kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Havada alev alan eğitim uçağı tarlaya çakıldı. Jandarma yetkilileri, kaza nedenini açıklığa kavuşturacak karakutuyu arıyor.
İki subayın son uçuşu
Havada alev aldı

Eğitim uçağı çakıldı, iki şehit

İzmir 2'nci Ana Jet Üssü'ne ait bir eğitim uçağı Manisa yakınlarında düştü. Nedeni belirlenemeyen kazada Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Rıza Şenol ve Deniz Teğmen Erdem Öztürk şehit oldu.


İki subayın son uçuşu

İzmir Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üssü'ne ait eğitim uçağı dün kalkıştan kısa bir süre sonra Manisa yakınlarında düştü. Nedeni belirlenemeyen kazada Kurmay Albay Mehmet Rıza Şenol ve Teğmen Erdem Öztürk şehit oldu.

Manisa'nın Tilkisüleymaniye köyü yakınlarında düşen askeri eğitim uçağı, pilotlar Kurmay Albay Mehmet Rıza Şenol ile Teğmen Erdem Öztürk'e mezar oldu. Üzücü kaza dün saat 14.20 sıralarında merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Güzel ile Tilkisüleymaniye köyleri arasındaki Canpaşa Çiftliği mevkiinde meydana geldi. Eğitim uçuşu için havalanan İzmir Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağı, görgü tanıklarının ifadesine göre havada alev alıp takla attıktan sonra burun üstü tarlaya çakıldı.

SIR KARAKUTUDA
Eski füze rampalarının bulunduğu alana düşen ve hurdaya dönen uçağın pilotları Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Rıza Şenol ve Deniz Teğmen Erdem Öztürk kazada şehit oldu. Uçağın düştüğünü gören köylülerin ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma yetkilileri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, kaza mahalline hiç kimseyi yaklaştırmadı. Şehit albay ve teğmenin cenazeleri, olay yerine gelen askeri helikopterle götürülürken, kaza kırım ekibi de olay yerine geldi. Kazanın nedeninin, olay yerinde uçak parçaları arasında bulunan karakutunun çözülmesinden sonra ortaya çıkacağı belirtiliyor.

ARAŞTIRMA SÜRÜYOR
Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, Manisa Vali Vekili Akın Yılmaz, Emniyet Müdürü Kahraman Koçak ve Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Bulut kaza yerinde inceleme yaptı. Kaza yerinin 30 kilometre kuzeyine 6 yıl önce yine bir askeri uçağın düştüğü ve bir yüzbaşı ile bir üsteğmenin şehit olduğu öğrenildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nden kazayla ilgili yapılan açıklama şöyle: "22 Şubat 2005 Salı günü saat 14:20'de, 2'nci Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığına (Çiğli/İzmir) ait bir adet SF-260D eğitim uçağı eğitim uçuşu esnasında henüz belirlenemeyen bir arıza nedeniyle Manisa kuzeyinde düşmüştür. Kazada Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Rıza Şenol ve Deniz Teğmen Erdem Öztürk şehit olmuşlardır. Kaza ile ilgili araştırma ve inceleme faaliyetleri devam etmektedir." Kazada şehit olan Albay Mehmet Rıza Şenol Kayseri doğumlu. Albay Şenol evli 2 çocuk babası. Ailesi Isparta'da oturuyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına uçuş eğitimli gören Deniz Teğmen Erdem Öztürk 30 Eylül 1981 doğumlu. Bekar. Ailesi Bursa'da yaşıyor.

SEZER'DEN BAŞSAĞLIĞI
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bir askeri uçağın Manisa'da düşerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iki mensubunun şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e başsağlığı telgrafı gönderdi. Cumhurbaşkanı Sezer, Orgeneral Hilmi Özkök'e gönderdiği telgrafta olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek "Şehitlerimize Tanrı'dan rahmet diliyor, ailelerine, ulusumuza ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum'' dedi.

Zülfikar SEKİZLER Ali FİLİZKAN / MANİSA-MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sağlık karnesi kuyruğu
 Çocuklara 42 yıl hapis istemi
 SEKA'da mahkeme sendikanın itirazını reddetti
 Bağış: Kerkük konusunda uyarımızı yapıyoruz
 'Rahim kanseri' erkeklere gözaltı
 Deprem İran'ı vurdu: 500 ölü
 Hadisli tekzip Yargıtay yolunda
 'İlacı ürettik ama ruhsat veren yok'
 Görme kaybına tazminat
 'Konuşan yargıç' dönemi başladı
 Kuran kursları Yüksek Mahkeme gündeminde
 Bombacılar 'pişman olduk' diyemeyecek
 Kilidi açmayı başaramayınca yanarak öldüler
 Aksilikler zinciri yangını büyüttü
 Bir başkadır bu evde 'ikinci bahar'
 TESEV: Diyanet şeffaflaşmalı
ERDAL ŞAFAK
Çiftlik konuk bekliyor
Bush, Brüksel'de "Bir zamanlar...
UMUR TALU
Kuşatmaya dair
İnsanın, birey olarak sıkıştırıldığı en...
Bush'la 8 sekiz dakika
26 ülke liderlerinin bir araya geldiği NATO olağanüstü zirvesinde ABD...
ABD, demokrasi ihraç etmesin!
AP haber ajansı anketine göre AB halkı Bush'un "demokrasiyi yayma"...
Yanal'a şike suçlaması
Yanal'a şike suçlaması
Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın adının 1986-87...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu