kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kamera kaydetti sandı tecavüzünü itiraf etti
Deri işi yaparken memur oldu
Kaymakam El Koydu

Kamera kaydetti sandı tecavüzünü itiraf etti

Manisa Kula'daki rehabilitasyon merkezinde çalışan ve özürlü N.Ş. ile zorla cinsel ilişki kuran gece sorumlusu Halil Kaya, kamera korkusundan suçunu itiraf etti.

Ancak kaset takılı olmadığı için kamera kayıtta değildi. Evli ve 2 kız çocuk babası Kaya, genç N.Y'nin 18 yaşındaki kardeşiyle de ilişkiye girdiğini söyledi

Urla Çocuk köyü'nde geçtiğimiz hafta patlak veren taciz ve tecavüz skandallarının yankıları sürerken, bu kez bir başka büyük skandal da Manisa'nın Kula ilçesinde, 11 ay önce TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Devlet Bakanı Güldal Akşit tarafından açılışı yapılan 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ortaya çıktı. Kendisi de küçük yaştan beri yetiştirme yurdunda büyüyen Halil Kaya, 'gece nöbetçi sorumlusu' olarak görev yaptığı ve zihinsel özürlü kadınların bulunduğu merkezde, 25 yaşındaki N.Ş.'ye yaptırdığı oral seksin kameralarca tespit edildiğini zannederek paniğe kapıldı ve suçunu itiraf etti. Oysa ki kamera kayıtta değildi. Tutuklanarak cezaevine konulan evli ve 2 kız çocuğu babası Kaya, genç kadının 18 yaşındaki kardeşiyle de zaman zaman ilişkiye girdiğini söyledi.

EL ŞAKASI YAPTIM'
Halil Kaya'nın tutuklanarak cezaevine girmesine kadar uzanan olaylar iddiaya göre şöye gelişti: 18 yaş üstü zihinsel özürlü kadınların kaldığı 60 kişilik rehabilitasyon merkezinde, yetiştirme yurdunda büyüdüğü için 3413 Sayılı Yasa'dan faydalanarak Mayısta memur olarak göreve başlayan 33 yaşındaki Halil Kaya, 3 Şubat akşamı zihinsel engelli 25 yaşındaki N.Ş'ye oral seks yaptırdı. Merkezin giriş katında bulunan Atatürk Bölümü'nde gerçekleşen olayın ardından Kaya, katta bulunan kameranın kendilerini görüntülediğini düşünerek paniğe kapıldı. Kaya, izinde olan Kurum Müdürü Alim Yavuz'a vekalet eden bakım evi öğretmenlerinden Hasan Erdem'e giderek genç kadın ile şakalaştığını söyleyerek bu görüntülerin kamera kayıtlarından silinmesini istedi. Erdem ise Kaya'ya "Gerek yok" yanıtını verdi.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ
Ancak Halil Kaya, bunun sadece bir el şakası olmadığını söyleyerek olanları anlattı. Bunun üzerine Hasan Erdem durumu müdür Alim Yavuz'a bildirdi. Kameranın kayıt yapmadığını bilen Yavuz ise bunu fark ettirilmeden Kaya'nın konuşturulmasını istedi. Hasan Erdem'e yaptıklarını tek tek anlatmaya başlayan Halil Kaya, bir çocuk annesi N.Ş.'ye yaklaşık bir ay önce de zorla oral seks yaptırdığını ve genç kadının aynı merkezde kalan 18 yaşındaki kız kardeşi A.Ş.'ye ise elle tacizde bulunduğunu itiraf etti. Tüm bu itirafların ardından Hasan Erdem, Halil Kaya'ya evine gitmesini ve kendisinden haber beklemesini söyledi. Bu arada Alim Yavuz, Kula Kaymakamı Mehmet Yüce ile Manisa Valisi Orhan Işın'ı arayarak olanları anlattı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Halil Kaya'yı evinde gözaltına alarak Kula Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürdüler. Vali Işın'ın talimatıyla hemen açığa alınan Kaya, tutuklanarak Kula Cezaevi'ne gönderildi. Kula Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Kaya hakkında 'zorla ırza geçmek' suçundan toplam 10 yıl 5 ay ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dosya, Kula Adliyesi'nde ağır ceza mahkemesi olmadığı için Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Yaşadıkları trajik olayları anlatan kızkardeşler N.Ş. ve A.Ş., zaman kavramları olmadığı için yaşadıklarını hep 'bir gün önce' diye anlattılar. Her ikisi de doktor kontrolünden geçirilen kardeşlerin, cinsel ilişki yaşamadıkları belirlendi.

HAYATLARI DRAM DOLU
Öte yandan diğer kadınların da ifadelerine başvuran yetkililer, Halil Kaya'nın bu kadınlara herhangi bir tacizde bulunmadığının anlaşıldığını söylediler. Anneleri olmayan, babaları ise kendilerini fuhuşa zorladığı gerekçesiyle cezaevinde bulunan N.Ş. ile A.Ş., Kula'daki bakım evi ile Mart ayında tanıştı. Demir parmaklıklarla kapalı koğuşların ardında yaşamak zorunda kalan ve sağlık raporlarında yüzde 45 embesilite (zeka geriliği) bulunduğu belirtilen kardeşlerden N.Ş. 2 yıl önce yakınları tarafından evlendirildi. Ancak bir süre sonra boşandı. 40 günlük lohusa iken merkeze getirilen N.Ş.'nin bebeği ise Sakaya Arifiye Çocuk Yuvası'nda koruma altına alındı.

NEBAHAT KOÇ - GÜNGÖR KARAKUŞ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İzolasyona karşıyız
 Saldırı tehdidinde bulunan ülke AB'ye giremez
 Çakır'dan açıklama
 'Keşke sizi seçimden önce tanısaydım'
 Sertab Erener felaket bölgesine yardım eli uzattı
 Aceh'te Türk bayrağı güvencesi
 Fox TV: Amacımız incitmek değildi
 Ters köşeye yatırdı
 Çığda öldü sanılan Rus turist otelde çıktı
 Buzlanmaya karşı Van Gölü'nden sodalı su
ERDAL ŞAFAK
Problem yok!
IMF'siz günler hayal edenler, şu sıralar...
ALİ KIRCA
"Kar"amsar olmadan!
Önceki gün bu köşede okuduğunuz...
UMUR TALU
Örnek vakalar
Örnek vaka 1: Başbakan'ın türban...
ÖMER LÜTFİ METE
Kerkük kavgasının boyutları
Kerkük'ün Türkiye ve bölge...
Savaşı biten akü önledi
Krizin Yunanistan cephesi tam 9 yıl sonra ortaya çıktı: Komandolara...
Bir sonraki buluşma Ramallah'ta
Bir İsrail Başbakanı, Filistin tarafına mı geçecek?... Bir İsrailli...
Şike De Var Mafya Da
Şike De Var Mafya Da
Federasyona mafya karışır, kulüp hakem seçerse futbolumuz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu