kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ONUN SUÇU NE?... Anne kucağından uzakta büyüyen Berat bebek 6 aydır evine dönmeyi bekliyor.
Rehine bebek
Nereden baksan skandal
Diğer bebeği Sibel Can kurtarmıştı

6 Aylık rehine

Bebek Berat, doğum ve tedavi parası ödenmediği için ailesine verilmiyor, hastanede büyüyor.

Berat Özpolat İstanbul'da 6 ay önce acil müdahaleyle Batı Bahat Hastanesi'nde dünyaya geldi. Erken doğduğu için üç gün kuvözde tedavi gördü. Hastane üç milyar lira fatura çıkardı.

25 MİLYARLIK BORÇ
Şoförlük yapan babası parayı ödeyemeyince hastane Berat'ı vermedi. Borç altı ayda faiziyle 25 milyara ulaştı. Kaymakam ve belediye başkanı araya girince hastane 12 milyara indi.

5.5 KİLOYA ÇIKTI
Hastane sahibi "Parayı getirin ya da kefil gösterin bebeği verelim. Sonuçta ben de bir babayım" diyor ama ailenin maddi gücü yok. Bir kilo 300 gram doğan Berat bebek hastanede 5.5 kiloya ulaştı.

'YALVARINCA BİR KEZ KUCAĞIMA VERDİLER'
Özpolat ailesi özlemle evin dördüncü ferdi Berat'ı bekliyor, Berat evine hasret büyüyor. Anne Sakine Özpolat: "İlk günler emzirmeme izin verdiler. Sonra sadece kamera aracılığıyla gösterdiler. Kurban Bayramı'nda da ancak çok yalvarınca kucağıma verdiler."


Rehine bebek

Acil sezaryenle doğan Berat bebek, ailesi 3 milyar liralık borcu ödeyemediği için 6 aydır Özel Batı Bahat Hastanesi'nde rehin kaldı. Borç ise 25 milyara çıktı.

İstanbul İkitelli'deki Özel Batı Bahat Hastanesi'nin çocuk servisinde annesine hasret 6 aylık bir bebek var. Yavrusunu göğsüne bastıracağı anı bekleyen annesi ise dışarda çaresiz. Minik bebek ile annesini ayıran, başlangıçta 3 milyar lira iken, 25 milyar liraya doğru tırmanan hastahane masrafları. Bu dramatik olayın kahramanları, Küçükçekmece Altınşehir'de oturan Özpolat ailesi. İlk eşinden ayrılan ve Ayşenur isimli kızının velayetini üzerine alan Selahattin Özpolat, 2 yıl önce Sakine Özpolat ile evlendi. Geçen yılın şubat ortalarında da mide bulantısı ve baş dönmesi nedeniyle hastaneye giden Sakine Özpolat'a hamile olduğu müjdesi verildi. Ancak genç kadın 24 Ekim 2004'te sancılanınca eşi Selahattin Özpolat tarafından acil olarak Özel Batı Bahat Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, 7.5 aylık hamile olan genç kadının hemen sezaryenle doğum yapması gerektiğini ve erken doğum olduğu için bebeği kuvöze alacaklarını belirtti. Apar topar sezaryene alınan genç kadın bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Ancak hastanede Berat adı verilen küçük bebeğin 3 günlük tedavi masrafı olarak aileden yaklaşık 3 milyar lira istedi. Maddi sıkıntı yaşayan Özpolat ailesi, bu parayı ödeyemeyince hastane yetkilileri çocuğu vermeyeceğini bildirdi. Aradan 6 ay geçti ve borç 25 milyar liraya çıktı. Bebekleri rehin tutulan çaresiz aile, Küçükçekmece Belediye Başkanı ve kaymakamdan yardım istedi. Kaymakam ve belediye başkanının araya girmesiyle hastane borcu 12 milyar liraya düşürdü. Şimdi Özpolat çifti, bebeklerini kurtarabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor. Bir şirkette şoförÖzpolat çifti, Ayşegüle kardeş gelecek diye sevinirken bir kâbusun içine düştü.olan Selahattin Özpolat, şöyle diyor:

UZAKTAN SEVMEK
"Üç gün için bana 3 milyar 33 milyon lira hesap çıkaran hastanede çocuğun kuvezde kalacağını söylediler. 8 gün sonra hesap 10 milyara yükseldi. Ben bu parayı ödeyemem deyince de 'Parayı getir bebeği al' dediler." Gözü yaşlı anne Sakine Özpolat ise, "Hastanede ilk günler emzirme izni veriliyordu. Bir süre sonra kucağıma bile vermediler. Bebek odasının girişindeki televizyondan gösterdiler. Bebeğime, bir yabancı gibiydim. Geçen Kurban Bayramı'nda annemle birlikte gittim. Çok yalvarınca kucağıma verdiler" diye konuştu.

NE YAPALIM YANİ?
Özel Batı Bahat Hastanesi'nin sahibi ve başhekimi olan Reşat Bahat konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "6 aydır küçük Berat'a kendi çocuğumuz gibi bakıyoruz. İlk doğduğunda 1 kilo 300 gramdı. Şimdi 5.5 kilo. Erken doğum olduğu için riski yüksekti. Gerek doğum öncesi, gerekse tedavide, Selahattin Özpolat'a hastanemizin özel olduğunu, faturanın yüksek çıkabileceğini, isterlerse bir devlet hastanesine sevkedeceğimizi belirttik. Çünkü bebeğin tedavisinde kullanılan bir antibiyotik bile milyarlarca lira değerinde. Biz bebeği rehin de tutmuyoruz. Aile istediği zaman görebilir. Parayı getirirse ya da bir kefil gösterirse bebeği kendilerine veririz. Sonuçta ben de bir babayım." İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise Özel Batı Bahat Hastenesi'ne yazı yazarak, olay hakkında bilgi istediklerini belirterek, hastane yetkililerinin kendilerine bebeğin tedavisinin sürdüğü yönünde açıklama yaptıklarını bildirdiler. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, özel hastane mevzuatında, hastanın alıkonulmasıyla ilgili bir madde bulunmadığını söylediler.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Daum, bizi de gör
 Sağlıklı yaşam piramidi değişti
 Savaş değil yıkım
 8 yıllık kavganın nedeni kurtlu çikolata
 Düşünce gücüyle insanları kontrol altına alıyor
 Bakırköy'deki ikinci göçük panik yarattı
 Televizyon Umut bebeği ezdi
 Hafif obezlik öldürmüyor
 Sigaranın bedeli erken ölüm
 Hamilelik kanseri önlüyor
 Hava kirliliği ömrü kısaltıyor
 'Aliye' rakipsiz
 Dikkat! 23 Nisan yağışlı geçecek
 Şans Topu
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
Kapıcı, Zenci ve züppe...
Hayatım boyunca Beyaz...
MANSUR FORUTAN
Sevgili Bakanıma gaf önerileri...
Kültür ve Turizm...
MEHMET BARLAS
Bu yazıyı Başbakan Erdoğan okumasa da olur..
Teolog,...
MAHMUT ÖVÜR
Boğaz'da bir 'zehir hafiye'
İstanbul'un gözbebeği...
REFİK DURBAŞ
Radyasyonla çalışma koşulları
Radyasyonla uğraşanların...
SAVAŞ AY
Sosyal araştırma ekibimiz nafile gece...
HINCAL ULUÇ
Bektaş Efendi ile güzel günler..
Biz Gelişim Spor'u...
Kupa yaz 1905'e yolla
Kupa yaz 1905'e yolla
UEFA Kupası'nı ve Süper Kupa'yı kazanan; Türkiye Kupası'nı 13 kez...
Yanal'a mesaj
Yanal'a mesaj
Galatasaray Teknik Direktörü Hagi, maç sonrası yaptığı açıklamada...
Erdoğan: CHP'nin yaptığı ucuz siyaset
Cemal Kaya'ya "aklan da gel" demediğini söyleyen Erdoğan, CHP'yi...
İstifacı Kaya medya patronu olma yolunda
Hakkındaki yolsuzluk iddiası nedeniyle milletvekilliğinden istifa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu