Lezzet Güneşi
Tarhunlu pancar çorbası Orta boy bir tencerede pancarları et suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Pancarlar ılınınca sirke, tarhun ve tuzu da ekleyip, püre oluncaya kadar robottan geçirin. Isıtılmış tereyağına unu katıp, orta ateşte un sararıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Ateşten indirip, püre haline getirdiğiniz pancarı karıştırarak ilave edin. Tekrar ısıtıp, karabiber serpip, kızarmış ekmekle servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 400 gram pancar (dilimlenmiş) * 3 su bardağı et suyu * 1 çorba kaşığı elma sirkesi * 1 çorba kaşığı taze tarhun (ince kıyılmış) * 3 çorba kaşığı tereyağı * 1 çorba kaşığı un * Tuz, çekilmiş karabiber (arzu edilen miktarda)
|