kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KKTC'den Bakü'ye ilk uçuş

Kıbrıs Türk Havayolları (KTHY) uçağı tarihinde ilk kez Türkiye dışında bir ülkeye, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye doğrudan uçuş gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın da aralarında bulunduğu, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş başkanlığındaki heyet özel ziyaret için bugün yerel saatle 07.25'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

Kıbrıs Türk Hava Yolları'na (KTHY) ait bir uçakla Bakü'ye gelen Rauf Denktaş, Haydar Aliyev Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, dertleri çok olan ama buna rağmen Kıbrıs deyince kalpleri kendileriyle birlikte çarpan kardeş bir ülkeye geldiklerini ifade ederek, ''Buradaki
olay kardeşlerin kucaklaşmasıdır'' dedi.

Rauf Derktaş, güzel ve yararlı bir ziyaret gerçekleşeceğine inandığını belirterek, ''Bu iletişimin daha sağlıklı ve güzel olması için çalışacağız. Devamlı iletişimden dostluk ve kardeşlik doğar'' diye konuştu.

Serdar Denktaş da 30 yıl sonra Kıbrıs'tan Türk uçağıyla ilk kez yurtdışına direkt bir seferin gerçekleştiğini ve bu ziyaretin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, ''Heyecanlandık,gururlandık, ümit ediyoruz ki bu ziyaret diğer ülkelere de örnek
olur'' dedi.

''KKTC'den kalkıp Bakü'ye inmiş olmanın en önemli göstergesi, Kıbrıs'ta çözüm bekleyen taraflara ancak bu yolla Kıbrıs Türküne bu hakları tanımak suretiyle Rum tarafını da çözüm için güdüleyebileceğini göstermektir'' diyen Serdar Denktaş, ''Azerbaycan bu anlamda büyük bir adım atmıştır. Bu örnek diğerleri tarafından da umut ediyorum takip edilir. Bize bu fırsatı verdikleri için başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan hükümeti olmak üzere tüm
Azeri halkına teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

Serdar Denktaş, söz konusu ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunacaklarını ve amaçlarının Kıbrıs Türklerine karşı uygulanan ambargoların hafifletilmesinin önünün açılması olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, bu konuda Azerbaycan hükümetine çeşitli baskıların yapıldığını ve daha da yapılacağını ifade ederek, ''Bizim buraya ziyaretimizle, Kıbrıs Türklerinin yalnız yaşamaya devam etmeyeceğini, Azerbaycan ve Türkiye'de kardeşleri arkadaşları ve destekçileri olduğunun mesajını vermiş olacağız'' dedi.

Rauf Denktaş ile Serdar Denktaş'ın ve çeşitli yetkililerin, başta Ekonomi ve Turizm Bakanlığı'ndan olmak üzere çeşitli bakanlıklardan bürokratlar, işadamları ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik heyetin temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclis Başkanı Murtuz Aleskerov, Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve diğer yetkililerle bir araya gelmeleri bekleniyor.

AZERBAYCAN TÜRKİYE İŞADAMLARI BİRLİĞİ

Azerbaycan Türkiye İşadamları Birliği'nin (ATİB) davetiyle bu ülkeye gelen ve söz konusu heyette bulunan işadamları, ATİB tarafından düzenlenecek Azerbaycan-KKTC İş Forumu'na katılarak, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi çabalarına katkıda
bulunacak.

KKTC'den gelen heyeti ''Yurtdışında Yaşayan Azerbaycanlılarla İlişkilerden Sorumlu Devlet Komitesi''nin Başkanı Nazim İbrahimov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Turan Moralı, KKTC Bakü Temsilcisi Mustafa Evran ve çok sayıda Türk işadamı karşıladı.

Azerbaycan'dan milletvekillerinin de bulunduğu bir heyet, 20 Temmuz kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye gitmiş, ikinci olarak da Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk işadamlarını bir araya getiren TÜSİAB derneği tarafından ve daha sonra ATİB tarafından KKTC'ye ziyaretler yapılmıştı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Öğretmen atamaları yapıldı
 Yine maganda kurşunu!
 Batman'da izinsiz yürüyüş arbedesi
 Petrol akmadan 300 köy ihya oldu
 Bir özür dileyen bile olmadı
 'Çocuklarımı odacı sünnet etti'
 Yaz ortasında sel felaketi vurdu
 Oğlu gözlerinin önünde öldü
 82 bin tarihi eser kurtarıldı
 Bilkentli Özge Maraş'ın idolü
 Suriye'den 3 PKK'lıya hapis
 Gümrük vergisi borcuna yurtdışı yasağı
ÖMER LÜTFİ METE
Yoksulluğun stratejik istismarı
Son MGK bildirisi...
UMUR TALU
Dere, tepe düz...
"Bi yere gidiyorum,...
FATİH ALTAYLI
ATO anketleri inandırıcı mı?
Ankara Ticaret Odası...
MEHMET ALTAN
Küreselleşmenin yeni ideolojisi: Pan-hümanizm
Osmanlı...
ERDAL ŞAFAK
Osmanlı modeli Atatürk devrimi
Bize pek yansımıyor ama...
'İç savaşı' imzaladılar
Kürt ve Şiiler'den Sünniler'e rest... 'İstediklerimiz olmazsa iç...
Türkiye karşıtı Merkel bir türlü vazgeçmiyor
Çok değil sadece bundan bir hafta önce "Türkiye'yi seçim...
Karakolda bitti
Karakolda bitti
21 şut çeken, 56 orta yapan Beşiktaş, Diyarbakır karşısında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu