kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Prof.Kalaycı'ya veda

Uğradığı silahlı saldırıda öldürülen İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı için İÜ Rektörlüğü'nde tören düzenlendi.

İÜ'nün Beyazıt Yerleşkesi'ne getirilen Prof. Dr. Kalaycı'nın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, rektörlük binasında katafalka konuldu.Törene katılan İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Kalaycı'nın eşi Nurlan Kalaycı'ya başsağlığı dileğinde bulundular.

Prof. Dr. Kalaycı için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Kalaycı ile 40 yıllık bir yaşamı bugüne taşıdıklarını
ve bu süreçte kendi aile bireylerinden daha çok birbirlerini gördüklerini söyledi.Prof. Dr. Parlak, ''Diliyorum bu son olsun. Bu bir alçaklık. Tüm aileye, halka, camiaya başsağlığı diliyorum'' dedi.

İÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Keçeli de Kalaycı'nın görevi başında katledildiğini belirterek, bir bilim adamını yok etmenin, kişisel olarak cezalandırmanın, insan haklarına, yaşam hakkına ve hukuk düzenine saldırı olduğunu söyledi.

Kalaycı'nın sabah saatinde otomobilinde savunmasız bir şekilde katledildiğini ifade eden Prof. Dr. Keçeli, ''Bu alçaklıktır. Bu saldırı ile uygarlık kavramı yara almıştır. Acımız tarifsiz ve derindir. Bu saldırıyla uygarlığımız onarılması güç bir yara almıştır'' diye konuştu.

KORKTUĞU BAŞINA GELDİ

Kalaycı'nın görev yaptığı Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı adına konuşan Prof. Dr. Şükrü Dilege, hayatında en büyük korkusunun hocası olan Kalaycı için böyle bir konuşma yapmak olduğunu, ancak bugün bu konuşmayı yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Prof. Dr. Dilege, şunları kaydetti:

''Fakültenin soluğunu kestiler ve büyük kahkahayı söndürdüler. Menfur saldırılar devam ettiği sürece, benim mesleğe devam edip etmemekonusunda kararsız kaldığım günlerde, birçok meslektaşım beyaz önlüğünü askıya asıp bu işi bırakabilir.''

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Akyüz de 60 senelik ömrünün en zor anını yaşadığını vurgulayarak, ''Ana, baba, dost kaybettik. Ama böyle bir acıyı ilk defa yaşıyorum. Bu zalim saldırıyı yapanları lanetliyorum'' dedi.

Hekimlerin hedef gösterilmemesini isteyen Prof. Dr. Akyüz, şunları kaydetti:

''1980 sonrası Türkiyesi'nde, devletin en yüksek düzeyindeki insanlar, bizi yönetenler, hekimleri sağlığın tek sorumlusu olarak göstererek bizi hedef etmişlerdir. Kalaycı, 40 yılda 90 yıllık iş günüçalışmıştır. Bunu yaparken de hiçbir maddi çıkarı olmamıştır. Devleti yönetenlerden istirham ediyorum. Hekimleri koruyunuz.''

Prof. Dr. Akyüz, hekimlerin hedef gösterilmemesi konusunda basınında dikkatli olması gerektiğini belirterek, ''Basın büyük bir güç. Ama bu gücü bizi hedef göstererek kullanmayınız. Yapmayın bize yazıktır. Sizin de hastanız olacak, çocuklarınız hekim olacak'' diye konuştu. İlmin ışığında her zaman hata oranları olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Akyüz, ''İşler iyi gittiği zaman bizi Tanrı, ters gittiği zaman şeytan olarak görmeyiniz'' dedi.

ELLER ÜZERİNDE TAŞINDI

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Kalaycı için dini görevli eşliğinde törene katılanlarca dua edildi.Prof. Dr. Kalaycı'nın naaşı, daha sonra İçişleri Bakanı Aksu, Sağlık Bakanı Akdağ, meslektaşları ve yakınları tarafından katafalktanalınarak bir süre eller üzerinde taşındı.

Prof. Dr. Kalaycı'nın naaşı, özel güvenlik elemanlarından oluşan ekip tarafından alınarak kortej eşliğinde yerleşkenin ana giriş kapısından çıkartılarak Beyazıt Meydanı'nda bekleyen cenaze aracına konuldu.

Kalaycı'nın cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Sarıyer'de aile kabristanında toprağa verilecek.

Törende, Kalaycı'nın eşi Nurlan Kalaycı'nın ayakta güçlükle durduğu, yakınları ve dostlarının da gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Trajik tablo berraklığa kavuşmalı"
 3.köprüde güzergah bilmecesi
 Teziç'ten Arınç'a tepki
 Muğla'da öğrenci kavgası: 14 yaralı
 Çocukların terör oyunu
 Fransa fazla korkunun kurbanı oldu
 Rektör Aşkın'ın sağ kolu cezaevinde kendini astı
 Katil zanlısı gözaltına alındı
 Barış mitinginde kavga
 Meclis'e gelecek
 Bagajdan çıkanlar istihbarat bilgisi
 İç Hatlar Terminali tamamen yandı
 Atatürk'süz yeni bröve dava konusu oldu
 CHP'lilerin aracının kurşunlandığı iddiası
 Şırnak'ta mayın patladı: 1 yaralı
ÖMER LÜTFİ METE
Tüfekle oynama şeytan doldurur
Nicedir 'rejim...
UMUR TALU
Kalleş kaleşler ile Veysel Ateş'ler
Kimimiz sanıyor ki,...
ERGUN BABAHAN
Hakem ve hâkim
Türkiye meşin yuvarlağa kilitlendiği için...
ERDAL ŞAFAK
Yaşasın demokrasi yaşasın şeffaflık
Bir önerimiz var:...
MEHMET ALTAN
Kapatmak istiyorlar...
Bundan dokuz yıl önce Susurluk...
ALİ KIRCA
Katar bize ne katar?
Maçı Katarlılar da dev ekrandan...
Yeni hedef Kraliçe mi?
El Kaide lideri Zevahiri'nin son video açıklamasında gizli tutulan...
Aliyev'e 4 gün süre
Azerbaycan'da seçimin iptalini isteyen muhalefet, iktidarı 18...
Hayal kırıklığına uğradım
Hayal kırıklığına uğradım
Fatih Terim, "Büyük hayal kırıklığı yaşadığım oyuncularım var. Yüreği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu