kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kütahya Porselen turizme soyundu
Kütahya Porselen turizme soyundu
'Dünyada da yer edindik'

Kütahya Porselen turizme soyundu

Avrupa'nın ikinci büyük porselen fabrikasına sahip Kütahya Porselen, 'Güral Harlek' adlı tesisle turizm sektörüne adım atıyor. Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli, termal özelliği olan otelde ilk misafirlerini haziran başında ağırlayacaklarını söylüyor.

ürkiye'nin ve dünyanın önde gelen porselen üreticilerinden Kütahya Porselen, önümüzdeki günlerde farklı bir sektöre adım atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda tüketici haklarına gösterdiği özen nedeniyle Sanayi Bakanlığı tarafından 'Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma' sıfatıyla ödüllendirilen Kütahya Porselen, 'Güral Harlek' adlı termal tesisle turizmciliğe soyunuyor. Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi olarak Güral Harlek'in yönetim ve dekorasyona dayalı tüm ihtiyaçlarından sorumlu Sema Güral Sürmeli, tesislerinde beş yıldızlı bir otelden beklenen her türlü hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirtiyor. Kütahya-Eskişehir Karayolu üzerindeki tesislerini doğaya zarar vermeden hayata geçirdiklerini belirten Sürmeli, "Doğal güzellikleri bozmamak için bir dal bile kesmedik. Otelimizin planını ağaçlara göre belirledik" diyor. Porselen üretimiyle turizmi bir arada götürmek için ilk adımı atan Sürmeli'yle Güral Harlek'i konuştuk...

* Kütahya Porselen olarak çok yakında farklı bir sektörde hizmet vermeye başlayacaksınız. Başka bir sektöre girmenizin nedini nedir?
Porselen ailemizin süre gelen işi. Tabii ki zaman zaman sektörde bir takım daralmalar ve sıkıntılar söz konusu olabiliyor. Biz kendi iş kollarımızı da bünyesinde barındırabilecek bir projelendirmeye gitmeye çalışıyoruz. Alternatif arayışların olmazsa olmazlarından biri de turizm sektörü. Bu gerçekten yola çıkarak, hali hazırda 30 yıllık bir tesis olan Ilıca Harlek'i restore ediyoruz. Önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmaları tamamlanmış olacak. Termal bir tesis aslında ama bu tesisi bir 'şehir oteli' olarak Türkiye'ye sunmaya çalışıyoruz.

KÜTAHYA'YA FAYDALI OLACAĞIZ
* Peki niye turizm?
Aslında turizm konusuna biz hep ilgi ve merak duyuyorduk. Neler yapabiliriz diye düşünürken, böyle bir tesisin kiralanması gündeme geldi. Belediyeye ait olan bu tesisi kiraladık. Oteli tümüyle elden geçirdik. Eski haliyle hiçbir ilgisi kalmadı diyebilirim. Butik bir mekan aslında ama beş yıldızlı bir otelde neye ihtiyaç duyulursa, oluşturmaya çalıştık. Bizzat kendim her şeyiyle ilgileniyorum. Duvarlarına eskitme varak yapılması gerekiyordu ben yaptım. Bu otele çok emeğim geçti. Biz, Kütahya'yı seven bir aileyiz. Kütahya adına da üretim yapmaya, istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Kütahya için faydalı iş kollarında var olmaya gayret edeceğiz.

* 'Güral Harlek'te misafirler neler bulacak?
'Güral Harlek' konum olarak çok güzel bir yerde. Kütahya-Eskişehir Karayolu üzerinde ve yoldan dört kilometre içeride. Dolayısıyla Antalya yolculuklarında bile bir gece konaklamak ya da mola vermek için tercih edilebilir. 98 oda ve 250 yatak kapasiteli bir tesis. İki restoran, konferans salonu, Türk hamamı, açık ve kapalı havuz, sauna, gezi ve yürüyüş parkuru, fittness merkezi, masaj salonları, buhar odası, aquapark, kuaför, 24 saat oda servisi, bilardo oyun salonu, tenis kortu, çocuk oyun odası, hayvanat bahçesi, çocuk oyun parkı, bar, tv salonu ve hediyelik eşya mağazası hizmet veren bölümler arasında yer alıyor. Günün yorgunluğunu üzerinizden atmanızı sağlayacak sağlık üniteleri arasında, 12 ayrı masaj çeşidi ve renklerle tedavi (kromaterapi) uygulamaları bulunuyor.

* Güral Harlek dinlenme ve sağlıklı yaşam merkezi gibi düşünülebilir mi?
Güral Harlek'te sağlığa yönelik uygulamaların yanı sıra vücut ve cilt bakımı için; çamur terapi, yosun maskesi, kür tedavisi gibi çeşitli SPA programları da yer alıyor. Kuşkusuz son dönemde gençleşme ve sağlıklı yaşam etkinliklerine ilgi büyük. En büyük şansımız, orman içerisinde olmamız.

DUYGU GÖKMENOĞLU - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Aaa! Çok büyümüş çok değişmişsin
 Dünya Süt Günü kutlanıyor
 Tülin Korman'dan 50'nci yıl konseri
 Hollywood starlarının çocukları da şık
 Olayların 'iyi' yanına bakın
 Fatih İstanbul'unu Almanlar'a anlattı
GÜLSE BİRSEL
Milletlere göre tatil planları!
Şimdiden heyecan başladı...
AYŞE TÜTER
Başak salatası
Buğdayı haşlayıp, soğuttuktan sonra içine...
Resul Doğu insanlarını sembolize ediyor bence
Resul Doğu insanlarını sembolize ediyor bence
Aşka Sürgün'ün karanlık yüzlü karakteri 'Resul'e hayat veren oyuncu...
Kadınların yeni sesi Deniz Akkaya olacak
Kadınların yeni sesi Deniz Akkaya olacak
'Kadının Sesi' ve 'Yalnız Değilsin' isimli programların yayınlandığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.