2013'te 6 kilo daha fazla et yiyeceğiz
Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, hayvancılık sektörüne, 106 milyon YTL'si geçen yıl uygulanan et teşvik primi ödemeleri olmak üzere, 2005 yılı için 622 milyon 245 bin YTL kaynak ayrıldığını söyledi. Güçlü, 2005 yılında hayvancılık sektörüne yönelik uygulanacak desteklemeler konusunda bilgi vermek üzere yaptığı basın toplantısında, bakanlık tarafından hazırlanan 2005-2013 yıllarını kapsayan Hayvancılık Ana Planı ve Stratejisi çerçevesinde, mevcut teşviklerin geliştirilerek etkili hale getirildiğini, yeni teşvikler konduğunu bildirdi. Güçlü, 2013 yılı itibariyle hedefleri şöyle sıraladı: "170 kg olan küçükbaş karkas ağırlığı 250 kg'a, 800 bin ton civarında olan kırmızı et üretimi 1.3 milyon tona yükseltilecek. Böylece kişi başına kırmızı et tüketimi 10 kg'dan 16 kg'a, toplam et tüketimi beyaz et dahil 22 kg'dan 36 kg'a ulaşacak."
|