kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Okullar 2 gün daha tatil
30 trilyona mal oldu
Yurtta kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor

Okullar 2 gün daha tatil

İstanbul Valisi Muammer Güler, ildeki ilköğretim okulları ve liselerin kötü hava koşulları nedeniyle yarın ve Cuma günü de tatil edildiğini açıkladı..

İstanbul Valisi Muammer Güler, ildeki ilköğretim okulları ve liselerin yarın ve 11 Şubat Cuma günü de tatil edildiğini bildirdi.

Vali Güler, İstanbul Valiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, ilde yer alan ilköğretim okulları ve liselerin yarın kar yağışı, cuma günü de don ve buzlanma beklenmesi nedeniyle eğitim vermeyeceğini söyledi.

Yarıyıl tatilinin ardından yurt genelindeki ilköğretim okulları ve liselerde 7 Şubat pazartesi günü eğitim-öğretime başlanırken, olumsuz hava koşulları nedeniyle pazartesi gününden bu yana tatil edilen İstanbul'daki okullarda henüz ikinci yarıyıla başlanamadı.

İstanbul Valiliği'nde basın toplantısı düzenleyen Güler, ilde kar yağışının bugün olduğu gibi yarın da devam edeceğinin meteorolojik değerlendirmelerden anlaşıldığını belirterek, şunları söyledi:

''Cuma günü etkisini azaltmakla beraber ara arterlerde sıkıntı yaşanacağı, don ve buzlanma tehlikesinin olabileceği ihtimaline karşı okulların 10 Şubat Perşembe ve 11 Şubat Cuma günleri de kapatılmasına karar verilmiştir. Yarınki kapatma kararı, kar yağışının devam etmesiyle ilgili. Cuma günkü kapatma ise bu kar yağışının getirdiği olumsuz koşulların ara arterlerde donma ve buzlanmanın da etkisiyle devam edeceğine ilişkin muhtemel olumsuzlukların değerlendirilmesinden ibarettir.

Okulların telafi eğitimi program haline getirildi. Amacımız, çocuklarımızın açıklarının bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır. Eğitim, fiziki olarak olumlu ve güvenli şartlarda herhangi bir tehlike yaratmayacak şekilde devam etmelidir. İstanbul'da 10 Şubat Perşembe ve 11 Şubat Cuma günleri, tüm ilköğretim ve liselerin tatil edilmesi kararlaştırıldı. Belirtilen sürelerde, kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli personel de idari izinlidir.''

BALIBEY'İN KONUŞMASI

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''doğal afet, kar, kış gibi durumlarda okullarda telafi eğitimi yapılabileceği'' yönünde emri bulunduğunu hatırlatarak, ''bu emir doğrultusunda İstanbul'daki okullar için telafi eğitimiyle ilgili çalışma hazırladıklarını'' söyledi.

Balıbey, ''İstanbul'da bu yıl okullar 5 gün süreyle tatil edildi. Havaların daha iyi olduğu zamanda, 5 günlük süre için periyodik düzen içinde telafi eğitimi yapılacak. Çocukların eğitimi ile ilgili zaman kaybı olmayacak. Eğitim açığı telafi ile giderilecek'' dedi.

AKOM: TRAFİĞE KADEMELİ ÇIKIŞ YAPILMALI'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), ''kentte meydana gelen trafik sıkışıklığının önlenmesi için sürücülerin trafiğe kademeli ve kontrollü çıkış yapmalarını'' istedi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ana arterler ve çevre yollarında kapanan yol bulunmadığı belirtilerek, şöyle denildi: ''İstanbul'da ani araç yüklenmesinden kaynaklanan trafik sıkışıklığı meydana gelmektedir. Sürücülerin trafiğe kademeli ve kontrollü çıkış yapmaları rica olunur.''

BAZI ÜNİVERSİTELER DE TATİL

Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Dinibütün, olumsuz hava koşulları nedeniyle üniversitenin Perşembe ve Cuma günü de tatil edildiğini açıkladı.

Prof. Dr. Dinibütün, yaptığı yazılı açıklamada, 2 günlük tatil nedeniyle üniversitede 10 Şubat Perşembe günü yapılması gereken tek ders sınavlarının 17 Şubat Perşembe günü saat 10.00'a ertelendiğini, 7-11 Şubat tarihleri arasında web'den yapılması gereken bahar yarıyılı kayıt yenileme ve derse yazılma işlemlerinin ise devam ettiğini
bildirdi.

Koç Üniversitesi, yarın ve 11 Şubat Cuma günü tatil edildi. Koç Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul'daki kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle üniversitede 10 Şubat Perşembe ve 11 Şubat Cuma günü eğitim yapılmayacağı bildirildi. Açıklamada, Koç Üniversitesi'nde eğitime 14 Şubat Pazartesi günü yeniden başlanacağı kaydedildi.

Fatih Üniversitesi, yarın ve 11 Şubat Cuma günü tatil edildi. Fatih Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle üniversitede 10 Şubat Perşembe ve 11 Şubat Cuma günleri de eğitim verilmeyeceği bildirildi. Açıklamada, Fatih Üniversitesi'nde eğitime 14 Şubat Pazartesi günü yeniden başlanacağı kaydedildi.

Yeditepe Üniversitesi, yarın da tatil edildi. Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'daki kötü hava koşullarından dolayı okulun 10 Şubat Perşembe günü de eğitim vermeyeceği bildirildi.

Marmara ve Beykent üniversiteleri yarın, Işık Üniversitesi de yarın ve 11 Şubat Cuma günü tatil edildi. Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Merih Kemal Omağ,
yaptığı yazılı açıklamada, kötü hava koşulları nedeniyle üniversitenin10 Şubat Perşembe günü, derslere ve sınavlara 1 gün süreyle tekrar ara verdiğini bildirdi.

Işık Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da, üniversitenin Maslak ve Şile yerleşkelerinde yarın ve 11 Şubat Cuma günü eğitime ara verildiği belirtilerek, 14 Şubat Pazartesi günü eğitimin devam edeceği belirtildi.

Beykent Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle eğitim ve öğretime yarın ara verildiği kaydedildi.

TRANSİT GEMİ GEÇİŞLERİ KAPALI

Bu arada İstanbul Boğazı, ''düşük görüş'' nedeniyle bu sabah saat 06.50'den bu yana çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapalı tutuluyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 En önemli sorun 'ücretler'
 ABD bütçesinde Türkiye
 Palandöken'de çığ düştü
 Murat Demirel'e yeni dava
 'Hakkari Üşümesin' etkinliği
 Az Kaldı Gidiyor
 Kar kimine keyif kimine çile oldu
 Cem Uzan için 32 yıl hapis istemi
 'Sezen'e güvenimi tamamen yitirdim'
 'Özgür Yürek'e medya 'Oscar'ı
 Okullara reklam alınmayacak
 Edelman: Rice ziyareti iyi bir test
 Şener: Türkiye birleştirici olacak
 Yargıtay'da yeni görev dağılımı
 Soğuk Hava doğalgazı patlattı
 'Yürek' burkan bürokrasi
 'Komşu' hayat kurtardı
 Karadeniz'de gemi battı, 7 kişi kurtarıldı, 4'ü kayıp
 Neydi bu kadının adı; Latife değil mi?
ERDAL ŞAFAK
Kilitleyen gerekçe
Alman gazetesi "Well am Sonntag"ın...
UMUR TALU
Özgürlük tornası
Yargıtay Ceza Kurulu'nun "ifade...
Ateşkesi getiren tokalaşma
Binlerce kişinin hayatını kaybettiği İsrail-Filistin çatışmaları...
Komşuya direnişçi cumhurbaşkanı
Yunanistan parlamentosu, Ege'de "güven artırıcı önlem" paketine imza...
İşte sihirli cin
İşte sihirli cin
G.Saray'ın yeni transferi Ribery: "Tekniğim yüzünden bana 'Sihirli...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu