kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Blaire Kıbrısın şu anki pozisyonu değişmediği sürece Türkiyenin de bu konuda fikirleri değişmez dedi...   Bush, zirveden istediğini aldı: Ortak bildiriye Irak halkı ve yeni hükümetine güvenli bir ülke inşa etmeleri için destek sağlanacağı yazıldı.
Bush'la 8 sekiz dakika
'Bilal de babası gibi yakışıklı'
'Kocam tehlikeli biri değildir'

Anketlere mesaj

Erdoğan ile Bush'un görüşmesi "Türkler Amerika'yı sevmiyor" ve "Türkiye ABD'nin gözünden düştü" diyen anketlere nazire gibi oldu.

8 DAKİKA SÜRDÜ
Türkiye ile ABD arasında soğuk yeller estiğinin altının çizildiği bir dönemde gerçekleşen Başbakan Erdoğan-ABD Başkanı Bush buluşması anketleri yalanlamak ister gibiydi. İki lider Brüksel'deki NATO zirvesinde sekiz dakikalık özel bir görüşme yaptı.

ORTAKLIK SÜRER
Erdoğan "Dostça gerçekleşti" dediği görüşme için "Kararlarıyla bazı yerlerde antipati toplamış olabilir. Değişik sesler çıkabilir. Ancak bu bizim stratejik ortaklığımızı etkilemez. ABD ile aramız gayet iyi. Olumsuz zemin meydana getirme çabamız olamaz" dedi.

'Bilal de babası gibi yakışıklıdır'
Erdoğan-Bush-Blair görüşmesinde de ilginç bir diyalog gerçekleşti.

Bush: Oğlunuz nasıl, çalışıyor mu?
Erdoğan: Evet çalışıyor.
Bush: Eve ekmek getiriyor mu?
Erdoğan: Getiriyor.
Blair: ABD'de mi çalışıyor?
Erdoğan: Evet.
Blair: Nerede?
Bush: Dünya Bankası'nda çalışıyor oğlu. Zaten bizde de faizler o yüzden düştü. Başbakan'ın son derece aklı başında ve yakışıklı oğlu var.
Blair: Babası gibi mi?
Bush: (Gülerek) Evet tamamen.


Bush'la 8 sekiz dakika

26 ülke liderlerinin bir araya geldiği NATO olağanüstü zirvesinde ABD Başkanı Bush ve Başbakan Erdoğan, ana toplantı öncesinde ayaküstü 8 dakika görüştü...Erdoğan, İngiltere Başbakanı Blair'le yaptığı ikili görüşmede Kıbrıs'ı ele aldı. Genel seçim sonuçlarının, adadaki çözüm çabalarını nasıl etkileyeceği tartışıldı.

Irak savaşının ardından Avrupa ile gerilen ilişkileri yumuşatmak için Brüksel'e gelen Amerika Başkanı George W. Bush, Brüksel'deki son gününde NATO üyesi 26 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarıyla biraraya geldi. Irak ve Afganistan ağırlıklı konuların ele alındığı bu zirve kapsamında ikili görüşme talebi olmadığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la 8 dakika ayaküstü konuştu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de Türk heyetinde hazır bulunduğu zirve, dün sabah saatlerinde yapılan NATO-Ukrayna Komisyonu (NUC) toplantısıyla başladı.NATO ZİRVESİNİN KANKALARI...  Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ve Almanya Başbakanı SchröderZirvede Afganistan, Irak, Ortadoğu, transatlantik ilişkiler, terörle mücadele ve Akdeniz diyaloğu masaya yatırıldı. Bush, NATO'nun Irak'taki rolünü genişletmesini istedi. Liderler Irak'taki güvenlik güçlerinin eğitilmesinde daha fazla rol almayı kabul etti. Bağdat yakınlarında bulunan akademide eğitimle görevli 100 kadar NATO personeline katkıların artırılması kararlaştırıldı. Diğer önemli gündem İran ve Suriye'ydi.

KIBRIS'I KONUŞTU
Merkeze gelen Erdoğan'ı NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer karşıladı. Burada İngiltere Başbakanı Blair'le ikili görüşmede biraraya geldi. YaklaşıkABD Başkanı Bush ve İtalya Başbakanı Berlusconi...yarım saat süren görüşmede ağırlıklı olarak Kıbrıs ve AB konuları ele alındı. İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın da katıldığı görüşmede, "KKTC'deki seçimlerin ardından yeni durumun çözüm sürecine nasıl yansıyacağı" değerlendirildi. Başbakan Erdoğan Blair'e, "BM çerçevesinde kalıcı ve adil çözüm istediklerini" söyledi.

"BUSH'LA ARAMIZ GAYET İYİ"
Akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan, Bush için "Kararlarıyla bazı ülkelerde antipati toplamış olabilir.Başbakan Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Chirac...Ancak değişik ülkelerde değişik sesler çıkabilir. Bu bizim stratejik ortaklığımızı etkilemez. Aramız gayet iyi. Olumsuz zemin meydana getirmek gibi bir çabamız olamaz" dedi. 8 dakikalık Bush görüşmesi için de "Dostçaydı" diye konuştu. Kıbrıs konusunda ise "Şu an çözüm arayışı içindeyiz. Bunun köklü olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. "Transatlantik ilişkilerin tekrar canlandırılmasını" ve "müttefikler arasındaki bazı uzlaşmazlıkların giderilmesini" hedefleyen NATO zirvesinin ardından Bush bugün ikili temaslarda bulunmak için Almanya'ya gidecek.

FİKRET AYDEMİR BRÜKSEL


1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Bush Almanya'dan destek aldı, Hatemi meydan okudu
 İran'da ölü sayısı 530'a çıktı
 Bangkok 9 cm kaymış
 ABD'den tecavüz itirafı
 Irak sınırlarını açtı
 FBI virüsü uyarısı
 ABD, demokrasi ihraç etmesin!
 'Ercan'a uçak seferi başlasın'
 Kısa... Kısa... Kısa...
 Bütün çocuklar haydi kasaba!
 ABD'de bir Türk manken
 Rıfat Özbek İtalyanlar'ı büyüledi
 Bart'ın teyzesi lezbiyen çıktı!
 Dünyanın en sessiz hastaları
 Blumberg'lilerin tek ümidi loto
Yanal'a şike suçlaması
Yanal'a şike suçlaması
Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın adının 1986-87...
Kulüp primi teşvik oldu
Kulüp primi teşvik oldu
Hukuk Kurulu'na ifade veren İsmet: "Bana 'Kulüp primi aldınız mı?'...
Baykal: Hesabını sormazsan namertsin
Baykal: Hesabını sormazsan namertsin
"Geçmişleri kirli" diyen Erdoğan'e sert yanıt veren CHP lideri,...
Deprem İran'ı vurdu: 500 ölü
İran, dün sabaha karşı saat 04.25'te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki...
Hadisli tekzip Yargıtay yolunda
Organ bağışlayanları "cehennemlik" olarak niteleyen Tarikat Şeyhi'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu