kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Öğretmen atamaları yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 10 bin 509 kadroya 10 bin 338 öğretmen atadı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okulların 12 Eylül Pazartesi günü açılacağını bildirdi.

ATAMA SONUÇLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Öğretmen atamaları dolayısıyla Başkent Öğretmenevi'nde tören düzenlendi. Bilgisayar kurasıyla gerçekleştirilen atamalarda 10 bin 184 kişinin ilk ataması, 154 kişinin de açıktan ataması yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, törende yaptığı konuşmada,
bugün yapılan atamaların iller yerine okul ve kurumlara yapıldığını belirterek, bunun MEB tarihinde ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi.

Çelik, sözleşmeli öğretmen atamasıyla ilgili işlemlerin de tamamlandığını belirterek, sözleşmeli öğretmenlik için atama başvurularının 1 Eylül'den itibaren alınacağını söyledi.

Sözleşmeli öğretmenlerin, okulların açılacağı 12 Eylül'de göreve başlayacaklarını kaydeden Çelik, öğretmenlik kariyer sınavının da ÖSYM tarafından 27 Kasım 2005 tarihinde yapılacağını bildirdi.

"OKULLAR 12 EYLÜL'DE AÇILACAK"

Törenin ardından gazetecilerin, ''Ücretsiz ders kitapları ihalesi geciktiği için okulların açılma tarihinin erteleneceği'' yolundaki söylentileri anımsatmaları üzerine, Çelik, ''Okullar 12 Eylül'de açılacak'' dedi.

Atama sonuçları öğleden sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''http://personel.net.gov.tr'' internet adresinden öğrenilebilecek.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmen adaylarının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS),adaylarının branşlarıyla ilgili soruların yüzde 50 oranında yer almasının öngörüldüğü yeni bir düzenleme yapılacağını bildirdi.

Öğretmen atamaları dolayısıyla Başkent Öğretmenevi'nde tören düzenlendi. Bilgisayar kurası sonucunda, öğretmenlik için başvuran 24 bin 756 adaydan 10 bin 338'i atandı.

Törende konuşan MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, öğretmenlik için 25 bin 117 kişinin başvurduğunu ancak 24 bin 756 kişinin başvuru için istenen koşulları taşıdığını, 361 adayın başvurusunun ise başvuru şartlarını taşımadığı için reddedildiğini söyledi.

Kaya, 10 bin 509 kadroya atama yapılacağını, bunlardan 10 bin 299'unun ilk atama, 210'unun da açıktan atama olacağını belirtti.

Adaylara 5 ilde 10 tercih yapma hakkı tanındığını ifade eden Kaya, bunun dışında adaylara Bakanlığın uygun gördüğü okullara atama yapma seçeneği de verildiğini kaydetti.

Ataması yapılanların adreslerine tebligat gönderileceğini belirten Kaya, öğretmenlerin tebliği beklemeden istenen belgelerle birlikte il milli eğitim müdürlüklerine başvurabileceklerini bildirdi.

Kaya, öğretmenlerin 5 Eylül'de göreve başlayacaklarını ifade etti. Remzi Kaya, atandığı halde göreve başlamayanların 1 yıl boyunca yeniden başvuramayacaklarını söyledi.

37 BRANŞTA SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALINACAK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de törende yaptığı konuşmada, çalışmaları hakkında bilgi verdi. ''Sözleşmeli öğretmenlik'' ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının imzalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Çelik, ''Sözleşmeli öğretmenlik için 1 Eylül itibarıyla müracaat alınacak. 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını da 12 Eylül'de okullar açılmadan önce yapacağız. Muhtemelen, 1-7 Eylül tarihleri arasında müracaatlar alınacak ve ardından atama işlemleri gerçekleştirilecek'' dedi.

Çelik, 20 bin sözleşmeli öğretmenin 37 branşta alınacağını, Bilgisayar, İngilizce ve Sınıf Öğretmenliği branşlarına ağırlık verileceğini kaydetti. Sözleşmeli öğretmen atamalarının yine KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacağı bildirildi.

KPSS'DE YENİ DÜZENLEME


Çelik, KPSS'de de yeni düzenlemeye gidileceğini bildirdi. Öğretmen adaylarının, KPSS'de kendi alanlarıyla ilgili soru yöneltilmediğinden yakındıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

''Adaylar, 'biz, kendi branşımızdan değil, başka bilgilerden sınava tabi tutuluyoruz. Bu gerçekten öğretmen kalitesini ortaya koyuyor mu?' diye soruyorlar. Bana sorarsanız da hayır koymuyor. Biz, KPSS'nin yüzde 50, kişinin kendi branşının da yüzde 50 oranında tesir edeceği bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Arkadaşlarımız, bununla ilgili çalışmalarını 2005 yılı içinde hızlandıracaklar. Sınavda, adayları yüzde 50 oranında genel bilgilerden sınava tabi tutalım ama aday Fizikçi, Kimyacı, Tarihçi ise kendi alanlarından soru soralım. Diyeceksiniz ki, onlar zaten üniversiteden mezun olduklarına göre bu bilgiye sahiptirler. Ama biz iyilerin içinden en iyilerini seçeceksek bunu yapmak zorundayız.''

Öğretmenlik kariyer sınavının da 27 Kasım 2005 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirileceğini bildiren Çelik, sınava başvuruların Bakanlık tarafından alınacağını söyledi.

''TAŞIMALI ÖĞRETMEN SİSTEMİ, PİLOT UYGULANACAK''

Çelik, bu yıl pilot olarak öğretmenlerin iş gücünden maksimum oranda yararlanmak ve tasarruf etmek amacıyla ''taşımalı öğretmen sistemi'' uygulayacaklarını kaydetti.

Bu kapsamda, bir öğretmenin görev yaptığı okulun dışında, bu okulun yakınındaki ihtiyacı olan başka bir okulda derse girebileceğini belirten Çelik, ''Öğretmenin kendi branşında maaş karşılığı asgari derse girmesi gereken saati doldurmasını temin etmek amacıyla gayret gösteriyoruz'' dedi.

''BÜYÜK SORUMLULUK ALDINIZ''


Ataması yapılacak öğretmenlerin büyük sorumluluk alacaklarını vurgulayan Çelik, kendilerine görevlerinde başarılar diledi. Çelik, atanamayacak adaylara da ''Bugün olmayan şey yarın olabilir. Hayat umut sahibi olanlar için her zaman büyük imkanlar sunmaktadır. Biraz daha gayret gereklidir'' diye seslendi. Çelik, hükümetin göreve geldiği 2003 yılından bugüne kadar 182 bin 615 öğretmen atadıklarını hatırlattı.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı ile öğretmenlik başvurularının internet ortamında alındığını, öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin internet ortamında gerçekleştirildiğini kaydeden Çelik, böylece tasarruf sağladıklarını söyledi. Çelik, ''PTT'ye en büyük zararı biz verdik'' dedi.

ATAMA

Çelik, konuşmasının ardından, salonda bulunanlardan atama için gerekli 9 haneli rakamları alarak, bilgisayarın düğmesine bastı ve atamaları başlattı.

İlk atama için ayrılan 10 bin 299 kadroya 10 bin 184, açıktan atama için ayrılan 210 kadroya da 154 kişi atandı. Böylece, 10 bin 509 kadroya 10 bin 338 kişi atanmış oldu. Boş kalan kadrolara daha sonraki atama dönemlerinde atama yapılacak.

Atama sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın "http://atama.meb.gov.tr/beta/ilkatama2.htm'' internet adresinden öğrenilebilmek mümkün.

Bu arada, AVEA hattı bulunan adaylar atama sonuçlarına ulaşmak için T.C kimlik numaralarını yazıp boşluk bırakarak ''atama'' yazacaklar ve 5757'ye gönderecekler.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 KKTC'den Bakü'ye ilk uçuş
 Yine maganda kurşunu!
 Batman'da izinsiz yürüyüş arbedesi
 Petrol akmadan 300 köy ihya oldu
 Bir özür dileyen bile olmadı
 'Çocuklarımı odacı sünnet etti'
 Yaz ortasında sel felaketi vurdu
 Oğlu gözlerinin önünde öldü
 82 bin tarihi eser kurtarıldı
 Bilkentli Özge Maraş'ın idolü
 Suriye'den 3 PKK'lıya hapis
 Gümrük vergisi borcuna yurtdışı yasağı
ÖMER LÜTFİ METE
Yoksulluğun stratejik istismarı
Son MGK bildirisi...
UMUR TALU
Dere, tepe düz...
"Bi yere gidiyorum,...
FATİH ALTAYLI
ATO anketleri inandırıcı mı?
Ankara Ticaret Odası...
MEHMET ALTAN
Küreselleşmenin yeni ideolojisi: Pan-hümanizm
Osmanlı...
ERDAL ŞAFAK
Osmanlı modeli Atatürk devrimi
Bize pek yansımıyor ama...
'İç savaşı' imzaladılar
Kürt ve Şiiler'den Sünniler'e rest... 'İstediklerimiz olmazsa iç...
Türkiye karşıtı Merkel bir türlü vazgeçmiyor
Çok değil sadece bundan bir hafta önce "Türkiye'yi seçim...
Karakolda bitti
Karakolda bitti
21 şut çeken, 56 orta yapan Beşiktaş, Diyarbakır karşısında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu