kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Olaylı Kurultay
Sarıgül: Baykal küçük olsun benim olsun diyor
Sarıgül 364 oyla aday
CHP kurultayı başladı
Divan Başkanı Öktem'e yumruk
Baykal: Senin ağababan gelse beni partiden kovamaz
Sarıgül'ün konuşmasına izin verilmedi

Olaylı Kurultay

CHP 13. Olağanüstü Kurultayı olaylı başladı. Divan Başkanlığı'na CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yanlısı İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem seçildi. Bu sırada salonda bulunan gruplar yumruklaşırken adaylardan Sarıgül'de olaylarda nasibini aldı. Salona çevik kuvvet polisi girdi.

CHP 13. Olağanüstü Kurultayı'nda Divan Başkanlığı'na İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem seçildi. Divanın oluşumu sırasında yumruklaşmaya varan tartışmalar yaşandı. Salona çevik kuvvete ait polislerin girmesi salondaki gerginliği bir miktar azalttı.

Salonda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, kürsüde bulunan Baykal, Divan için iki önerge bulunduğunu duyurdu.

Yapılan işari oylamada Sarıgül'ü destekleyenlerin önerdiği Kastamonu Delegesi eski PM üyesi Şahap İnce yeterli oyu sağlayamazken, Baykal'a destek verenlerin önerdiği İstanbul İl Başkanı Öktem Divan Başkanlığı'na seçildi.

Baykal ''açık arayla'' Öktem'in Divan Başkanı seçildiğini duyurduktan sonra delege tribününden rüşvet iddiası nedeniyle ihracı istenen Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Cafer Dursun ayağa kalkarak bağırmaya başladı. Dursun daha sonra tribünden atlayarak kürsüye doğru yürümek istedi, ancak araya girenlerce engellendi. Bu arada kürsünün hemen karşısında basın mensuplarının oturduğu masaların önünde ayakta bulunan eski bakanlardan Onur Kumbaracıbaşı ve yanındakiler tartışmaya başladı. Kumbaracıbaşı'nın koruması olduğu söylenen Delege Recai Gökkaya ile bazı partililer yumruklaştı. Kavga diğer partililerin araya girmesiyle daha fazla büyümeden önlendi.

SARIGÜL, BAZI DELEGELERLE YUMRUKLAŞTI

CHP 13. Olağanüstü Kurultayı'nda Şişli Belediye Başkanı ve Genel Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, kurultay salonunda eşi Aylin Sarıgül ile birlikte tribünde delegelere ait bölüme otururken, kendisine kafa atan bir partiliye yumrukla karşılık verdi.

SALONA ÇEVİK KUVVET GİRDİ

CHP 13. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan Deniz Baykal'ın konuşması sırasında kavga çıktı. Kavganın büyümesiyle Divan Başkanı Şinasi Öktem'in çağrısı üzerine salona giren çevik kuvvet, divanın önünde barikat oluşturdu. Baykal, konuşmasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddialarından söz ederken salonda gerilim arttı.

Önce karşılıklı laf atılırken bir süre sonra pet şişeler ve sandalyeler havada uçuşmaya başladı. Bu arada zeminde delege
sıralarıyla divanı ayırmak için kullanılan demir çubukların atılması sonucu yaralananlar oldu. Baykal'ın etrafında kendisini korumakla görevlendirilen güvenlik güçleri çember oluştururken, taraftarları da Sarıgül ve eşini üzerlerine ceketlerini kapatarak korumaya aldılar.

Kavganın büyümesi üzerine Divan Başkanı Şinasi Öktem, çevik kuvveti göreve çağırdı. Çevik kuvvetin müdahalesiyle kavga
durdurulurken, divanın etrafında güvenlik güçleri barikat oluşturdu. Baykal yaklaşık 15 dakikalık aradan sonra konuşmasına yeniden başladı. Kavga sırasında Zaman Gazetesi foto muhabirleri Mehmet Kaman ve Ali Ünal başlarından yaralandılar.

SARIGÜL DUALARLA GİRDİ

Mustafa Sarıgül, saat 12.00'de eşi Aylin Sarıgül ile birlikte, bir minibüsün üzerinden dışarda bekleyen taraftarlarını selamlayarak kurultay salonuna geldi.

Sarıgül, minibüsten inmeden yaptığı kısa konuşmada, ulusa hizmet için yola çıktıklarını belirterek, kurultayda halkın gücünün ortaya çıkacağını söyledi. Sarıgül, dışarda bekleyen partililere salonu işaret ederek, ''Bize burayı çok görüyorlar'' diye seslendi. Kendisini destekleyenler de ''Halkçı Sarıgül'' sloganları attılar. Sarıgül'ün minibüsün üzerinde ve inerken ellerini açarak dua ettiği görüldü.

Mustafa Sarıgül'ün salona girişi sırasında izdiham yaşanırken, manyetik kartla geçiş için kurulan turnikelerin bulunduğu kapılar da kırıldı. Sarıgül'le birlikte salona giren taraftarları ''Başbakan Sarıgül'', ''Halkçı Sarıgül'' sloganları atarken, Baykal'a destek verenler de ''İnadına Baykal, İnadına Sol'' diye karşılık verdiler. Salonda gerilim yükselirken, partililer arasında yumruklaşmaya varan tartışmalar yaşandı. Boynunda sarı kaşkol olan Mustafa Sarıgül, kalabalık nedeniyle delege tribünündeki yerini almakta zorluk çekti.

Daha sonra eşi Aylin Sarıgül ile İstanbul delegelerinin bulunduğu bölüme otururken bir ilçe başkanı olduğu bildirilen, ancak kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi tarafından tartaklanan Sarıgül, söz konusu kişiyi önce elleriyle tutmaya çalıştı. Ancak aynı kişinin kendisine kafa atması üzerine Sarıgül de buna yumrukla karşılık verdi. Bu arada Sarıgül taraftarları, bu kişiyi dövdüler. Şahsın hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Bu arada kurultayı açtıktan sonra Antalya delegeleriyle birlikte tribündeki yerini alan CHP Genel Başkanı Baykal, kendisine destek için tedavi olduğu ABD'den gelen İsmail Cem'in yanına geçerek İstanbul delegeleriyle oturdu.

Daha sonra Divan Başkanı konuşmasını yapmak üzere Baykal'ı kürsüye davet etti. Baykal, Sarıgül taraftarlarının protestosu nedeniyle konuşmasına yaklaşık yarım saat geç başlayabildi. Baykal, kürsüde salonda sükunetin sağlanmasını beklerken, kürsünün önünde CHP Gençlik Kolları üyeleri ile Sarıgül taraftarları birbirleriyle kavga ettiler. Sarıgül'ü destekleyen partililer, ''Baykal İstifa'', ''Bastır Sarıgül'' şeklinde sloganlar atarken, Baykal taraftarları ise, ''Sarıgül dışarı'', ''Rüşvetçi dışarı'' diye karşılık verdiler. Salonda sükunetin sağlanmasının ardından Genel Başkan Baykal konuşmasına başladı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Silivri'ye doğalgaz geliyor
 "AKP, Avrupa Halk Partisi'ne gözlemci
 CHP'de iki aday kaldı
 Parfüm ve oksijenle delege zinde kalacak
 Derviş'in kararı sembolik önemde
 Kanal Türk'te 'Sarıgül' arbedesi
 Kokteyle 5 bin kişi katıldı
 Hükümetten 1 Mayıs'ın İşçi Bayramı olmasına vize yok
 'Rum şantajına boyun eğilmemeli'
 150 bin dolar borcu evi satmadan ödedi
 Olcay Hanım istedi yıktık, yeniden yaptık
ASLI AYDINTAŞBAŞ
CHP'den Irak'a: İki seçimin anatomisi
Bu haftasonu iki...
YAVUZ DONAT
Sözün tükendiği gün
Batılı'nın biri şöyle diyor: ...
Sizin hiç babanız öldü mü?
İki ay önce öldürülen taksici Erdoğan Çetin'in bir kızı oldu. Ceren...
Bagajda üç ceset
Giresun'un Dereli ilçesinde uçuruma yuvarlanan aracın bagajında...
Havada alarm
Havada alarm
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları'nı uçuş...
Polis şefi eroin ile yakalandı
Polis şefi eroin ile yakalandı
Başkomiser İsa Taşpınar Almanya'da 8.5 kilo eroinle yakalandı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu