kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan:'Ordumuz takdire şayan'
Erdoğan:'Ordumuz takdire şayan'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'da görev yapan Türk birliğinin bölgedeki başarısının takdire şayan olduğunu ifade ederek, ''2. defa ISAF komutanlığını sürdüren TSK, buradaki başarısı ile son dönemde farklı bir tecrübeyi Afganistan'ın bu şartları içinde elde etmiş bulunuyor'' dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, temasları hakkında bilgi verdi. Temaslarının oldukça verimli geçtiğini kaydeden Erdoğan, ''Görünen bir gerçek var: Afganistan demokrasiye geçiş süreciyle birlikte uzun soluklu bir yolculuğa da başlamış görünüyor'' dedi.

Afganistan'ın gerek altyapı gerekse üstyapı çalışmalarında ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, bir siyasetçi için, oluşan demokratik parlamenter sistem için, bundan sonraki sürecin, halkıyla, yönetimiyle yoğun bir çalışmayı gerektirdiğini belirterek, tüm dünyanın da Afganistan'a destek vermesinin şart olduğunu söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Hele hele aynı medeniyetin mensupları olarak, ortak kültürü paylaştığımız Afganistan'a, Türkiye olarak, Türk Halkı olarak bizim de desteğimiz şart. Bunu bizzat resmi ziyaretimizde görerek yaşamış bulunuyorum.
Şüphesiz ki, bizler de geçmişi itibarı ile Kurtuluş Savaşı'nda o mücadeleleri verdiğimiz dönemde bu badirelerinden geçtik. Bu badirelerden geçtiğimiz dönemlerde Afgan kadınının çeyizindeki, bohçası içindeki küpesini, kolundaki bileziğini Türkiye'nin o mücadelesine gönderdiğini hep büyüklerimiz, dedelerimiz, hatta hatta öğretmenlerimiz derslerde anlatırdı. Şimdi de aynı şekilde bizim kardeşlerimizin yanında olmamız gerektiğine inanıyorum. Bunun için TİKA ile bizler, buradaki çalışmalara daha farklı bir şekilde katılacağız. Şu anda burada
eğitime, sağlığa, konut projelerine yönelik bazı destekleri kendilerine süratle intikal ettirmemiz, vermemiz gerektiğine inanıyorum. Bunları da Bakanlar Kurulu'nda arkadaşlarımla paylaşacağım. Ondan sonra yol haritamızı süratlendirmemiz gerektiğini ben de kabulleniyorum.''

''TAKDİRE ŞAYAN"


Başbakan Erdoğan, Afganistan'da gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, ''Gerçekten Türkiye'ye, Türk Halkı'na karşı olan ilgi ve sevgi çok çok farklı'' dedi.

Bölgede görev yapan Türk askerlerinin, kolordu komutanından eratına kadar Afgan halkının Türk askerine duyduğu sevgi ve ilgiden söz ettiğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: ''Yani Afgan halkının bize olan duygusu ve sevgisi, ilgisi çok çok farklı. Kendileri de bu görevi mutluluk içine yürüttüklerini ifade ettiler. Bu da bizi ayrıca memnun etti. Ordumuzun, burada başarısı takdire şayan... Seviliyor, takdir ediliyor. İkinci defa ISAF komutanlığını sürdüren TSK, buradaki başarısı ile son dönemde farklı bir tecrübeyi Afganistan'ın bu şartları içinde elde etmiş bulunuyor. 60'ı aşkın girişimcimiz var. Onlar da gerek alt yapı gerekse üst yapı çalışmalarında kendilerini Türkiye'ye yakışır bir şekilde ispat ediyorlar. Başarılı çalışmaları var. Şu ana kadar başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, müteşebbislerimizden memnun olduklarını ifade ettiler. Biz de mutluluk duyduk. Beklentimiz, duamız, inşallah bizler de desteği verelim, gerek tüm dünya ülkeleri de bu desteği vermek suretiyle Afgan halkı da dünya
demokratik ülkeleri arasında insanca yaşamanın erdemine bir an önce kavuşmuş olsun.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Petrol aramalarına ağırlık veriyoruz
 Torba Yasa aynen kabul edildi
 Erdoğan: CHP'nin yaptığı ucuz siyaset
 İstifacı Kaya medya patronu olma yolunda
 'Tefe koymasınlar diye'
 Bakan Çelik, 'engelli okulu' açtı
 MHP'ye karanfil davası
 AKP'li 2 vekil isyan etti: Mürit olmamız isteniyor
 İngiltere ile KA-MER'den kampanya
 Yahya Baş ve Köşdere'ye de fezleke geldi
 TCK'da Öcalan endişesi
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Diyarbakır'dan İncirlik'e
Diyarbakır'dan gelenler, ayrı...
YAVUZ DONAT
Gündemler birbirini tutmuyor
Salı, çarşamba... İki gün...
Daum, bizi de gör
Fenerbahçe’nin hocası Daum’un işi başından aşkın. Yoğun maç...
Rehine bebek
Acil sezaryenle doğan Berat bebek, ailesi 3 milyar liralık borcu...
Asker 'ılımlı İslam' modeline tepkili
Asker 'ılımlı İslam' modeline tepkili
Türkiye'nin laik bir ülke olduğunu söyleyen Orgeneral Özkök, "Ülkenin...
Ankara'dan ABD'ye İncirlik jesti
Ankara'dan ABD'ye İncirlik jesti
HÜKÜMET, ABD'nin 10 aydır masada olan İncirlik'i Irak ve Afganistan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu