kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Karizması bozuldu söylentisi çıkacak
Karizması bozuldu söylentisi çıkacak
'Özgü ile evlenmeli miyiz bilmiyorum'

Karizması bozuldu söylentisi çıkacak

'Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı 'Çakır' rolüyle hayran kitlesini genişleten Oktay Kaynarca, efemine bir rolle ekrana dönmeye hazırlanıyor. Tek endişesi, hakkında çıkabilecek 'karizması bozulmuş' söylentileri....

Mafya dizilerinin aranan oyuncusu haline gelen Oktay Kaynarca, üzerine yapışan 'Çakır' karakterinden sıyrılmak için efemine bir karekteri canlandırmaya hazırlanıyor. Kurtlar Vadisi'nin 'Çakır'dan sonraki 'ağır' ismi 'Polat' karakterini canlandıran Necati Şaşmaz'ın oyunculuğunu eleştiren Kaynarca, Kurtlar Vadisi için, "Seyrederken artık konsantre olamıyorum" diyor. Şaşmaz'ı başka projelerde; 'er meydanında' görmek gerektiğine inandığını söyleyen Kaynarca, kendisiyle birlikte birçok oyuncuyu eleştiren Hakan Ural'a ise, "Arkadaşın yaptığı tüm işler canlandırmadan öteye geçemedi" diye cevap veriyor.

* Kurtlar Vadisi'ni izlemeye devam ediyor musunuz? Seyrederken konsantre olamıyorum ve bu yüzden izlemiyorum. Bir dönem o dizinin içinde olduğumdan, bana gerçekliğini yitirmiş gibi geliyor.

* Herkes Çakır öldükten sonra dizinin reytinginin düşeceğine inanıyordu. Aksine reytingleri çok iyi... Bu saatten sonra Kurtlar Vadisi'nin senaryosunu biri eline alıp okumaya başlasın ve arkada hiç oyuncu bile olmayan insanlarla canlandırma yapılsın aynı reytingi alır.

* Dizide iyi oyuncu kalmadığını mi düşünüyorsunuz? 'Oradaki oyuncular kötü oynuyor' gibi bir tartışma içine girmek istemiyorum çünkü kız arkadaşım da o dizide oynuyor.

* Sizin diziden ayrılmanızla birlikte ağırlıklı rol Necati Şaşmaz'ın oldu. Onun oyunculuğunu nasıl buluyorsunuz? Necati'nin daha çok çalışması lazım. Oyunculukta ben bile olmamışken o nasıl olsun? Zaten Necati'nin rolü oyunculuk gerektirmiyor. O rol belli bir şablona oturmuş ve onu sürdürmek kolay. Önemli olan bu saatten sonra yapacağın işlerde er meydanına çıkmak. Şu anda Kurtlar Vadisi'nin ekmeğini yiyor. Vadi çiçeklerle dolu şu anda ve Necati çiçekler arasında.

'ABİSİ NECATİNİN ŞANSI'

* Necati Şaşmaz'ın abisi senarist Raci Şaşmaz sayesinde şansının yaver gittiğini düşünüyor musunuz?
Necati'nin şanslı olduğunu düşünüyorum çünkü o daha önce hiç oyunculuk yapmamış. Hiçbir çabası olmadan bir rol ona teslim ediliyorsa, ki oyunculuk yapmak için evini, yurdunu, hayatındaki her şeyi değiştirmeyi göze alan bir sürü insana rağmen ona veriliyorsa; bu bir şanstır. Bana da oyuncu olmadığım halde böyle bir şans verilebilirdi. Bu da Necati'nin şansıdır. 'Oyuncuyum' diyen, yaptığı iş canlandırmadan öteye geçmeyen bir sürü insan, kendini oyuncu zannediyor.

'YENİ ROLÜM CESARET İSTER'

* Kimlerden bahsediyorsunuz?
Özcan Deniz, Mahsun Kırmızıgül ben ve Mehmet Aslantuğ hakkında konuşan bir arkadışım var ki; herkese oyunculuk dersi veriyor. Onun yaptığı işlere baktığımızda oyunculuğu canlandırmadan öteye geçememiş!

* Hakan Ural mı bu kişi? İsmi lazım değil. Aslında cevap vermek bile bana göre doğru değil. Söylediklerini dehşetle dinliyorum. Kaybolmaya yüz tutmuş bir adamın hezeyanları olarak görüyor ve gülüyorsun. Sorarlar adama hangi şartlarla varoldun, nasıl çıktın ortaya... Nasıl varoldun ki bu insanların yaptığı şeyleri nasıl eleştirirsin? Bu insanların yaptığı şeyleri nasıl yadırgarsın? Bu seni daha fazla antipatik yapıyor!

* Bulunduğunuz konumu kaybetme korkusu yaşayıp kalıpların dışına çıkamama kaygınız var mı? Kurtlar Vadisi'nin ardından risk almam gerekiyordu. Aslında ben önceden de iyi olduğuna inandığım bir sürü iş yaptım. 'Yeditepe İstanbul' mesela... Televizyon enteresan bir şey. Yaptığın herhangi bir şey senin ortadan kaybolmana neden olabilir. Şu anda elimde çok güzel bir senaryo var. Ama cesaret istiyor. Bir ikiz hikayesi var. Birbirini tanımadan büyümüş iki kardeşin hikayesi. Kardeşlerden bir tanesi efemine, diğeri canavar gibi bir adam. İkisinin bir araya gelmesi ve birbirlerinin hayatlarını etkilemeleri anlatılıyor. Hüngür hüngür ağlatacak bir hikaye. Ama efemine olan rolü oynamak cesaret istiyor. Kimileri gerçekten iki farklı insan izliyorum diyecek, kimileri de -ki en büyük korkum- 'Oktay'ın karizması bozuldu' diyecek.

* Bu riski göze alacak mısınız? Bu çok büyük bir risk. Bu işin ilk yansıması 'karizma bozuldu' şeklinde olacak ama desinler ne yapalım... Bu film, bu işi bilenler tarafından alkışlanıyorsa, benim için olay bitmiştir. Bir de filmin Cannes'da ödül aldığını düşünsenize, insanlara "Cannes'den benim ödülüm var" diyeceğim.

GÜLŞEN YÜKSEL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dizi oyunculuğu kumara dönüştü
 Pahada ağır arabaları galericileri bile solladı
 Asena beni kıskanmıştı
 Broadway'den fikir aldı
 Tarkan 'Mick Jagger elektriği' olan bir star
 İstanbul'da iftar zamanı
 Özdemir'in objektifinden 'Ağaç Yarası'
 Güzey'den 'Kum'un hikayesi
 Antikaseverlere müjde!
 Ankara'da sinema keyfi
 Stresinizi oryantalle atın
 Perde her gün açılacak
 Büyüyebildiniz mi?
 Hollywood'un gözü futbolda
 Barbie imaj değiştiriyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kocaya varıp dolma mı saralım yani?
Biz bitmişiz, fena...
HAKAN & UTKU
Masal kahramanı günlükleri-5
Hansel ve Gretel...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Tavuklu iftar topu...
AHMET UMİT
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi... (5)
Kulübe gelip her iş...
Oruçluyken de kilo korunabilir
Oruçluyken de kilo korunabilir
Jinemed Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Suzan Elpe, ramazanda oruç...
Ankara'ya iftara
Ankara'ya iftara
İçkale Şirketler Grubu'nun Onursal Başkanı Nadire İçkale'nin,...
Hallerine üzüldüm!
Hallerine üzüldüm!
Eski sevgilisi Gökhan Demirkol'un çektiği iddia edilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.