kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GENÇLER ŞANS İSTİYOR... Türkiye’nin en popüler kulüplerinden Fenerbahçe’nin başında ünlü bir isim var. Alman hoca Daum, şampiyonluklara alışmış bir takımı yönetiyor. Ancak, yönetim önemli bir kaynağı ayırdığı altyapıdan henüz tam verim alamıyor. Bunu yapması gereken kişi kuşkusuz Daum. Onları izleyecek, motive edecek ve heyecanlarını yenmeleri için önce A Takım’la idmana çıkaracak. Sonra da Şükrü Saracoğlu’nun yedek kulübesinde o atmosferi hissettirecek. Bu işin kuralı bu. Ancak onun işi var...
Daum, bizi de gör

Fenerbahçe’nin hocası Daum’un işi başından aşkın. Yoğun maç trafiğinden Şükrü Saracoğlu Stadı’nın az aşağısındaki gençleri görmüyor Dereağzı’ndaki tesislerde takımın geleceği gençler çalışıyor. Ama Daum onları bir kez bile izlememiş. O yüzden biraz kırgınlar.

Sahanın bir bölümünde nefes nefese topun peşinde koşuyorlar. Dersleri dar alanda kısa paslaşma. Yere düşüyorlar, kalkıyorlar, topu bilye gibi ayağa yuvarlamak için hızlı hareket ediyorlar. Bir ara o kadar hızlanıyorlar ki, top kimin ayağında takip edemiyoruz. Fenerbahçe A Takımı Samandıra'ya taşındıktan sonra, Dereağzı tesislerinin yeni konukları Fenerbahçe PAF Takımı. PAF Takımı oyuncuları ümitle Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda 55 bin kişi önünde futbol hünerlerini sergileyecekleri günü bekliyorlar... Ama biraz umutsuzlar. Çünkü Daum'un kendilerini izlemeye bir kere bile gelmediğini, hatta kendileri hakkında en ufak bir fikri bile olmadığını düşünüyorlar.

'BU ÇOCUKLARI BİTİRMEYİN'
Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü eski futbolculardan Cemil Turan. Son beş yıldır Fenerbahçe'nin Türkiye genelinde bulunan 70'in üzerinde futbol okulunu hem de yine yurt genelinde amatör takımları izleyerek umut vaat eden futbolcular seçiyorlar. Fenerbahçe altyapıya her yılGÖZÜ RÜŞTÜNÜN YERİNDE... Bakmayın siz başlığa o lafın gelişi. PAF Takımının kalecisi 17 yaşındaki Volkan Babacanın en büyük yardımcısı Rüştü ağabeyi. Onu örnek alıyor. Antalya Kepezspordan gelmiş buraya. Astsubay bir babanın çocuğu olan Volkan, askeri liseyi kazanmasına rağmen futbol sevgisi ağır basmış. Bir gün Kadıköyde 55 bin kişinin önüne çıkmak istiyor. Ve tabii ki milli takımın kalesini korumayı.. Hocaları reflekslerini çok beğeniyor...300 milyar lira kaynak aktarıyor. Altyapıdaki 54 futbolcu Dereağzı tesislerinde yaşıyor. Turan, yetiştirdikleri futbolcuları Anadolu kulüplerine verdiklerini belirterek, "Bu çocukların profesyonel takımlarda pişmelerini istiyoruz. Kiralık olarak başka kulüplere veriyoruz" diyor. Turan, yaşadıkları sıkıntıların ise şöyle anlatıyor: "Büyük takımların altyapısında oynamak hem avantaj aynı zamanda dezavantaj. Çünkü daha çok yabancı futbolculara yöneliyor bu kulüpler. Öyle ki, sözgelimi Tuncay Fenerbahçe altyapısında yetişmiş olsaydı şimdi A Takımda olmazdı. Biz A Takımı ile maç yapamıyoruz. Bazı oyuncularımızı A takımına alıyorlar, takımla antrenman yapıyorlar. Ama kadro şişti diye yine PAF takımına gönderiyorlar. O çocuk bir anlamda bitiyor." Turan, serzenişte bulunduktan sonra önümüzdeki yıllarda Türk futboluna adını yazdıracağına inandığı PAF takımı futbolcularını gösteriyor. "Hepsi çok iyi" diyor ama birileri diğerlerinden daha iyi. İşte Fenerbahçe'nin ümit vaat edenleri...

* EMRAH KAYA:Emrah Kaya, 19 yaşında. Lakabı "Tristan". Emrah'ın sezgileri iyi ve sahada nerede duracağını iyi bildiğinden arkadaşları ona bu ismi vermiş. Emrah, Manisa Salihli'den 5 yıl önce Fenerbahçe'ye geldi. Babasını yıllar önce kaybeden Emrah, "Başarılı bir futbolcu olmamı çok istiyordu. Onun dileğini yerine getirmeye çalışıyorum" diyor. Liseyi bitirdi. Yönetimden diğer arkadaşları gibi bir isteği var: "Bize de bir fırsat verin."

* MİTHAT YAŞAR: Mithat Yaşar, "Geleceğin Hagi'si" gözüyle bakılan futbolculardan. Orta saha oyuncusu, takımın beyni, playmaker, gol atıyor ve attırıyor. Her gün Bakırköy- Kadıköy Tesisleri arasında mekik dokumasının nedeni futbol aşkı. Manisa Turgutlu'dan İstanbul'a futbol aşkıyla gelen 19 yaşındaki Mithat'ın ilk durağı Galatasaray oldu. Ancak Galatasaray'daki hocası Tamer Güney Fenerbahçe'ye gelince o da hocasının isteğiyle takım değiştirdi. Yani gencecik yaşında para alamasa da ilk transferiniCEMİLE BİR KULAK VERİN... Fenerbahçenin efsane futbolcusu Cemil Turan, kulübün Altyapı Sorumlusu. Turan, Bu gençlerin önü artık açılmalı diyor.gerçekleştirdi. Mithat, "Galatasaray'ın PAF takımındakiler bizden daha fazla şans buluyor. Bize de verilmeli" diyor.

* RAŞİT SEVİNDİR: Raşit Sevindir; oyuncu eksilten, futbol bilgisi tam, her takımda oynaması gereken futbolcu olarak değerlendiriliyor. O da 19 yaşında. Takımın "Raş"ı. Okmeydanı'nda iki yıl bir amatör kulüpte oynayan Raşit, 7 yıldır Fenerbahçe'de. Babası Galatasaraylı. Ezeli rakip takımları tutmalarının aralarında çatışma çıkarmadığını belirten Raşit, evlerinde farklı renklerin tatlı rekabetinin olduğunu anlatıyor. Figo'yu örnek alan Raşit, biraz karamsar. Onun endişesi kendisine şans verilmemesi. Raşit, bu endişesini şöyle dile getiriyor: "Daum bizi hiç izlemedi. Hiç değilse fikir sahibi olurdu. Bir maçımıza ya da antrenmanımıza gelebilirdi. Herkes fedakarlık göstermeli. Ama şu an sadece biz yapıyoruz. Tabii ki bu işler böyle ama bu tek taraflı olunca ümidimiz kayboluyor."

İnci Döndaş / Dilek sancılı


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Rehine bebek
 Sağlıklı yaşam piramidi değişti
 Savaş değil yıkım
 8 yıllık kavganın nedeni kurtlu çikolata
 Düşünce gücüyle insanları kontrol altına alıyor
 Bakırköy'deki ikinci göçük panik yarattı
 Televizyon Umut bebeği ezdi
 Hafif obezlik öldürmüyor
 Sigaranın bedeli erken ölüm
 Hamilelik kanseri önlüyor
 Hava kirliliği ömrü kısaltıyor
 'Aliye' rakipsiz
 Dikkat! 23 Nisan yağışlı geçecek
 Şans Topu
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
Kapıcı, Zenci ve züppe...
Hayatım boyunca Beyaz...
MANSUR FORUTAN
Sevgili Bakanıma gaf önerileri...
Kültür ve Turizm...
MEHMET BARLAS
Bu yazıyı Başbakan Erdoğan okumasa da olur..
Teolog,...
MAHMUT ÖVÜR
Boğaz'da bir 'zehir hafiye'
İstanbul'un gözbebeği...
REFİK DURBAŞ
Radyasyonla çalışma koşulları
Radyasyonla uğraşanların...
SAVAŞ AY
Sosyal araştırma ekibimiz nafile gece...
HINCAL ULUÇ
Bektaş Efendi ile güzel günler..
Biz Gelişim Spor'u...
Kupa yaz 1905'e yolla
Kupa yaz 1905'e yolla
UEFA Kupası'nı ve Süper Kupa'yı kazanan; Türkiye Kupası'nı 13 kez...
Yanal'a mesaj
Yanal'a mesaj
Galatasaray Teknik Direktörü Hagi, maç sonrası yaptığı açıklamada...
Erdoğan: CHP'nin yaptığı ucuz siyaset
Cemal Kaya'ya "aklan da gel" demediğini söyleyen Erdoğan, CHP'yi...
İstifacı Kaya medya patronu olma yolunda
Hakkındaki yolsuzluk iddiası nedeniyle milletvekilliğinden istifa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu