kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CarrefourSa: 1 numara oluyoruz

CarrefourSa Genel Müdürü Luc De Noirmont, ''GİMA ile birlikte olunca biz yüzde 66 ciro artışına sahip oluyoruz ve o zaman da 1.5 milyar dolar ile piyasada bir numara oluyoruz'' dedi.

Noirmont, Carrefoursa'nın Fiba Holding'e ait Gima ve Endi hisselerini satın almasına ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Carrefour'un niyetinin özellikle istikbal görebildiği ülkelere odaklanmak olduğunu belirterek, Türkiye'nin de belirlenen 5 ülke arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye'yi Avrupa'nın Çin'i gibi gördüklerini dile getiren Noirmont, özellikle genç nüfus potansiyelinin, ülkedeki ekonomik göstergelerin son derece elverişli olduğunu kaydetti.

Kendilerine bir strateji belirlediklerini ve analiz yaptıklarını anlatan Noirmont, nerelerde daha ileriye gidebileceklerini hesapladıklarını ifade etti.Carrefour'un gücünün hipermarket olduğunu belirten Noirmont, İstanbul'da bugün güçlü bir şekilde var olduklarını, amaçlarının başka yerlerde hızla açılmak olduğunu söyledi.

Piyasadaki aktörlere kıyasla önemli boyutlara henüz tam olarak kavuşmuş olmadıklarını dile getiren Noirmont, ''Süpermarket en önemli.Biz de şöyle bir sonuca vardık, dedik ki, önemli bir aktör pozisyonunu elde etmek istiyorsak, Türkiye'de, bu ülkede bize çok önemli bir satın alma gerekiyordu ve bunu mümkün olduğu kadar hızla gerçekleştirmemiz lazımdı. Gima potansiyel bir hedefti'' diye konuştu.

Carrefour'un yönetim bakımından Türkiye'ye gerçekten çok büyük öncelik tanıdığını anlatan Noirmont, Carrefour'un yeni seçilen başkanının CarrefourSa'nın Maltepe'deki mağazasının açılışına katıldığını söyledi.

Başkanın, kendisine Pazartesi günü bir ışık yaktığını belirten Noirmont, şöyle devam etti: ''Başkan, Sabancı ile Gima hususunda imza edebileceğimi ifade etti. Gima ile birlikte olunca biz yüzde 66 ciro artışına sahip oluyoruz ve o zaman da 1.5 milyar dolar ile piyasada bir numara oluyoruz. Üç tane de güçlü markamız var, tabii bunları daha da güçlendirmemiz lazım. Aynı zamanda da bizim müşteri memnuniyetini de daha ileriye götürmemiz lazım. Bu çok önemli. Gima sayesinde süpermarkette önemli bir aktör oluyoruz ve ulusal olarak Türkiye'de 30ilden fazla yerde mevcut oluyoruz.''

''ORTAKLIĞIMIZI GÜÇLENDİRMEK ÇOK ÖNEMLİ''


Carrefour'un Sabancı ile olan ortaklığını güçlendirmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Noirmont, kendilerinin 4 günde inanılmaz bir çalışma yaptıklarını anlattı. Gima ve Carrefour'un birbirini tamamlayan şirketler olduğunu belirten Noirmont, operasyonun çalışanlar için yeni kariyer fırsatları açısından çok büyük olanaklar tanıyacağını söyledi.

Böyle bir operasyonla Türkiye için değer yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Noirmont, pek çok alanda pozitif sinerjiler yaratacaklarını anlattı.
Çok yakında Gima'daki meslektaşı ile temas kuracaklarını belirten Noirmont, ''En iyi şartlar altında ekiplerin entegre olmasını sağlayacağız. Sanırım ancak Haziran sonunda biz resmen iki tane müşterek şirket olacağız. Bu normal safhalardır'' dedi.

Böyle bir operasyon yapmakla her şeyin bitmediğini de vurgulayan Noirmont, ''Bu gelişme için çok önemli bir kilometre taşıdır. Yatırımlarımızı daha fazla güçlendireceğiz. Böylelikle hipermarketlerde, süpermarketlerde ve Dia'larda daha hızla çalışacağız. Amacımız müşteriyi daha fazla memnun etmek, tüketimi herkese açabilmek ve özellikle de çeşitlerimizi mümkün olduğu kadar daha fazla ilde yerleştirebilmek'' diye konuştu.

''HERKES İÇİN YER VAR''


Noirmont, bir gazetecinin operasyonun Wal-Mart ile ilişkisini sorması üzerine, Carrefour'un Türkiye'deki büyüme stratejisini aylardan bu yana sürdüğünü dile getirerek, ''Biz buna tamamen bağımsız olarak giriştik. Bizim stratejimiz şu, biz birinci dağıtıcı olmak istiyoruz. Demek ki, bu noktadan itibaren böyle operasyon zaten gerekiyordu. Çünkü ülkede muazzam bir potansiyel var. Herkes için yer var. Biz Wal-Mart ile pek çok ülkede sık sık karşı karşıya geliyoruz. Altından da fena kalkıyoruz sayılmaz'' dedi.

ETİK ÇOK BÜYÜK BİR DEĞERDİR


Luc De Noirmont, Carrefour olarak hangi ülkede olursa olsun etiğin kendileri için büyük bir değer taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:
''Müşterilerden bahsettiğimiz zaman müşterileri de ilgilendirir. Sağlıklı ürünü hergün en iyi şartlarla müşterilerimize sunarız. Bizlerle çalışanlar için de etik var, hissedarlara karşı da etik davranmalıyız. Bu operasyon tamamıyla bu ilkelere saygı duymaktadır. Biz fırsat bulduk, bir satıcı vardı. Biz alıcıydık fiyata (evet) dedik ve 48 saatte de kararı verdik.''

Noirmont, çağrı muafiyeti konusunda ise henüz bir karar almadıklarını belirterek, operasyonun hissedarlar için bir değer yaratacağını söyledi. Bir gazetecinin müzakerelerin başlama süresinin SPK'ya neden zamanında bildirilmediği yönündeki sorusu üzerine ise Noirmont, ''CarrefourSa halka açık bir şirket değil. Böyle şartlarda çok etkin olmak lazım. Bu tür operasyonlarda gizlilik şarttır'' dedi.

GİMA VE ENDİ'NİN MARKA DEĞERİ

Noirmont, satış içinde Gima ve Endi'nin marka değerinin hesaplanıp hesaplanmadığı yönündeki soru üzerine, işletmenin değerinin yüzde 45'in marka değeri olarak düşünüldüğünü söyledi. Satın almanın CarrefourSa'ya yüzde 66 oranında ciro artışı sağladığını belirten Noirmont, süpermarkette mevcut olma şansı verdiğini anlattı.

Süpermarket için markanın henüz belirlenmediğini, müşterilerin bu belirlemede önemli bir rol oynayacağını belirten Noirmont, indirim marketlerinde ise güçlü olan Dia markasını tercih edeceklerini söyledi.

Noirmont, CarrefourSa'nın mali bakımdan özerk olduğunu ifade ederek, Gima ve Endi hisselerinin bedelini CarrefourSa'nın ödeyeceğini kaydetti. Toplantıda hazır bulunan Sabancı Holding Gıda Perakende Grup Direktörü Ali Serhan Şahin de, daha önce Gima'da görev yapmasının hatırlatılması ve satın almaya ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine, Gima'nın emek verdiği bir kuruluş olduğunu ifade ederek, Sabancı Grubu tarafından satın alınmasında mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bu arada daha önce katılacağı belirtilen Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grup Başkanı Haluk Dinçer, toplantıya katılmadı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Koç-Sabancı Telekom ortaklığı bitti
 'Bir gemide iki kaptan olmaz'
 Telefonica Avea bilgisini açık bulmamış ve çekilmişti
 Telecom Italia da 'Avea'dan çekilebiliriz' demişti
 Türk Telekom ihalesinde ön yeterlilik alanlar kimlerdi?
 Carrefoursa: Çağrıda bulunma konusunda bir karar yok
 IMF: Reformlar sürdürülmeli
 Fitch bankaların notunu yükseltti
 'Arap sermayesi yağmaya hazır bulut gibi'
 Devlerin gözü Karadeniz'de
 AB'ye beyaz et ihracatının önü açılıyor
 IKEA İstanbul mağazası açıldı
 Eczanelere ödeme bugün başladı
 Üçlü Danışma Kurulu toplandı
 'Ben dürüst satıcıyım'
 4 yılda 50 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalarız
 Porsche'lar kapış kapış gitti tavalar bürokrasiye takıldı
 Özilhan'ın 30 yıllık hayali gerçek oldu
 Türkiye 2008'de daha güçlü olacak
 Siemens: Yatırımlarımız sürecek
 Sepetteki bilgisayar artık sipariş veriyor
 Off-shore'dan son anda dönen İmar mudisine müjde!
 Avea 2 ayda 900 bin yeni abone kazandı
 YKB'de Unicredito'nun CEO'su bekleniyor
 TÜSİAD: Her şey iyi ancak işler bitmedi
 Doların faizi 'ölçülü' arttı piyasalar normale döndü
 TMSF Kemer'de üç lüks yata el koydu
 'Yabancılar eskisi gibi mülk edinecek'
ŞELALE KADAK
Metro CEO'su da Gima'yı takip etmiş
Türk-Alman Ekonomi...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Migros Gima - CarrefourSA üçgeninde neler oluyor?
Bundan...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
En büyük projeye yeni bir hamle gerek
GAP, Güneydoğu...
Gururu ağır bastı şehit oldu
Sivil hastaneden aldığı raporu yoklamada gizleyen Süleyman Çelebi,...
Bostancı'nın 'Âmil Bey'i!
Uygulamalarından rahatsız oldukları Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü...
Neden karamsarsınız? Şimdi bayram zamanı
Neden karamsarsınız? Şimdi bayram zamanı
Schroder, AB için umutsuzluğa anlam veremediğini belirtti, "Şimdi...
Çanak anten alarmı
Çanak anten alarmı
Telekomünikasyon Kurumu, çanak antenlerin uçakların haberleşme...
IMKB
E: 25.100 D:% 2,20
DOLAR
S: 1,343 D:% -0,849
EURO
S: 1,739 D:% -0,884
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu