kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
10 parmağında 10 marifet
10 parmağında 10 marifet

atv'nin sevilen dizilerinden Saklambaç'ta Bağdagül karakterini canlandıran başarılı oyuncu Akasya Asiltürkmen, bir koltuğa üç karpuz sığdıranlardan. Asiltürkmen dizi oyunculuğu dışında, dublaj yapıyor, şarkı söylüyor ve şarkı sözü yazıyor.

O Saklambaç'ın sempatik hizmetçisi Bağdagül... O her hafta hayalleriyle Fidan'ı yani Sibel Can'ı kılıktan kılığa sokuyor ve her hafta izleyicilere yeni sürprizler hazırlıyor. Akasya Asiltürkmen'den bahsediyoruz. Canlandırdığı 'Bağdagül' karakteriyle, konuştuğu kendine has Türkçe'si ve tavırları ile son dönemde ekranların aranan yüzleri arasına girmeyi başardı. Ama o sadece oyuncu değil. Onun dizi oyunculuğunun dışında, dublaj yaptığını, şarkı söylediğini ve hatta şarkı sözü yazdığını biliyor muydunuz? Peki ya onun üç sinema filminde oynadığını? Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu Akasya Asiltürkmen ile Bağdagül ve Akasya'yı konuştuk...

* Sanıyorum Saklambaç'tan önce birkaç projede yer aldınız? Daha önce 'Lise Defteri' adlı dizide Büyücü Ayça' rolünde oynamıştım. Ama ondan önce Mahinur Ergun'un 'Nasıl Evde Kaldım' isimli dizisinde, ondan sonra Çağan Irmak'ın 'Çilekli Pasta' filminde rol aldım. Bunun dışında 'İstanbul Kanatlarımın Altında', 'Dar Alanda Kısa Paslaşmalar' ve 'Renkli Türkçe' filmlerinde oynadım. Kendimi bundan dolayı çok şanslı hissediyorum. Benim ilk sinema filmim olan İstanbul Kanatlarımın Altında'da 18 yaşındayken oynadım ve filmin üç kadın karakterinden biriydim. Bu film bence, Türk sinemasının dönüm noktası. O zaman seyirciden çok yoğun ilgi görmüştü ve kapalı gişe oynamıştı. Aynı zamanda 'Semavir Kumpanya' tiyatro grubunda üç senedir oynuyorum.

* Ama Bağdagül karakteri ile izleyicinin dikkatini çektiniz... Aslında ilk 'Büyücü Ayça' ile dikkatleri çektim. Sıra dışı bir tipti. O karakteri kendim yarattım diyebilirim. Eğer bana fırsat verilirse bunu en iyi şekilde kullanırım. Bunu burada gösterdim. Bağdagül rolü bana ilk teklif edildiğinde çok şaşırdım. Danimarka köylüsü gibi açık renk saçlar ve renkli gözler. Yapımcımız Faruk Turgut, ben bu rolü nasıl çıkaracağımı bile bilmezken, bana güvendi ve böyle bir rolü verdi. Ben de onun yüzünü kara çıkarmadım.

BAĞDAGÜL FANTASTİK TAŞRALI

* Bağdagül sizce nasıl biri?
Bağdagül köylü gibi görünüyor ama aslında köylü değil. Bağdagül aslında tamamen fantastik bir taşralı. Elime çok renkli bir karakter verildi. Ben de onu şekle şemale soktum. Bağdagül'ü çok seviyorum. Ona bir tavır vermek, ona bir yürüyüş katmak, onu ete kemiğe büründürmek benim için çok mutluluk verici.

* Daha önce oynadığınız karakterlerin sizin hayal ürününüz olduğunu söylediniz. Bağdagül de böyle mi? Bağdagül'de de benden çok şey var. Konuşmam ve söylediğim sözler çok renkli. Bana verilmiş malzeme güzel. Ama Bağdagül'ün tavrı, hareketleri, gülüşü ve kızmaları tamamen bana ait şeyler. Ben de çok heyecanlıyım, hayat dolu, neşeli çok gülen biriyim. Biraz da duygusalım. Bütün bunları görüyorsunuz zaten.

* Dışarıda nasıl tepkiler alıyorsunuz? Özellikle yaşlı teyzeler beni çok seviyor. Bu da benim aslında çok işime geliyor. Çocukluktan beri kendimi beğendirmeye çalıştığım bir anneannem var. En sonunda ona beğendirdim kendimi. Benim ona kendimi beğendirmem 27 yılımı aldı.

* 'Bağdagül' ismiyle anılır oldunuz herhalde... Bağdagül ismi üstüme yapıştı. Bundan çok da rahatsızlık duymuyorum. Ama şundan rahatsızlık duyuyorum: Keşke şansım daha fazla iyi gitseydi de, insanlar beni kendi ismimle tanısaydı. Çünkü bir rolle tanınmak arada yaşamak gibi bir şey. Yeni dönem tiyatrocuların ve televizyonda şansını arayanların çoğunluğunun sorunu bu bence. Bir yerlerden tanınıyorlar, seviliyorlar ama aslında hep dizideki ya da filmdeki karakterleri tanınıyor. Benim tek istediğim arada kalmaktan kurtulmak ve ismi soyadı bilinen bir sanatçı olmak. Sanıyorum buna çok yakınım. Bir noktada şeytanın bacağını kırmak gerekiyor.

GÖKSEL'E ŞARKI VERDİM

* Tiyatro kökenlisiniz ama televizyon dizilerinde oynuyorsunuz...
Şöyle söyleyeyim. İyi ki oyuncuyum bunların ikisini de yapabiliyorum. Ben tiyatro, dizi ve dublaj yapıyorum. Gerçekten herkesin gıpta ettiği bir mesleğim var. En çok tiyatroda yoruluyorum. Hiç de para kazanamıyorum. Bazen 'bırakacağım bu tiyatroyu' diyorum. Ama tiyatro 'belalı sevgili' gibi. Kızıyorum ama iki güzel oyun oynayalım, bizi ayakta alkışlasınlar bütün çektiğim sıkıntıları unutuyorum. Bunun dışında bir albüm çalışması yapabilirim.

* Albüm çalışması mı dediniz? Bunun için üç senedir şan dersleri alıyorum. Albüm çıkarmayı çok istiyorum. Özellikle Karadeniz türküleriyle bir şey yapmak istiyorum. İçinde jazz öğelerini barındıran bir albüm yapmayı düşünüyorum. Enstrümantal bir şey olabilir. Şöyle söyleyeyim, kendim gibi bir şey yapmak istiyorum. Ama çok yakın arkadaşım olan Göksel'in geçen albümünde yer alan 'Hastasıyım' isimli şarkının sözleri bana aitti.

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yeni moda: Film turizmi
 Seksi kadın rolleri ondan sorulur
 İstanbul Müzik Festivali ile müzik dolu yaz akşamları
 İstanbul'da Akordeon Günleri başlıyor
 Kavganın da bir usulü var!
 Şampiyon biraderler
 Klasik müzik seven nesiller yetişecek
 Daha fazla yaratıcılık
 Sağlıklı bir yaşam için koşun
GÜLSE BİRSEL
Fıkralar öldü mü?
Bir İngiliz, bir Fransız, bir Türk...
AYŞE TÜTER
Zencefilli balık
Balıkları yağlanmış bir tavada her iki...
Tüp bebekte başarı yüzde 70'e çıkabilir
Tüp bebekte başarı yüzde 70'e çıkabilir
Tüp bebek ve mikroenjeksiyon yöntemlerinde eve bebekle dönme şansının...
Tatminsizlik had safhada
Tatminsizlik had safhada
Filmleri gişe rekorları kıran pek çok oyuncu, şımarıklıkta sınır...
Senaryoyu iyi okumayıp başrolleri kaptırdılar
Senaryoyu iyi okumayıp başrolleri kaptırdılar
Onlar oynamayı reddettikleri roller için sonradan pişman olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.