kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çekerim ama argo kelimeler olmayacak
Çekerim ama argo kelimeler olmayacak
Başarılı varBaşarılı birgeçmişi birgeçmişi var
Küfür ve argonun çokça kullanıldığı Türk filmlerinin izlenme oranları:

Çekerim ama argo kelimeler olmayacak

Çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacak olan Keloğlan Karaprens'e Karşı filminin yapımcısı Selay Tozkoparan Oğuz, senaryodaki küfür ve argoları temizletti. "Ben filmlerimde küfür istemiyorum. Küfürsüz filmin de iş yapacağını göreceksiniz" diyen Oğuz, izleyicinin eğleneceğini garanti ediyor.

Türk sinemasına kadın eli değdi. İlk kez 5 yıl önce gündeme gelen "Keloğlan Karaprens'e Karşı" isimli filmin senaryosu, bolca bulunan küfürlü ve argolu diyaloglardan tamamen arındırıldı. Çünkü filmin yapımcısı Selay Tozkoparan Oğuz, küfürlerle dolu bir film çekmeyeceğini söyledi. Yapımcı Oğuz, bugüne kadar beş yapımcının talip olduğu ama çeşitli nedenlerden dolayı 'motor' denilemeyen filmi çekmek için küfürsüz olması şartını koşunca filmin senaristi ve yönetmeni Tayfun Güneyer'e de senaryoyu temizlemek düştü. Başrollerini Mehmet Ali Erbil, Özcan Deniz ve Ahu Türkpençe'nin paylaştığı "Keloğlan Karaprens'e Karşı" filminin çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacağını söyleyen ve "Popüler film çekmek için yapımcılığa başladım" diyen Selay Tozkoparan Oğuz, ilginç açıklamalarda bulundu: "Yapımcı olmayı uzun zamandır istiyordum. Doğru bir projeyle harekete geçmek istedim. Keloğlan Karaprens'e Karşı benim beklediğim doğru bir projeydi."

* Bunu düşünmenize ne etkili oldu? Film, benden önce birçok yapımcının gündemindeydi. Belki de bir türlü çekilememiş olması benim ilgimi çekti. Senaryosu da elbette filme para yatırmam gerektiğini düşündürecek kadar etkiledi beni.

* Sinema erkeklerin hakim olduğu bir sektör. Bir kadın olarak bu sektörde nelerden rahatsızsınız? Rahatsız olduğum konular var elbet ama bunları söylemem. Çünkü benim rahatsız olduğum konular birçok kişiye normal gelebilir. Benim yapacağım bana rahatsızlık veren konuları kendi işlerimden uzak tutmak.

HER ŞEYDEN ÖNCE KADINIM

* Örneğin başka filmlerde yapılan ama sizin yapmayacağınız nedir?
Örneğin ben filmlerimde küfürlere ve argolara yer vermem. Ben bir aile filmi çekmek istiyorum. "Keloğlan Karaprense Karşı"yı izlemeye bir ailenin bütün üyeleri gelebilir. Bir adam karısından, bir anne veya baba çocuklarıyla film izlerken çocuklarından utanıp, filmin yarısında kalkıp salonu terk etmeyecek.

* "Keloğlan Karaprense Karşı"da da küfürlü ve argolu diyaloglar bulunuyor... Bulunuyordu dersek daha doğru olur. Ben Tayfun (Güneyer) ile bu konuda konuştum. Tayfun da benim teklifimi kabul ederek senaryodaki bütün küfürlü ve argolu diyalogları çıkardı.
beni.

* Senaryonun büyüsü bozulmadı mı? Ben bozulduğunu düşünmüyorum. Tayfun da düşünmemiş olacak ki, teklifimi kabul ederek senaryosunu küfürlerden ve argolardan arındırdı. Filmi izleyenler yine büyük bir keyif alacak, yine eğlenecek. Ama en azından özellikle küfürlerden dolayı yanındakinden utanmayacak. Sonuçta ben eğlenceyi yine garanti ediyorum. Hem de yanında utanmama hediyesi veriyorum.

* Küfür ve argolara neden bu kadar karşısınız? Yanlış anlaşılmasın. Ben filmlerinde küfre ve argoya yer veren meslektaşlarımı eleştirmiyorum. Sadece filmlerimde küfür ve argo istemiyorum. Bu bir tercih meselesidir. Her şeyden önce ben bir kadınım. Biliyorsunuz futbol maçlarında küfürler azalsın diye kadınların maçlara gitmesi isteniyor. Evet, futbol maçlarında edilen küfürlerle filmlerde edilen küfürler çok ayrı. Kabul ediyorum. Bir ticari iş yapıyorum. Bunu da biliyorum. Ben filmlerimde küfür istemiyorum. Küfürsüz filmin de iş yapacağını hep beraber göreceğiz.

İŞ YAPTIĞINI GÖRECEKLER

* Son dönemlerde iş yapmış filmlerin ortak özelliklerinden biri küfürlü ve argolu diyalogların olması. Bunu göz önünde bulundurdunuz mu?
Dediğim gibi diğer meslektaşlarımın tercihlerini eleştirmiyorum. "Keloğlan Karaprens'e Karşı" ile küfürsüz ve argosuz filmlerin de iş yapabileceğini göstereceğiz.

* Ne var ki, üç iddialı filmle aynı dönemde vizyona gireceksiniz. Sinema izleyicisi dört film arasında parçalanacak... Evet, öyle bir durum var. Pasta büyümüyor ama paylaşanlar çoğalıyor. "Hababam Sınıfı Üç Buçuk", "Kurtlar Vadisi" ve "Organize İşler" ile aynı dönmede vizyona çıkmak iyi değil. Diğer filmler için de "Keloğlan Karaprens'e Karşı" ile aynı dönemde vizyona girmek iyi olmayacak.

* Bu filmlerin yapımcılarıyla konuştunuz mu? Tarih değiştirmek isteyen var mı? Henüz konuşmadık. Oturup bir hal çaresi bulacağımızı düşünüyorum. Dört iddialı filmin aynı dönemde vizyona girmesi gerçekten kötü.

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 En iyi meslek dizi oyunculuğu
 Önce kendi insanımı güldürmek isterim
 'Canlı Canlı Buse' dört yıl sonra star olacak
 'Kestane Karası' ve Aktel okurla buluştu
 Kurdele nakışıyla evinize renk katın
 Resim tuvalden duvara taşındı
 Kataloglarla Mudo avucunuzun içinde
 Parkeler gıcır gıcır
 Yaz partileri için
 Doğanın desenleri
 Hem sadık dost hem yakın koruma
 Kibarca reddetmek!
 İkizler ve Terazi Yay'ı mutlu eder
 Zirvede ancak bir yıl kaldılar
 Kırmızı Diana Kırmızı Diana
 Çıplaklıkta ısrar etmiş
 E.T.'nin devamını istiyor
RAHŞAN GÜLŞAN
'O' gün Bebek'te Demet Akalın'laydım
Eski sevgilisinin...
HAKAN & UTKU
Unhappy birthday to youuuu
Fenerbahçe bu ülkede hiçbir...
AYŞE TÜTER
Yanya köftesi
Kıyma ve diğer bütün malzemeleri...
'Her kist kanser demek değil belirtiler iyi değerlendiril-meli'
'Her kist kanser demek değil belirtiler iyi değerlendiril-meli'
Kadınların korkulu rüyası olan meme kanseri herkesi tehdit etse de,...
'Öncelikle özgüven sorunu çözülmeli'
'Öncelikle özgüven sorunu çözülmeli'
Toplumsal baskılar ya da psikolojik nedenlerle ortaya çıkan cinsel...
Tesadüfün böylesi!
Tesadüfün böylesi!
İkinci bebeğine hamile olan Yosun Reza, tatil için bir...
Tatlıcı zodyakla şov yaptı, Çapa tişörtüyle sürpriz!
Tatlıcı zodyakla şov yaptı, Çapa tişörtüyle sürpriz!
Şentürk'ten Evren Paşa'ya doğum günü repertuvarı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.