kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MAĞDURUM İnternetteki görüntülerin yargıya düşmesiyle gündeme gelen Gamze Özçelik, üzerinde Arapça, Allah yazılı kolyesiyle yaptığı konuşmada, Ben mağdurum. Basın mensupları, kulaktan dolma bilgileri lütfen yazmayın dedi.
Bu şerefsizliği hak etmedim
Ailesi De Oradaydı

Bu şerefsizliği hak etmedim

Gamze Özçelik dün basının karşısındaydı... Parmağında söz yüzüğü, boynunda "Allah" yazılı kolyesi ile hazırlıklı gelmişti... Yanında, Joseph Erdem adlı özel dedektiflik bürosu sahibi biri vardı... Genç kız, gözyaşları arasında yaşadıklarına isyan etti. Kendisini tutarsızlıkla eleştirenlere tepki gösterdi: Siz hiç tecavüze uğradınız mı?

Bu şerefsizliği hak etmedim

Genç oyuncu Gamze Özçelik suskunluğunu bozdu. Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hâkim olamayan Özçelik, kendini töre kurbanı olan kadınlara benzetti.

İnternette yayılan görüntülerinin gazete ve televizyonlarda da yer almasının ardından Türkiye'nin gündemine oturan Gamze Özçelik, konuyla ilgili ilk kez konuştu. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Conrad Otel'de yapılan basın açıklamasında gazetecilere basın kartı gösterme zorunluluğu koyuldu. 50'ye yakın basın mensubunun hazır bulunduğu basın açıklamasında Gamze'yi anne babası Tülin ve Talat Özçelik yalnız bırakmadı. Saçlarını toplayan, gömlek ve kumaş pantalonla kameralar karşısına geçen Gamze Özçelik'in boynundaki Arapça Allah yazılı kolye dikkat çekti.

"YAPILAN BİR SUÇ"
Sözcüsü ile birlikte basın mensuplarına açıklama yapan Gamze, konuşması boyunca gözyaşlarına engel olamadı. Basın açıklamasını ilk olarak Gamze'nin sözcüsü olduğunu söyleyen Joseph Erdem yaptı. Erdem konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu olayda sadece bir suçtan bahsediliyor. Bu suç tecavüzdür. Halbuki bu olayda üç suç vardır. Birinci suç tecavüz, ikinci suç istek dışı bu görüntülerin kaydedilmesi, üçüncü suç internetle bu görüntüleri yaymak. Bu olaylar reklam değildir. Tecavüze uğrayan bir insanın reklam yapması mümkün değildir. Açıklama yaparsak başımıza ne gelirdi bilmiyorduk. Sustuğumuz zaman herkes kendi başına bir şeyler söylemeye başladı. Susmanın bir fayda getirmediğini anladık. Ailenin ve Gamze Hanım'ın çok üzüldüğünü gördük." Sözcüsü olayla ilgili gelişmeleri de şöyle değerlendirdi: "Gamze Hanım'ın bu olayları ilk önce reddedip sonra kabul ettiği şeklinde spekülasyonlar oldu. Siz tecavüze uğradınız mı? Tecavüze uğrayan insanın psikolojisini manevidurumunu hiç düşündünüz mü? Bu çok ağır bir tablo. Gamze Hanım sizin karşınızda oturup konuşabiliyorsa çevresindeki insanların diretmesiyle oldu. Joseph Erdem'in açıklamasını dikkatle dinleyen Gamze Özçelik konuşmaya başladığında gözyaşlarına hâkim olamadı. "Her zaman acımı içimde yaşarım. Hayatımda ilk defa bu kadar insanla acımı ve düşüncelerimi paylaşacağım" diyen Özçelik, yaşadıklarını şöyle anlattı: Yaklaşık üç hafta önce 23 yaşına bastığım 26 Ağustos'ta yani doğum günümün olduğu gün bana çok acı bir doğum günü hediyesi verildi. O günden beri hayatımın en kötü günlerini yaşıyorum. Çok acı çektim, çok üzüldüm ve hâlâ çok üzülüyorum.

"CANIM ÇOK YANDI"
Özçelik kendini töre kurbanı kadınlara benzettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda bana karşı atılmaya çalışan iftiraların, bu olayın ilk şerefsizliğinin unutulup Doğu'da tecavüze uğrayıp namus davası yapılıp öldürülen kadınlardan hiçbir farkı yoktur." İftiraların canını çok acıttığını vurgulayan genç oyuncu şöyle devam etti: "Kimseyi durduk yerde suçlamam. Benden sonraki kurbanları da düşünerek savcılığa gidip ifademi verdim. 'O zaten hafif meşrep, o zaten hak ediyordu' demeye getirdiler. Ben hiçbir zaman o tarz bir insan olmadım. Böyle bir iğrençlik hiçbir insana yapılamaz." Özçelik konuşmasını şöyle noktaladı: "Kimse unutmasın ki nasıl bir karakterde olursa olsun hiç kimse böyle bir acıyı ve şerefsizliği hak etmez."

Gülşen YÜKSEL-Bülent İPEK / MAGAZİN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Çocuklara ilk kez kök hücre nakli
 Vurularak durduruldu
 Mercedes'i iki dakikada gitti
 Mülteci kamyonu uçuruma düştü
 Cephanelik gibi otomobil
 Yeşil çay 'alzheimer'a iyi geliyor
 İsotu 'solar tünel' kurtaracak
 Yabancı dili en az bilen ülkeyiz
 Altın Portakal'a ağır bir konuk
 Yıldırım 4 can aldı
 B.Çekmece lisesine kavuştu
 Pendik esnafına kaldırım operasyonu
 İçinden tren geçen müze
MEHMET BARLAS
Bu kadar fazla soruya cevap aramak gerekmez ki
Ermeni...
MAHMUT ÖVÜR
Bitmeyen 'cami-kışla' tartışması
Türkiye Çetin...
SAVAŞ AY
Gamze Özçelik'in evinde neler oluyor?
Gamze...
REHA MUHTAR
Mersi, artık konferans almayayım..
Hasan Cemal...
Yönetim uyuyor
Yönetim uyuyor
Türk gençliğini peşlerinden koşturan kahramanlarımız birer birer...
Temiz çıkmış
Temiz çıkmış
Mayıs ayından bu yana kellik ilacı alan ve Sırbistan'da doping silici...
Galataport'u yine görüşebiliriz
Başbakan, Galaport'taki ödeme planıyla ilgili olarak "Bakanlar...
Suudi Elçi'nin modern eşi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Suudi Arabistan'ın yeni Büyükelçisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu