kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BAŞBAKAN, 20 AYDA BİTECEK SÖZÜ ALDI...   Törendeki konuşmasının sonunda inşaatın yüklenici firması olan Yapı Merkezi- Doğuş-Yüksel-Yenigün ortak girişiminin sahiplerini kürsüye çağıran Erdoğan, 24 ayda tamamlanacağı söylenen inşaatın 20 ayda bitmesi sözünü aldı.
'İstanbul özel sevdamızdır'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 300 milyon YTL'ye mal olacak Kadıköy-Kartal Metrosu'nun temelini attı. Erdoğan, törendeki konuşmasında İstanbul'un kendisi ve arkadaşları için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

İstanbul Anadolu Yakası'nın trafik sorununu büyük ölçüde çözecek Kadıköy-Kartal Metrosu'nun temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, bu projeyi 7 yıl önce belediye başkanı olduğu dönemde hayata geçirmek istediğini, ancak farklı bir iktidar ve karayolları anlayışının metronun yapılacağı güzergahı kendilerine vermediğini dile getirerek "Bize müsade edilseydi şimdi tüm halkımız bundan istifade edecekti" dedi. İstanbul'daki raylı ve deniz taşımacılığının diğer taşıma sistemleri içindeki payının yüzde 8 olduğunu vurgulayan Erdoğan "Bu, bizim için büyük ayıp. İstanbul'u raylı sistem ağına kavuşturacağız. Deniz taşımacılığına ilaveler yapacağız. İstanbul benim ve arkadaşlarımın özel bir sevdasıdır" diye konuştu.

15 DAKİKA SÜRECEK
Raylı sistem bittiği zaman vatandaşın Kartal'dan Kadıköy'e 15 dakikada ulaşacağını söyleyen Erdoğan, inşaatı yapacak firma yetkileriyle, törene katılanların önünde pazarlık yaparak, projenin 20 ayda tamamlanacağı sözünü aldı. Erdoğan, daha sonra Kadıköy-Kartal Metrosu'nun temelini attı ve inşaatın kazasız belasız tamamlanması dileğiyle içinde paranın da bulunduğu 'talih tüpü'nü temele bıraktı. Bu arada, tören öncesi 11 yaşındaki Behram Zengin, Başbakan Erdoğan'a ''Kadıköy Metrosu yazıyor'' diye seslenerek, tramvay gazetesi satmak istedi. Erdoğan 30 kuruş olan gazeteyi 20Anadolu Yakasının trafik yoğunluğunu hafifletecek olan Kadıköy-Kartal Metrosu 15 istasyona sahip ve 22 kilometre uzunluğunda...YTL vererek satın aldı. Kadıköy İskele Meydanı'ndaki törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise insanlara özel aracın sağladığı konforu ve esnekliği sağlamak gerektiğini, ancak bu sayede toplu taşıma araçlarının cazip hale geleceğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da "Bu raylı ulaşım sistemi projesi, İstanbul'u Ankara'ya bağlayan ana arter olan E-5'i rahatlatacaktır" dedi. Raylı sistemin üstünlüklerini anlatan İETT Genel Müdürü Muammer Kantarcı, sistemin kara taşımacılığına göre 6, deniz taşımacılığına göre 3 kat daha az enerji sarfiyatı gerektirdiğini, çevreye olumlu katkı yaptığını, ölümlü yaralanmalı kazaları en aza indirdiğini söyledi. Kantarcı, 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal Metrosu'nun 226 milyon dolara (yaklaşık 300 milyon YTL) mal olacağını bildirdi.

GALAYA DA KATILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün akşam da İETT'de bir dönem çalışan ünlülerin anlatıldığı "İlk Durak" adlı belgeselin Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki galasına katıldı. Nebil Özgentürk ve Can Dündar'ın hazırladığı belgeselin özet görüntülerini izleyen Başbakan "İETT'de güzel anılarla dolu 8 yılım geçti. Bu 134 yıllık kurum geleceğe daha çağdaş ve modern yürüyor" dedi. Erdoğan belgeselde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Murat KEKLİKÇİ / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Önemli olan dostluk
 Sağ çıkan olmadı
 2 aileden sekiz kişi can verdi
 Çocuklara ev hapsi
 Yunan komutan: Türkiye, Ege'de kötü niyetli değil
 Tarihi miras için güç birliği
 Silikonda deli dana korkusu
 Sayısal Loto
 Alo SABAH İstanbul
 Kafeye silahlı saldırı: 1 ölü
REHA MUHTAR
Kadınlar neredeydi?..
Birbirlerine pet şişe atarken...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Vize mi çile mi?
Biz tabii ki her türlü ahval ve...
SAVAŞ AY
Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve yaşamdan dakikalar!..
Bu...
HINCAL ULUÇ
İfade edemeyen millet..
Bir kelimeye bin anlam...
EMRE AKÖZ
'J'ye gerek var mıydı?
Hatalarla ilgili dünkü yazının...
MEHMET BARLAS
Masal masal matitas veya komplo teorileri
Çeşitli komplo...
Şans kapıyı kırınca: 1-0
Şans kapıyı kırınca: 1-0
Hoca değişti. Sistem değişti. Beşiktaş'ın kaderi de değişti. Kartal,...
Yuvana Hoşgeldin Rıza!
Yuvana Hoşgeldin Rıza!
Beşiktaşlı taraftarlar, efsane kaptanları Rıza Çalımbay'ın takıma...
Bir medya CHP'ye Haçlı Seferi başlattı
Deniz Baykal, Doğan Grubu'nu kastederek "belli bir medyanın, CHP'ye...
Sen değil, ağababan gelse beni kovalayamaz!
Baykal, konuşmasının son bölümünde, rakibi Mustafa Sarıgül'e,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu