kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aaa! Çok büyümüş çok değişmişsin
Aaa! Çok büyümüş çok değişmişsin
Şurası avluda oturulan yer

Aaa! Çok büyümüş çok değişmişsin

1990'da 5 yaşındayken 'Uçurtmayı Vurmasınlar' isimli sinema filmiyle gönüllere taht kuran 'Barış' daha doğrusu Ozan Bilen, 20 yaşına gelmesine karşın hâlâ o dönemlerdeki sevginin sürdüğünü söylüyor: Barış olduğumu öğrenenler, "Aaa! Çok büyümüşsün, değişmişsin" diyor.

Henüz 5 yaşındayken 'Uçurtmayı Vurmasınlar' adlı sinema filmindeki, hapishanede doğup kadınlar koğuşunda yaşamı tanıyan 'Barış'tı o. Bu karakterle Antalya Altın Portakal ödülünü alan en küçük oyuncu da olan 'Barış' yani gerçek ismiyle Ozan Bilen, bugün artık 20 yaşında. Aradan geçen 15 yılda filmin çekildiği 'Sultanahmet Cezaevi'nin olduğu yere hiç gitmeyen ve şimdilerde Four Seasons Oteli olarak hizmet veren binayı gördüğünde şaşkınlığını gizleyemeyen Ozan, o günleri yeniden hatırladı: "Filmde uçurtma uçurma sahnesinde gülmem gerekiyordu. Ben gülmekte zorlanınca beni gıdıkladıklarını hatırlıyorum. Yine hatırladığım başka bir kare, avludaki açık sahneler..." Film sayesinde büyük küçük herkesin sevgisini kazanan Ozan Bilen, "Çok küçük yaşta tanınmışlığı tattım" diyerek başlıyor anlatmaya...

* O dönemi kare kare hatırlıyorum. Sevgi gösterileri karşısında yolda yürüyemiyordum. Beni gören herkes gülüyordu, seviyordu. Bilenlerin çoğu bana hâlâ 'Barış' diye hitap ediyor. Barış benim ikinci adım gibi oldu. Şimdi yolda yürürken tanımıyorlar. Ben bu olaya doydum zaten. 'Barış' olduğumu öğrendiklerinde de insanların ilk tepkisi, "Aaa büyümüşsün ve değişmişsin!" oluyor.

TAMAMEN TESADÜFTÜ

*
Okuldan önce hayatı setlerde öğrenmeye başladım. 'Uçurtmayı Vurmasınlar'da rol almam tamamen tesadüftü. Füsun Demirel'le teyzem arkadaştı. Bir keresinde teyzemde karşılaştık. Beni görünce, "Tunç Başaran, bu yaşlarda bir çocuk arıyor. İsterseniz bir gösterelim" demiş. Ve video kayıtları gönderilmiş. Kendisi çok beğenince benim oynamama karar verildi. Küçük yaşlarda olduğum için hayatımın çizilmesine de neden oldu bu tesadüf.

* Daha okula gitmediğim için senaryolar annem okurdu. Setlere de annemle birlikte gidip gelmişiz.

* Çocukluğum kamyon, araba ve top oynamakla geçti. Ama hiç uçurtmam olmadı, hiç uçurtma uçurmadım. Bununla birlikte çok sayıda uçurtma şenliklerine, festivallerine davet edildim. Oralara katılmaya çalıştım.

* 'Barış' rolüyle kazandığım Antalya Altın Portakal Jüri Özel Ödülü'nü alan en küçük oyuncu benim. Ben ödül töreni sırasında uyumuştum. Bana sıra gelince annem beni uyandırdığı için ağladım. Heykelcik ağır olduğu için de ödülü Tarık (Akan) Ağabey'in kucağında aldım.

* 'Barış'tan sonra teklifler gelmeye devam etti. 'Uçurtmayı Vurmasınlar'dan sonra, 1991'de Türkan Şoray'la 'Menekşe Koyu', 1992'de 'Üç Kişilik Dünya', 1993'te Kemal Sunal'la 'Saygılar Bizden', 1995'te 'Gül ve Diken' adlı filmlerde oynadım. 11 yaşında 'Yaban' adlı filmde, 12 yaşında Nilüfer Açıkalın'la beraber 'Deniz Bekliyordu' adlı sinema filminde oynadım. Son olarak da 2002 senesinde lise son sınıftayken Nur Sürer'le birlikte 'Sır Çocukları' adlı sinema filminde rol aldım. Bu filmde de sokak çocuklarını oynayan ekiple birlikte yine Antalya Film Festivali Jüri Özel Ödülü'nü aldık.

NEBAHAT KOÇ - MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dünya Süt Günü kutlanıyor
 Tülin Korman'dan 50'nci yıl konseri
 Kütahya Porselen turizme soyundu
 Hollywood starlarının çocukları da şık
 Olayların 'iyi' yanına bakın
 Fatih İstanbul'unu Almanlar'a anlattı
GÜLSE BİRSEL
Milletlere göre tatil planları!
Şimdiden heyecan başladı...
AYŞE TÜTER
Başak salatası
Buğdayı haşlayıp, soğuttuktan sonra içine...
Resul Doğu insanlarını sembolize ediyor bence
Resul Doğu insanlarını sembolize ediyor bence
Aşka Sürgün'ün karanlık yüzlü karakteri 'Resul'e hayat veren oyuncu...
Kadınların yeni sesi Deniz Akkaya olacak
Kadınların yeni sesi Deniz Akkaya olacak
'Kadının Sesi' ve 'Yalnız Değilsin' isimli programların yayınlandığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.