kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MEHMET ATALAY İyi niyetinden kimsenin kuşkusu yok. Ama bu kadar doping olayı sonrasında dişe dokunur bir açıklama yapamadı.
Yönetim uyuyor
Yüzmede doping karmaşa yarattı
Halil Mutlu'dan karakter dersi

Yönetim uyuyor


Türk gençliğini peşlerinden koşturan kahramanlarımız birer birer doping suçlamalarıyla yıpranıyor. Bunlar olurken sporumuza yön verenler olaylardan habersiz olduklarını gösteren açıklamalar yapıyor.

Bu tarihin ne anlama geldiğini kaç kişi biliyor? Yani 8 Nisan 2003'ü.. Bu tarihte Türkiye, Kopenhag Anlaşması'nı imzaladı. Hani politikacıların ağzından duyduğumuz kriterler var ya onların anti-doping versiyonu bu. Ve biz bu anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirme konusunda ne kadar samimi olduğumuzu herhalde son doping facialarından sonra kanıtladık!!! Son yaşananları iki şekilde açıklamak gerekir herhalde. Ya doping kontrollerinin sıklaşmasıyla sporcularımızın foyası meydana çıkmaya başladı ya da cahil cesareti denilen o duygu aysbergin görünür yüzü haline geldi.

DİL BİLMEYEN UZMANLAR VAR
DopingTURGAY DEMİREL 13 yıldır Türk basketbolunu yönetiyor. Ancak başarısız sonuçların ardından ortalarda fazla bulunmayı sevmiyor.konusu, GSGM Sağlık Dairesi Başkanlığı'na bağlı. Bu Başkanlığın bugüne kadar neler yaptığı, atamaların ahbap-çavuş ilişkilerini aşıp aşmadığı sorgulanmalı. Uluslararası doping toplantılarına giden anlı şanlı görevlilerin kaçının konuşulanları anlayabildiğini hiç merak eden oldu mu? Şimdilerde doping yapan sporcuları yüzünden acı içinde kıvranan federasyonların ya da bireysel olarak sporcuların kaçı, uzmanlardan yardım istedi? Bir sporcunun doping uzmanlarına verilmesi gereken listeye kullandığı ilaçlardan birini yazmayı unutması (!) hangi zihniyetin eseridir?

ASIL SUÇ MAÇA GİTMEK DEĞİL
Halterde yaşananlar hem de "Benim ikinci vatanımHASAN AKKUŞ 3 Olimpiyat şampiyonu bulunduran Halter Milli Takımı, onun görevde olduğu kısa dönemde doping rekoru kırdı.Türkiye" diyen Tamas Ajan'ın başkanlığı döneminde yaşananlar ibret verici. Olayı basit bir, "Maça gittiler, testi kaçırdılar" kandırmacasıyla kamuoyuna duyurmaya çalışmak Türk sporuna ihanettir. Öyle olsaydı bu cezanın uyarıdan ibaret olacağını kimsenin bulamayacağı mı zannedildi? Dublör iddialarının bu kandırmaca yüzünden Olimpiyat ve dünya şampiyonları üzerinde gerçek bir leke olarak kalacağının farkında değiller mi?

DÜNYAYA REZİL OLUYORUZ
Affedildikçe dopingle yakalanmaya devam eden güreşçi Harun Doğan, ölüm-kalım meselesinde unutkanlık yapan basketbolcu Ermal Kurtoğlu, teste gelen WADA yetkililerini kilitleyen ve dövmekten beter edenRECAİ USTAOĞLU Zaten karışık bir durumdaki güreşe kısa sürede bir ivme kazandıramadı. Doping ve şike iddiaları tükenmiyor.Süreyya ve eşi Yücel Kop hep geri kalmış bir zihniyetin ürünü. Her federasyonda kavgalar, gürültüler var. Böyle olunca asıl işlerini yapmakta güçlük çekiyorlar. Başarıda en önde onlar var. Başarısızlıkta ise ya telefonlarını kaparlar ya da "Üzgünüz, olayı soruşturuyoruz" masalları anlatırlar.

SPORCU ÖĞÜTMEDE USTAYIZ
Avrupa Birliği'ne katılmak için 3 Ekim'de müzakerelere başlayacak Türkiye'de iki triatloncu, bir yarışmada boğularak ölüyor. Yine suçlamalar, yine bağırış, çağırışlar. Süreyya Ayhan, Halil Mutlu, Taner Sağır ve diğerleri. Bu ülke zaten kolay kolay dünya çapında sporcuKORHAN KILIÇOĞLU Şanlıurfada 2 triatloncunun trajik ölümünün ardından klâsik bahaneler üretti. Olan yaşamını yitiren gençlere oldu.yetiştiremiyor. Ama yok etme konusunda üstüne yok. Kendisine komplo yapıldığını iddia eden Halil'in çıkıp açık yüreklilikle bunları belirtmesini engelleyen birileri mi var?

KİMSENİN KILI KIPIRDAMIYOR
İddia ediyorum: Önümüzdeki günlerde dopingli sporcu sayısında artış olacaktır. Türk spor bürokrasisinde bunu önleyecek kıpırdanma göremiyoruz. Türk insanı yıllarca kendisini yönetenlerin hataları yüzünden bedeller ödemek zorunda kaldı. Gaflet ve cehalete dayalı felaketler yüzünden gençliğin idolleri birer birer yerin dibine geçiyor. Bu utancı bize yaşatanlar görevlerinde kalmayı hakediyorlar mı? Galiba işin sırrı bu sorunun yanıtında.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Temiz çıkmış
 Hidayet: İçeride kalmalıydı
 Ne varsa sizde var gençler
 Meduna fukarası
 Necati: Bize nazar değdi
 En kritik maç
 atv ekranlarında muhteşem gece
 Eleştiriler anlamsız
 Ziya Doğan eski öğrencilerine karşı
 Denizlispor moralli Gaziantep eksik...
 Günün içinden
GÜRCAN BİLGİÇ
Daum ve Anelka
Christoph Daum, iki sene sonra ilk kez...
LEVENT TÜZEMEN
Geleceğin temelleri atıldı
Fatih Terim, Milli Takım'ın...
RECEP GİRGİN
Herkül ve Hücum
1.AYAK: Her geçen gün daha iyi...
Yaman çelişki
Yaman çelişki
Hâkim ne demişti?
"İfade özgürlüğünün geliştirilmesi...
Adalet Bakanı Çiçek konferansa yol gösterdi
Adalet Bakanı Çiçek konferansa yol gösterdi
Çiçek, mayısa ertelenmesine yol açtığı Ermeni konferansının...
Ronaldo'yu unuttu
Ronaldo'yu unuttu
İspanya'da düzenlenen Barselona Moda Haftası çerçevesinde önceki gün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu