kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ters köşeye yatırdı
Orta Karadeniz de 'karla bir' oldu
Elazığ'da beş araç karda mahsur kaldı
Doğu Anadolu'da 210 köy yolu kapalı
Sivas'ta 49 köyle iletişim kurulamıyor

Kar tatili pazartesiye kadar uzadı

Hafta başından bu yana yurdu etkisi altına alan kar yağışı hız kesmedi. Ordu'da bir kişi donarak hayatını kaybetti. Birçok il ve ilçede ilk ve ortaöğretim kurumlarıyla bazı üniversitelerde tatil hafta sonuna kadar uzatıldı.

Ters köşeye yatırdı

'Az kaldı gidecek' denilen kar, dün İstanbul'da yeniden şiddetini artırdı. Okullarda kar tatili hafta başına kadar uzatılırken yetkililer vatandaşları buzlanmaya karşı uyardılar.

İstanbul'da geçtiğimiz cumartesi akşamından itibaren etkili olan kar yağışının bugün ve yarın da aralıklı olarak süreceği bildirildi. Dün kuvvetli rüzgarla birlikte başlayan kar yağışı, bugün de orta şiddetli rüzgarla devam edecek. Daha çok Anadolu yakasında etkili olacak kar yağışı yarına kadar sürecek. Hava sıcaklığının, gündüzleri 3 ve 4 derece geceleri ise 1 ile 2 derece olması bekleniyor. İstanbul'da özellikle sabah saatlerinde ve geceleri oluşabilecek buzlanma ve don olayına karşı vatandaşlar uyarıldı.

BUZLANMAYA DİKKAT
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; İstanbul'da geçtiğimiz cuma günü başlayan kar yağışı dün de kuvvetli rüzgarla birlikte devam etti. Kar yağışının bugün de orta şiddetli rüzgarla birlikte özellikle Anadolu yakasında devam etmesi bekleniyor.

KAR TATİLİ UZADI
İstanbul Valiliği'nce yapılan açıklamada, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki kar tatilinin 2 gün uzatıldığı bildirdi. Böylece 16 Ocak'ta yarıyıl tatiline giren öğrenciler, 14 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacaklar. Vali Muammer Güler düzenlediği basın toplantısında, ilde yer alan ilköğretim okulları ve liselerin yarın kar yağışı, yarın da don ve buzlanma beklenmesi nedeniyle eğitim verilmeyeceğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de, 5 günlük kar tatili için okullarda telafi eğitimi yapılacağını, bununla ilgili gerekli çalışmaların da hazırlandığını söyledi. Yarıyıl tatilinin ardından yurt genelindeki ilköğretim okulları ve liselerde 7 Şubat Pazartesi günü eğitim-öğretime başlanırken, olumsuz hava koşulları nedeniyle pazartesi gününden bu yana tatil edilen İstanbul'daki okullarda henüz ikinci yarıyıla başlanamadı. Kar nedeniyle bazı ünivesitelerde de eğitime ara verildi. Koç, Doğuş ve Fatih Üniversiteleri bugün ve yarın tatil edildi.

MALİYET 30 MİLYON YTL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin beş günlük karla mücadele çalışmalarının maliyetinin 30 milyon YTL'yi (30 trilyon lira) geçtiği belirtildi. Geçmiş yıllarda kar yağışından sonra ortaya çıkan olumsuzlukların tekrar yaşanmamasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın önlem olarak bu yıl karla mücadele filosunu genişletmesinin ve satın alınan 364 yeni aracın etbüyük etkisi olduğu ifade edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni alımlarla kötü hava koşullarıyla mücadele filosunu 406 araca çıkarmış oldu. Kötü hava koşullarında kullanılmak üzere alınan 364 adet yeni 'çok amaçlı araçlar' bir süre önce Başkan Topbaş'ın da katıldığı bir törenle tanıtılmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele çalışmalarında iki vardiya halinde bin 701 personel görev alırken, 791 araç kullanıldı. Çalışmalar, Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yönlendirildi. Ana arterler sürekli açık tutuldu. Meydanlar, vapur iskeleleri, otobüs durakları, alt-üst geçitler ve kaldırımlarda gece-gündüz kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı.

ANİ ARAÇ YÜKLENMESİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), "Kentte meydana gelen trafik sıkışıklığının önlenmesi için sürücülerin trafiğe kademeli ve kontrollü çıkış yapmalarını'' istedi. AKOM'dan yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ana arterler ve çevre yollarında kapanan yol bulunmadığı belirtilerek, şöyle denildi: "İstanbul'da ani araç yüklenmesinden kaynaklanan trafik sıkışıklığı meydana gelmektedir. Sürücülerin trafiğe kademeli ve kontrollü çıkış yapmaları rica olunur.''

Murat KEKLİKÇİ-Bülent ERGÜN- Şenol BAŞTAKAR


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İzolasyona karşıyız
 Saldırı tehdidinde bulunan ülke AB'ye giremez
 Çakır'dan açıklama
 'Keşke sizi seçimden önce tanısaydım'
 Sertab Erener felaket bölgesine yardım eli uzattı
 Aceh'te Türk bayrağı güvencesi
 Fox TV: Amacımız incitmek değildi
 Kamera kaydetti sandı tecavüzünü itiraf etti
 Çığda öldü sanılan Rus turist otelde çıktı
 Buzlanmaya karşı Van Gölü'nden sodalı su
ERDAL ŞAFAK
Problem yok!
IMF'siz günler hayal edenler, şu sıralar...
ALİ KIRCA
"Kar"amsar olmadan!
Önceki gün bu köşede okuduğunuz...
UMUR TALU
Örnek vakalar
Örnek vaka 1: Başbakan'ın türban...
ÖMER LÜTFİ METE
Kerkük kavgasının boyutları
Kerkük'ün Türkiye ve bölge...
Savaşı biten akü önledi
Krizin Yunanistan cephesi tam 9 yıl sonra ortaya çıktı: Komandolara...
Bir sonraki buluşma Ramallah'ta
Bir İsrail Başbakanı, Filistin tarafına mı geçecek?... Bir İsrailli...
Şike De Var Mafya Da
Şike De Var Mafya Da
Federasyona mafya karışır, kulüp hakem seçerse futbolumuz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu