kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cildiniz yardım istiyorsa...
Cildiniz yardım istiyorsa...
Gözlerinizi Açın
Meditasyon yapın
Daha çok mimik daha az kırışık

Cildiniz yardım istiyorsa...

Yoğun çalışan ve gece hayatını seven kadınlardansanız cildinize ekstra özen göstermeniz gerekiyor. Hele bir de sigara içiyorsanız vay halinize... Ancak bazı küçük önlemlerle cildinizi ve ruhunuzu, günlük yaşamın yıpratıcı etkilerinden koruyabilirsiniz.

Yoğun olmak sizin için bir hayat biçimiyse, arada bir durup derin bir nefes almanız gerekir. Peki, kendinizi daha taze ve dinç hissetmek için ne yapmalısınız? İşe çalıştığınız yerden bir günlük izin alarak başlayabilirsiniz. Böylece sorumluluklardan, sıkıcı mecburiyetlerden kurtulursunuz ve gevşeyeceğiniz, stres ve toksinlerinizi atacağınız, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak pek çok şey yapabileceğiniz koca bir gün sizin olur. İşte vücudunuzu ve ruhunuzu dinlendirmeniz için çeşit çeşit öneriler...

CİLT KURTARICILAR
*
Hiç ummadığınız anlarda, ummadığınız yerlerde çıkan sivilcelerden şikayetçiyseniz belki de suçlu içinde bulunduğunuz strestir. Stres, testosteron hormonlarını etkiler, bu da sebum üretiminin artmasına neden olur. Fazla sebum ise gözenekleri tıkayarak bakterilerin hızla üremesine zemin hazırlar. Piyasada aknelerin tedavisine yönelik birçok ürün bulunsa da, gerçek çözüm sorunu kökünden halletmektir. Bu durumda, yaşayış ve beslenme şeklinizi, nelerin sizde stres yarattığını gözden geçirmeli ve stresi mantıklı biçimde nasıl azaltabileceğinizin yollarını araştırmalısınız.
* Mutlaka iyi bir nemlendiriciniz olsun. Işık yansıtıcı pigmentler içeren bir formül, cildinize anında parlaklık kazandırır.
* Parlaklık veren bir maske, yorgun cilde dakikalar içinde dinlenmiş bir görüntü ve sağlıklı bir ışıltı verir. Yüzünüze sürün, kitabınızı açın ve bu huzurlu anın keyfini çıkarın.
* Ölü derilerden kurtulun. Üst bacak, kalça ve kol altları gibi kan dolaşımının yavaş olduğu, pütürlü bölgelere yoğunlaşın. Bu kadar basit bir ritüel bile sizi mucizevi bir şekilde tepeden tırnağa canlandırabilir. Canlandırıcı ve uyarıcı etkiye sahip limon kokulu peeling ürünlerini tercih edin. Bu tazelik hissini devam ettirmek için vücudunuza yine limon kokulu bir nemlendirici sürün.
* Küvette, köpükler arasında zaman geçirin. Banyo yapmanın gevşetici etkisini mumlarla ve güzel bir müzikle destekleyin.
* Güzel bir uyku çekin. Yatmadan önce vücudunuza yoğun bir nemlendirici sürün.
Akneye hızlı çözüm: İltihaplı sivilceleri önlemek için haftada üç kez ılık bir yüz kompresini yüzünüzde bekletin. Bir çay kaşığı okaliptüs ya da çay ağacı yağını bir kap ılık suya ekleyin ve bir bezi bu suya bastırın. Bezle yüzünüze yavaşça 10 kez kompres yapın. Ya da haftada birkaç kez yüzünüzü bir çay bardağı biberiye eklenmiş sıcak suyun buharına tutun. Biberiye, antiseptik etkiye sahip olduğu için ciltteki iltihapları önler.

DUDAKLAR
*
İçtiğiniz alkol cildinizin tüm nemini alır ve su kaybının ilk belirtisi de çatlamış dudaklardır. Üzerlerine kalın bir tabaka vazelin sürün ve birkaç dakika etki etmesini bekledikten sonra fazlalığı kağıt mendille alın. Böylece, ölü deriler gider ve dudaklarınız yumuşacık olur.
* Dudaklarınız hâlâ soyuluyorsa, rujunuzu sürmeden önce kalın bir tabaka dudak besleyicisi sürün. Ayrıca, dudaklardaki çatlamaları ve soyulmayı daha belirgin hale getireceği için kırmızı tonlardaki rujlardan da uzak durun.

RUHUNUZU KURTARIN
*
Faydalı bir şeyler için. Bol suyun yanında, doğadaki en güçlü doğal antioksidanlardan biri olan yeşil çay içerek vücudunuzu faydalı bir sıvıyla destekleyin. Yeşil çay, fiziksel ve beyinsel yaşlanma belirtilerine karşı son derece etkili olmasının yanı sıra, hücresel deformasyonları azaltıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
* Aromatik yağlar kullanarak pozitif ruh haline geçin. Doğru yağı seçtiğiniz sürece, hızla yenilenip gevşeyebilirsiniz. Canlanmak için limon, portakal ve nane yağlarını, sakinleşmek içinse papatya, lavanta ve melisa yağlarını kullanabilirsiniz. Hızlı etki için gün içinde bileklerinizin içine birkaç damla sürün.
* Yalnız kalabileceğiniz sakin bir köşe bulup meditasyon yapın.
* Bir gece önce çok içki içip geç yattığınız için başınız ağrıyor ve mideniz bulanıyorsa, boyun ve kafatasınıza başparmağınızla baskı uygulayın. Başınızın enseye yakın olan kısmından başlayarak, omurganızın üzerine başparmağınızla bastırın. İki nefes alıp verene dek parmağınız basılı kalsın, sonra bırakın. Ardından, üç santimetre kadar dışarıya da aynı işlemi uygulayın. Kulaklarınıza üç santim kala mesafeye kadar devam edin. Baş ağrınız azalana kadar aynı hareketleri tekrarlayın.
* Böbreklerinizdeki toksinleri hafif yumruk hareketleriyle atın. Bu, toksik kristal birikimlerini kırmaya yardım eder. Hafifçe öne eğilin, ellerinizi arkanıza uzatıp, böbreklerinizin üzerine koyun. Kaburga kemiklerinizin altına, her iki tarafa da 12-13 kere yumuşak yumruklar atın.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gurbetçi Önder mesaj veriyormuş
 Bu isimlerle muhabbet garanti
 'Gelibolu Rüzgarı'na tek sponsor bulamadı
 Güney Asya'ya tiyatro desteği
 Ünlülerin güzellik sırları
 30 yaşından sonra kıymete bindiler
 Aşık Veysel izdihamı
 Japonlar bile onun uçaklarına hayran
 Latin müziğinin ustaları İstanbul'da
 Hayal kahvesi 14 yaşına girdi
 'Pespaye' diyenler bile film ilanında yerini aldı
 Erkekler de ağlar
 Cephede iki film
AYŞE ÖZYILMAZEL
Anne köftesi çaptan düştü yaşasın Ramiz'in Köftesi
Ebe...
HAKAN & UTKU
Semra Hanım turnede
Japon korku kültü Ring filminin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Tarhunlu pancar çorbası
Orta boy...
Baharda çiçek açmaya hazır mısınız?
Baharda çiçek açmaya hazır mısınız?
Yaşamımız artık baharla uyanıyor. Sokaklarda insanlar, kıyafetler...
Genleriniz incelenecek, neyi ne kadar yemeniz gerektiğine karar verilecek
Genleriniz incelenecek, neyi ne kadar yemeniz gerektiğine karar verilecek
Kişisel nutri genetik analizler sayesinde, insanlar artık kendi...
Sezaryene savaş açtı
Sezaryene savaş açtı
Geçtiğimiz günlerde Nurgül Yeşilçay'ın suda doğuracağını...
Sosyetenin Ferdi Özbeğen merakı!
Sosyetenin Ferdi Özbeğen merakı!
Meridien Ice, 25 yaş ve üstü sosyetiklerin favori mekânı oldu.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.