlara ulaşmasını istememekteyiz, arzulamamaktayız.''

"ARPALI'NIN PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞTU"

Tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nde intihar eden YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın avukatı Hasan Akköprülü, ''Davanın açılma süresinin uzaması, Arpalı'nın psikolojisini bozmuştu'' dedi.

Akköprülü, Arpalı'nın onurlu ve haysiyetli bir kişiliğe sahip olduğunu ifade ederek, daha önce intihar girişiminde bulunmadığını, ancak son günlerde psikolojisinin bozulduğunu gözlediklerini belirtti.

Arpalı'nın tutuklandığı günden bu yana dava açılmadığına işaret eden Akköprülü, ''Davanın açılma süresinin uzaması Arpalı'nın psikolojisini bozmuştu. Gerekli delillerin toplanması gerekçesiyle davanın açılma süreci uzadı. Gizlilik kararı dolayısıyla henüz dosyayı da inceleyememiştik'' diye konuştu.

Otopside de Arpalı'nın iple intihar ettiğinin belirlendiğini belirten Akköprülü, ''Bir cezaevinde intihara yol açacak malzemelerin
bulundurulmasını sakıncalı görüyorum. Ancak cezaevi yetkilileri, mahkumların çamaşırlarını asması için zaman zaman ip verdiklerini
belirttiler'' dedi.

''REKTÖR AŞKIN'IN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR''

Tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nde rahatsızlanarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan YYÜ Rektörü Yücel Aşkın'ın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rektör Aşkın'ın hayati
tehlikesinin devam ettiğini, gerekli takibin yapıldığını belirtti.

Aşkın, Van M Tipi Cezaevi'nde, aynı koğuşu paylaştığı YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın intihar etmesinin ardından
rahatsızlanarak, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Aşkın, kalp spazmını izleyen ileti bozukluğu ve pankreatik şüphesiyle yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 3.köprüde güzergah bilmecesi
 Teziç'ten Arınç'a tepki
 Prof.Kalaycı'ya veda
 Muğla'da öğrenci kavgası: 14 yaralı
 Çocukların terör oyunu
 Fransa fazla korkunun kurbanı oldu
 Rektör Aşkın'ın sağ kolu cezaevinde kendini astı
 Katil zanlısı gözaltına alındı
 Barış mitinginde kavga
 Meclis'e gelecek
 Bagajdan çıkanlar istihbarat bilgisi
 İç Hatlar Terminali tamamen yandı
 Atatürk'süz yeni bröve dava konusu oldu
 CHP'lilerin aracının kurşunlandığı iddiası
 Şırnak'ta mayın patladı: 1 yaralı
ÖMER LÜTFİ METE
Tüfekle oynama şeytan doldurur
Nicedir 'rejim...
UMUR TALU
Kalleş kaleşler ile Veysel Ateş'ler
Kimimiz sanıyor ki,...
ERGUN BABAHAN
Hakem ve hâkim
Türkiye meşin yuvarlağa kilitlendiği için...
ERDAL ŞAFAK
Yaşasın demokrasi yaşasın şeffaflık
Bir önerimiz var:...
MEHMET ALTAN
Kapatmak istiyorlar...
Bundan dokuz yıl önce Susurluk...
ALİ KIRCA
Katar bize ne katar?
Maçı Katarlılar da dev ekrandan...
Yeni hedef Kraliçe mi?
El Kaide lideri Zevahiri'nin son video açıklamasında gizli tutulan...
Aliyev'e 4 gün süre
Azerbaycan'da seçimin iptalini isteyen muhalefet, iktidarı 18...
Hayal kırıklığına uğradım
Hayal kırıklığına uğradım
Fatih Terim, "Büyük hayal kırıklığı yaşadığım oyuncularım var. Yüreği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu