kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ateşkesi getiren tokalaşma
Filistinli örgütler "temkinli"
"Barış güvercini" Mübarek
Times: İki liderin çok ortak yönü var
Kaçak tüneli bu kez onlar buldu!

Barışa dev adım

İsrail ve Filistin liderleri ateşkes için anlaştı Şaron, Abbas'ı çiftliğine davet etti.

Ortadoğu'da barış yelleri esiyor. İsrail ve Filistin Mısır'daki zirvede sözlü ateşkes anlaşması yaptı: İsrail Filistinliler'e karşı askeri harekâtı durduracak, Filistin de İsrailliler'e karşı yapılan saldırıları...

SIRADA SURİYE-LÜBNAN VAR
İsrail Başbakanı Şaron dostluk göstergesi olarak Filistin Başkanı Abbas'ı çiftliğine davet etti. Hamas, ilk etapta "Anlaşma bizi bağlamaz" açıklaması yaptı. Mısır lideri Mübarek Suriye ile Lübnan'ı da barıştıracağını iddia etti.


Ateşkesi getiren tokalaşma

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği İsrail-Filistin çatışmaları bitiyor... İki ülkenin lideri karşılıklı ateşkes için dün Mısır'da el sıkıştı. Abbas ve Şaron, halklarına umut dolu mesajlar gönderdi.

Kutsal Haremüşşerif'e, şimdiki İsrail Başbakanı, dönemin muhalefet lideri Ariel Şaron'un gitmesiyle başladı ikinci Filistin intifadası... Müslümanlar'ın en kutsal üçüncü mekanına Şaron'un girmesiyle başlayan çatışmalarda şimdiye kadar 4500 kişi can verdi. Kana doymayan, barışa hasret bu topraklarda dün yapılan bir açıklamayla barış filizleri yeşermeye başladı. İsrail ve Filistin liderleri, ateşkes ilan ettiklerini açıkladı... Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in evsahipliğindeki zirvede biraraya gelen Şaron ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas el sıkıştı.

ÇİFTLİĞİNE DAVET ETTİ
Kızıldeniz'in kıyısındaki Şarm El Şeyh kentinde gerçekleşen kritik Ortadoğu zirvesine Ürdün Kralı Abdullah da katıldı. Kahkalar, şakalaşmalar içerisinde geçen dörtlü ve ikili görüşmelerde İsrail Başbakanı Şaron, Filistin Başkanı Abbas'ı çiftliğine davet etti. Abbas da İsrail'in doğusundaki çiftliğe gitmeyi kabul etti. Yaklaşık iki saatlik ikili görüşme sonrası basın toplantısı düzenlendi. Söze ilk olarak Filistin Başkanı Abbas başladı ve "İsrail ve Filistinliler'e karşı şiddetin resmen sona ereceğini" açıkladı. "Başbakan Şaron ile şiddetin her türlü biçiminin durdurulacağı konusunda anlaşmaya vardık. Bu yeni bir dönemin başlangıcıdır" dedi ve ekledi: Topraklarımızda bugünden itibaren kendini hissettirecek olan sükunet, yeni bir çağın, yeni bir barışın, yeni bir umudun başlangıcıdır. Bugün burada ilan ettiğimiz şey, yol haritasının ilk aşamasının uygulamaya geçmesidir, barış sürecinin yeniden rayına oturması fırsatını veren uygulamaya geçiştir. Bu aşamayla her iki halka barışın gelme olasılığını, güvenini ve umudunu yeniden veriliyor

ŞARON: İLK UMUT IŞIĞI
Başbakanı Şaron da "İsrail'in her yerde Filistinliler'e karşı askeri faaliyetlerini sona erdireceğini" belirtip "Kanlı geçmişimize sırtımızı dönmeliyiz. Uzun süreden sonra hem bizim hem de torunlarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olması için yeni bir umut doğdu" dedi. Yeni bir dönem başlamasını umduğunu vurgulayan Şaron, şöyle konuştu: Filistin bölgelerinde yeni güvenlik önlemleri hayata geçirilecek. Verilen sözler eyleme geçirilmeli. Ancak böylece iki devlet birarada yaşayabilir. Filistin lideri Abbas, Filistinliler'in bağımsız devlet kurmasına önderlik edecek. Filistin devletinin İsrail'le birlikte varolacağını umut ediyorum. Filistinliler'e seslenmek istiyorum. Kaderinizi yönetmek gibi planımız yok. Çok zor yılları geride bıraktık. Önümüzde yeni bir gelecek var. Bu fırsatı kaçırmamalıyız. İlk umut ışıklarını görüyoruz... ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Abbas ve Şaron görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada "Bu son yıllarda Filistin ve İsrail arasında yaşanan en umut verici an"dedi. Başkan Bush ise Şaron'un terörü püskürtmekteki kararlığının ve İsrailliler'in Filistinliler'in seçimlerine yardım etmesinin kendisini etkilediğini söyledi. Filistinliler, İsrail'in 1967'de işgal ettiği topraklar üzerinde devlet kurmak, başkentini de Doğu Kudüs yapmak istiyor. Ancak İsrail buna karşı çıkıyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Komşuya direnişçi cumhurbaşkanı
 Irak için Türkiye örneğini verdi
 Askerler ameliyat etmiş
 Kraliyet ailesinin varlığına inceleme
 Ana karnında sekiz ameliyat
 Televizyon seyretmek çocukları obezleştiriyor
 Tüm hastalıklar zihnimizde
 İleri yaşta anne olmak ömre ömür katıyor
 Kısa... Kısa... Kısa...
İşte sihirli cin
İşte sihirli cin
G.Saray'ın yeni transferi Ribery: "Tekniğim yüzünden bana 'Sihirli...
Golcülerden gol düellosu
Golcülerden gol düellosu
Çift kalede, Hakan Şükür 5, Necati 4 gol attı. Gülen taraf 11-9 ile...
Ve Erdoğan yalanladı
Ve Erdoğan yalanladı
Başbakan, Alman "Welt am Sonntag" gazetesinde yayımlanan türban...
Az Kaldı Gidiyor
Günlerdir İstanbul'u esir alan kar hafta sonuna doğru kenti terk...
Kar kimine keyif kimine çile oldu
Karadeniz, Balıkesir, Konya, Bolu ve Trakya'da çok sayıda köy yolu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu