kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Enerji dosyasından Rus bağlantısı çıktı
Çakıcı bu kez Korkmaz Y.'nin peşine düştü
Yiğit: Hafızamı kaybettim
Mercek altına alınan 18 ihale
Yanıt aranan sorular

Rus bağlantısı da var

Enerji operasyonu genişliyor. İhaleleri mercek altına alan polis, soruşturma kapsamında Asya Yıldızı şirketinin sahibi Azeri kökenli Aslan Turancı'ya odaklandı.

Villası ve bürosuna baskın düzenlenen Turancı kayıplara karıştı. BOTAŞ ihalelerini takip eden Turancı'nın asıl adı Ruslan Manisimov.


Enerji dosyasından Rus bağlantısı çıktı

Enerji operasyonunu derinleştiren polis ve savcılık, Ezgi İnşaat'ın sahibi İbrahim Selçuk'tan sonra bir başka "kilit isme" ulaştı. Asıl adı Ruslan Manisimov olan ve Türk vatandaşlığına geçerek Aslan Turancı adını alan işadamının, Asya Yıldızı İnş. Tekno. Müh. Dan. AŞ. şirketi aracılığıyla BOTAŞ ihalelerini takip ettiği belirlendi. Avrasya Dayanışma Vakfı'nın da kurucusu olan Turancı'nın Türkiye'yi terkettiği anlaşıldı. Elektrik Üretim AŞ Genel Müdür Vekili Önder Piyade ile BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Celepçi'nin gözaltına alınmasına neden olan soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

KRİTİK İSİM KAYIP
Enerji ihalelerini mercek altına alan polis, soruşturma kapsamında Azeri kökenli işadamı Aslan Turancı'ya odaklandı. Asya Yıldızı İnş. Tekno. Müh. Dan. AŞ. isimli şirketin sahibi olan Aslan Turancı'nın Angora Evleri'ndeki Villası ile Gaziosmanpaşa semtindeki lüks bürosuna ani baskın düzenlendi. Ancak Azeri işadamının kayıplara karıştığı ortayaAslan Turancıçıktı. İşadamının evinde ve bürosunda bazı belgelere incelenmek üzere el kondu. Firari zanlı olarak aranan Turancı'nın Avrasya Dayanışma Vakfı'nın kurucusu olduğu ve Enerji Bakanlığı tarafından açılan büyük ihaleleri takip ettiği belirlendi. Polis, gözaltındaki işadamı İbrahim Selçuk'la, Aslan Turancı'nın irtibatını ve enerji ihalelerinde birlikte organize edip etmediklerini araştırıyor. İbrahim Selçuk'un daha çok Elektrik Üretim A.Ş.'deki ihalelerde etkili olduğu, Aslan Turancı'nın ise Rusya'dan gelip Yunanistan'a kadar gitmesi planlanan doğalgaz boru hattı projesinde etkili olduğu düşünülüyor. Rusya'dan silah ticaretiyle ile de ilgilenen Turancı ve irtibatlı olduğu kişilerin mal varlıkları ile banka hesap hareketlerini inceleyen polis, Turancı'nın yaklaşık 2 milyar dolar serveti olup olmadığı iddiasını da araştırıyor.

YENİ BİR ŞİRKET
EÜAŞ'taki ihalelerin belli firmalara verilmesinde rol oynadığı iddia edilen Ezgi İnşaat'ın sahibi İbrahim Selçuk'un elektrik ve elektronik alanındaİbrahim Selçukfaaliyet gösteren 'Paramatik' adlı bir şirketinin daha bulunduğu belirlendi. Selçuk'un ticarete atılmadan önce bir dönem BOTAŞ'ta güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Paramatik Elektrik, Elektronik Makine Mühendislik İthalat ve İhracat Anonim Şirketi'nde İbrahim Selçuk'un ortakları Zafer Ertuğrul, Hüseyin Yeşilyurt, Necati Altın ve Turgut Öner. Selçuk'un Ezgi İnşaat'taki ortağı ise Şuayip Aydemir.

Çakıcı bu kez Korkmaz Y.'nin peşine düştü
ENERJİ ihalelerine fesat karıştırdığı iddia edilen işadamı İbrahim Selçuk'un, Alaattin Çakıcı ve MİT Dış Operasyonlar Dairesi Başkanı Kaşif Kozinoğlu ile de bağlantılı olduğu belirlendi. Buna göre, Ezgi İnşaat'ın sahibi İbrahim Selçuk, Korkmaz Y. adlı kişiden alacağını tahsil edemeyince Kozinoğlu'nu devreye soktu. Kaşif Kozinoğlu, Alaattin Çakıcı'yı arayarak, "Ankara'da bir arkadaş var. Korkmaz Y.'den alacağı var. Tahsil edebilir miyiz?" diyerek yardım istedi.

Kadir ERCAN / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kozinoğlu karıştıysa cezasını çekecektir
 Teknotes ve Peker İnşaat da inceleniyor
 Çiçek: Türkiye kirli gömleği atıyor
 Lösemili Esin'e ödeme gecikti
 Seviyorum fakat metresin olmam
 Amerikalı ünlü yazar Miller öldü
 Kürsüde kalp krizi geçirdi
 Eurovision temsilcimiz Rimi Rimi Ley
ERDAL ŞAFAK
Utandıran cimrilik
Bir yıldır pek...
ALİ KIRCA
Ne mutlu "mutluyum" diyene!
Türk medyası önceki gün...
MEHMET ALTAN
Kürt, türban ve Amerikan alerjisi
Son haftanın yüklü...
52 kez uyarılmış
ABD'de sivil uçuşların güvenliğinden sorumlu Federal Havacılık...
Papaza 50 milyon Euro rüşvet
Yunanistan'da bir subay ve bir yargıç kadın ticareti; bir papaz 50...
Beşiktaş 4. büyük
Beşiktaş 4. büyük
Başkan Yıldırım Demirören'le ilişkilerimiz çok iyiydi. Beni futbolu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu