kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TELEFON BANTLARINI İSTEDİ: MİT-Çakıcı bağlantısı ile ilgili telefon kayıtlarının ortaya çıktığı ilk günden itibaren, Kaşif Kozinoğlu’nu koruyan MİT Müsteşarı Atasagun, son enerji operasyonunda gelişen olaylar üzerine telefon bantlarını isteterek inceleme altına aldı.
Cezasını Çeker

MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun enerji yolsuzluğuna da adı karışan MİT Daire Başkanı Kozinoğlu için soruşturma açtı.

KOZİNOĞLU-ÇAKICI İLİŞKİSİ
Enerji Bakanlığı'ndaki operasyon MİT'te de yankılandı. MİT Müsteşarı Atasagun, Dış Operasyonlar Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu'nun enerji ihalelerinde borç tahsilatı için Çakıcı'yı devreye soktuğu yönündeki iddialarla ilgili acil soruşturma başlattı.

DAHA ÖNCEKİ "İŞ GEREĞİ"

Atasagun "İddia edildiği gibi devreye girmişse tabii ki suçludur. Suçluysa cezasını çekecek" dedi. MİT Müsteşarı daha önce Kozinoğlu'nun Çakıcı'yla ilişkisini "iş gereği" diye niteleyip "Elemanımıza güveniyoruz" demişti.


Kozinoğlu karıştıysa cezasını çekecektir

MİT Müsteşarı Atasagun, Enerji Bakanlığı'ndaki operasyonda adı geçen MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu ile ilgili soruşturma açtı.

Enerji Bakanlığı'nda başlayan yolsuzluk soruşturmasına MİT de el attı. MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu'nun enerji ihalelerinde borç tahsilatı için Alaattin Çakıcı'yı da devreye soktuğu yönündeki iddialarla ilgili acil soruşturma başlattı. Enerji soruşturmasını yürüten Emniyet kaynaklarından Kozinoğlu'yla ilgili kasetleri isteyen Atasagun, dün telefonda SABAH'a "Hiç kimse cezasız kalmaz. Arkadaşımız söz konusu telefon konuşmalarını yapmışsa, gereğini yaparız" dedi. Geçmişte "elemanımıza güveniyoruz" sözleriyle Kozinoğlu'nun Çakıcı ile bağlantısının "işi gereği" olduğunu söyleyen Atasagun, bu kez iddiaların üzerine gittiğini belirtti. MİT Müsteşarı, dün yayınlanan Kozinoğlu'nun Enerji Bakanlığı soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan işadamı İbrahim Selçuk adına borç tahsilatı yaptığı iddialarını gazetelerden öğrendiğini belirterek, "Eğer arkadaşımız iddia edildiği gibi borç tahsilatında devreye girmişse tabii ki suçludur. Hiç kimse cezasız kalmaz. Teftiş Kurulu gereğini yapar. Suçluysa cezasını çekecek" dedi. Kozinoğlu'nun ismi, birkaç ay önce de Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya ve Alaattin Çakıcı'nın adının geçtiği davada gündeme gelmiş, ancak teşkilat, dış operasyonlarda kilit görevlerde bulunan elemanını savunmuştu. MİT, o soruşturmada, Kozinoğlu'nun teşkilatın bilgisi dahilinde "üst düzey bir suikastı engellemek amacıyla" Çakıcı'yla irtibata geçtiği bulgusuna ulaşmıştı. O dönemde ortaya atılan açıklamaya göre, Kaşif Kozinoğlu Ahmet Necdet Sezer'e yönelik bir suikast iddiasını araştırmak için Hakkı Süha Şen aracılığıyla Çakıcı'yla temas halindeydi.

YENİ BİR BOYUT KAZANDI
MİT Müsteşarı Atasagun, dün yayınlanan telefon görüşmelerinin daha önce Çakıcı soruşturması çerçevesinde de incelendiğini belirterek, Enerji Bakanlığı'ndaki soruşturmanın olaya yeni bir boyut getirdiğini söyledi. Atasagun, "Zaten bu konuşma da soruşturmada vardı. Ama o gözle bakmamıştık. Şimdi yeniden inceleyeceğiz. Konuşmanın tamamını görmeliyiz" dedi. MİT kendi soruşturması için "tape" adı verilen dinleme tutanaklarının tümünün "orijinalini" istedi. Halen İstanbul'da devam eden Çakıcı davasında sunulan dinleme kayıtlarına göre, Alaattin Çakıcı'ya yakınlığıyla bilinen müteahhit Hakkı Süha Şen ve MİT elemanı Kaşif Kozinoğlu, çeşitli kereler konuşmuş; müteahhitin "komutan" diye hitap ettiği Kozinoğlu borç tahsilatı yapması için Çakıcı'ya haber yollamış. DGM'nin izniyle Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birimi tarafından yapılan dinleme kayıtlarına göre, Hakkı Süha Şen'i arayan Kaşif Kozinoğlu, Çakıcı'dan Cemal Çağala isimli işadamını aramasını isteyerek "Bunun İbrahim Bey'e borcu var. O biliyor ne olduğunuO borcu hemen ödesin yoksa üzerine karabulut gibi çökeceğim ha. Yalnız AÇ (Alaattin Çakıcı) arasın" demiş. Basında çıkan dinleme tutanaklarına göre Kozinoğlu, Çakıcı yurtdışına kaçmadan önce 30 Mart 2004'de yapılan konuşmanın ilerleyen bölümlerinde de "İbrahim Bey'e borcunu hemen ödesin yoksa üzerine karabulut gibi çökeceğiz" ifadesini kullanmış.

KISITLI DOKUNULMAZ
MİT'in operasyonel eleman olarak kullandığı Kaşif Kozinoğlu'nun devlet memuru olarak kısıtlı yargı dokunulmazlığı var. Hukuken, Kozinoğlu'nun Enerji Bakanlığı'ndaki operasyon kapsamında soruşturulabilinmesi için, MİT Müsteşarlığının kendi incelemesi sonucunda savcılığa soruşturma izni vermesi gerekiyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Enerji dosyasından Rus bağlantısı çıktı
 Teknotes ve Peker İnşaat da inceleniyor
 Çiçek: Türkiye kirli gömleği atıyor
 Lösemili Esin'e ödeme gecikti
 Seviyorum fakat metresin olmam
 Amerikalı ünlü yazar Miller öldü
 Kürsüde kalp krizi geçirdi
 Eurovision temsilcimiz Rimi Rimi Ley
ERDAL ŞAFAK
Utandıran cimrilik
Bir yıldır pek...
ALİ KIRCA
Ne mutlu "mutluyum" diyene!
Türk medyası önceki gün...
MEHMET ALTAN
Kürt, türban ve Amerikan alerjisi
Son haftanın yüklü...
52 kez uyarılmış
ABD'de sivil uçuşların güvenliğinden sorumlu Federal Havacılık...
Papaza 50 milyon Euro rüşvet
Yunanistan'da bir subay ve bir yargıç kadın ticareti; bir papaz 50...
Beşiktaş 4. büyük
Beşiktaş 4. büyük
Başkan Yıldırım Demirören'le ilişkilerimiz çok iyiydi. Beni futbolu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu