kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ZAPSU EŞLİK ETTİ Erdoğan ve Schrödere, Erdoğanın danışmanı Cüneyd Zapsu eşlik etti. Zapsu, iki başbakan arasında tercümanlık yaptı.
Neden karamsarsınız? Şimdi bayram zamanı
Birbirimizi kontrol edemeyiz
Ruhban Okulu mesajı yok
İşiniz Allah'a kalmış
Erdoğan'ın okulunda fahri doktora unvanı

Bayram etsenize

Schröder: AB konusunda karamsar olmayı bırakın. Şimdi bayram zamanı!.

İki günlüğüne Türkiye'ye gelen Almanya Başbakanı ilginç mesajlar verdi. AB: Umutsuzluğunuza anlam veremiyorum. Bayram etme zamanınız. SOYKIRIM: Açık denizde ve parlamentolarda iş Allah'a kalır...
Şansölye, Vakit'in Almanya'da kapatılmasına atıfta bulunarak sorulan "Reform sürecini kontrole geldiniz" sözüne "Ne ben Erdoğan'ı ne de Erdoğan beni kontrol eder" yanıtını verdi.


Neden karamsarsınız? Şimdi bayram zamanı

Schroder, AB için umutsuzluğa anlam veremediğini belirtti, "Şimdi bayram zamanı, karamsarlık niye" diye sordu ve şu mesajları verdi: "AB ile Türkiye'nin tarihi nedenlerle bir araya gelemeyeceğini söyleyenler, bence ortak tarihimizin önemli bölümlerini göz ardı ediyor" "ORTAK tarihin unutulmaması gereken yönü, nasyonal sosyalist terörde, vatanını terk etmek zorunda kalan çok sayıda Alman'ın Atatürk'ün girişimiyle kabul edilmesidir".

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, günlük çalışma ziyareti için geldiği Türkiye'de, Avrupa Birliği üyeliğine kuvvetli destek verdi. Önceki gece Ankara'ya gelen Schröder ve Başbakan Tayyip Erdoğan dün sabah ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek, açıklamalarda bulundular. Alınan bilgilere göre görüşmelerde Türkiye'nin AB üyeliği ve Kıbrıs ağırlıklı yer tuttu. Schröder, Erdoğan'la baş başa görüşmesinde Ankara'nın AB'ye üyelik için son zamanlardaki umutsuzluğuna anlam veremediğini söyledi, "Şimdi bayram zamanı, neden karamsarsınız, anlamıyorum" dedi.

"REFORMLARA DİRENÇ" UYARISI
Schröder Ankara'da düzenledikleri ortak basın toplantısında ve daha sonra İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nde Schröder'e 'fahri doktora' ünvanı verilmesi töreninde yaptığı konuşmada da, buİKİ DOST GİBİ Erdoğan ve Schröder, basının karşısına iki dost gibi, şakalaşıp sarılarak gülerek çıktılar.mesajlarını tekrarladı. Avrupa ülkelerindeki anayasa referandumlarının bunu etkilemeyeceğini kaydeden, "Türkiye açısından AB süreci, ülkelerde esen siyasi politik havalara bırakılacak bir şey değildir" diyen Schröder, şöyle devam etti: "Reformların uygulanması çok zor bir iştir. Toplumda reformlara direnç ve geriye dönüş çabaları olabilir. Reform süreci toplumsal gerçekliğe dönüşmeli."

ATATÜRK KUCAK AÇMIŞTI
"Avrupa ile Türkiye'nin tarihi nedenlerle bir araya gelemeyeceğini söyleyenler, bence ortak tarihimizin önemli bölümlerini göz ardı ediyorlar. Osmanlı İmparatorluğu Avrupa tarihinde önemli rol oynamıştır. Fransız ve İngiliz reform düşünceleri, Türk devletinin modernleşmesine esin kaynağı olmuştur. Avrupa felsefesi ve sosyolojinin ekolleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ulus devletin teorik temellerini deANKARADAN İSTANBULA ATA UÇAĞIYLA GİTTİLER Almanya Başbakanı Schröder, Ankaradan İstanbula, Başbakan Erdoğanla birlikte, Başbakanlığa ait özel uçak ATA ile giderken, Anadolu Ajansı objektifine poz verdiler.oluşturmuştur. 2. Dünya Savaşı'nın 60. yıldönümüne birkaç gün kala, ortak tarihimizin unutulmaması gereken bir yönünü hatırlatmak istiyorum. Nasyonal sosyalist terör rejimi sırasında vatanlarını terk etmek zorunda kalan çok sayıda Alman, Atatürk'ün girişimiyle Türkiye'de konukseverlikle kabul edilmiştir." "Reformlar uygulanmalı, geri dönüş olmadığı temin edilmeli. Özellikle hukuk devleti, temel özgürlükler, insan ve azınlık hakları ile din özgürlüğü konusunda... Güvenlik güçlerinin insanlara kötü davranması, ifade özgürlüğünün kısıtlanması, kadınlara karşı ayrımcılık, Avrupa'nın ortak değerleriyle bağdaştırılamaz. Türkiye'nin yerine getireceği koşulların ayrıntısı biliniyor. Yerine getirileceğinden eminim. Ümidim, dostum Sayın Başbakan ile birlikte çok şey yapabileceğiz." İki Başbakan daha sonra Dolmabahçe Sarayı'nda 12'si TürkErdoğan ve Schröder Cevahir Otelde düzenlenen Türk-Alman Ekonomi Kongresinde pastayı kestiler.12'si yabancı 24 işadamıyla toplantı yaptı. Mustafa Koç, Mustafa Boydak, Abdülkadir Konukoğlu, Ahmet Çalık, Ahmet Zorlu, Zeynep Bodur ve Ferit Şahenk'in de katıldığı toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

'KKTC DE DAHİL EDİLMELİ'
Schröder Türk-Alman Ekonomi Kongresi'nde yaptığı konuşmada ekonomik işbirliğine özellikle tarım ve turizm alanında Kuzey Kıbrıs'ın da dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Kuzey Kıbrıs'ın Ada'nın bütünlüğü için tarihi karar aldığını belirten Schröder "Adil olmamız lazım. Kuzey Kıbrıs Ada'nın bütünlüğü için önemli karar aldı. Ancak bu karar güneyde paylaşılmadı. Türk Alman işbirliği orada da önemli rol oynamalı" diye konuştu. Schröder daha sonra ülkesine döndü.

Bülent AYDEMİR / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çanak anten alarmı
 Belediye amblemli uyuşturucu servisi
 Sabah ve Aktüel'e 'Dostluk Ödülü'
 Uçaktan 'alo' denilebilecek
 'Lale'de ikinci gazeteci çıktı
 Üniversite şenliğine saldırı
 Halaçoğlu: Hukuksuz ülkede kendimi nasıl savunacağım?
 Prof. Tural Ermeni iddiasına karşı cübbesini ortaya koydu
 Türkiye'yi öven Almanya iltica talebini reddetti
ERDAL ŞAFAK
Unutmak Anlaşması
CHP'li Mustafa Gazalcı ve...
ALİ KIRCA
Son maçlara kadın hakemler!
Son günlerde hakemlerin...
ÖMER LÜTFİ METE
Almanya, Erdoğan ve dostluk
Türkiye ziyaretinde pek...
UMUR TALU
Allah yardımcı olsun!
İnsan şaşırmakla malul. Buna bir...
Yeni kabine göreve...
Yarım asır sonra seçimle göreve gelen hükümet 5 eksikle yemin etti.
...kanlı başladı: 60 ölü
Kuzey Irak yönetiminin merkezi Erbil kentinde, polis olmak için sıra...
Hırsız vaaar!
Hırsız vaaar!
Türkiye Ligi'nde büyük maçlarda topun oyunda kaldığı süre 40...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu