kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal, kavga nedeniyle çevik kuvvetin korumaya aldığı kürsüde konuştu.
Bir medya CHP'ye Haçlı Seferi başlattı

Deniz Baykal, Doğan Grubu'nu kastederek "belli bir medyanın, CHP'ye karşı Haçlı Seferi başlattığını" söyledi Baykal, "Bunlar, CHP yönetimini işlerine geldiği gibi değiştirmek için bu kampanyayı yürütmektedir" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin 13. Olağanüstü Kurultayı'nı açış konuşmasında, isim vermeden Doğan Grubu'na bağlı yayın organlarına yüklendi. "Belli bir medya CHP'ye karşı Haçlı Seferi başlattı. Bunlar, CHP yönetimini kendi işlerine geldiği gibi değiştirmek için bu kampanyayı yürütmektedir" diyen Baykal, bu kampanyanın 1 Mart tezkeresinin rövanşını almak isteyen ABD tarafından da desteklendiğini ima etti.

Baykal, kürsüye, kendisini destekleyenler ve Mustafa Sarıgül taraftarlarının karşılıklı sloganları arasında çıktı; protestolar, yumruklaşmalar, havada uçan sandalyeler ve nihayet çevik kuvvet ekibinin müdahalesi nedeniyle sık sık konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. CHP'nin, kendisini savunma ihtiyacını bu kadar dramatik şekilde sergilediği tablonun hiç yaşanmadığını belirten Baykal, "CHP'yi ele geçirmek isteyenlere izin verecek misiniz? CHP'de zorbalık olmaz, eşkıyalık olmaz. Buna göz mü yumacağız? CHP'liler ne zorbalığa ne eşkıyalığa pabuç bırakmaz'' diye konuştu. Baykal, yaklaşık 2.5 saat süren konuşmasında özetle şunları söyledi:

ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ?: Kurultay günlerdir gazetelerin manşetlerinden, televizyonların gündeminden düşmüyor. Bayram değil, seyran değil eniştemiz bizi niye öpüyor acaba? Kurultay CHP'nin kendi iç işi olmaktan çıktı. Özellikle belli bir medya kuruluşu, günlerdir adeta CHP kurultayı ile yatıp kalkıyor. 'Neden böyle olmuştur? Bu ilgi tamamen görev gereği kamu sorumluluğu gereği midir, bunların beklentileri nedir?

ÖZEL ARABALARI BIRAKIN: CHP kurultayı doğrudan yönlendirilmek istenmektedir. Halkın tercihi konusunda akıl veriyorlar. Siz önce o özel arabalarınızı makamlarınızı bırakın gelin halka karışın. CHP halkın ta kendisidir. CHP'yi kimse manüple etmeye, yönetmeye kalkmasın. Çekin elinizi üstümüzden. İşinizi yapın. Size mi kaldı CHP yönetimini tayin etmek?

CHP DEĞİŞSİN İSTİYORLAR: Medya tarafından CHP'ye karşı bir haçlı seferi başlatılmıştır. CHP'nin kaderiyle bu kadar ilgilenenler acaba CHP'li midir? CHP'nin başarısını mı istiyorlar? Bu hükümete her türlü desteği veriyorlar. Ama aynı medya 'CHP değişsin' diyor. Bu kimin talebi?CEME ÖZEL İLGİ....   ABDdeki tedavisini durdurup kurultaya gelen İsmail Cem partililerin özel ilgisiyle karşılandı. Baykal da, konuşmasına Cemi selamlayarak başladı.Bu hükümetten mutlu olanlar CHP yönetiminin neden değişmesini istiyorlar? CHP muhalefet yapamıyormuş, bundan sana ne? Senin aradığın başarılı, tuttuğunu koparan bir CHP mi? yanına iltica ettiğin, AKP'lileşmiş, AKP'nin bugüne kadar kopyası bir CHP mi?

EHLİ SALİP ORDUSU: Hiçbir siyasi parti yönetimine karşı medyanın böyle bir hummalı kampanya içine girdiklerini görmedim. 1 Mart 2003 tezkeresinden sonra CHP'nin bugünkü yönetimine bir büyük haçlı yani, ehlisalip ordusu hareket geçmiştir. CHP'nin yönetiminin değişmesini isteyen gazetemiz, 22 gündür Fethullah Gülen'in röportajını yayınlıyor.

MEDYAYA SESLENİYORUM: Medyanın desteğiyle işbaşına gelen liderlerin iktidarları döneminde 80 milyar dolarlık banka hortumu gerçekleşti. Medyaya sesleniyorum, dökün ortaya ididalarınızın hepsini göğüslemeye hazırım ben CHP'den geliyorum.

MİLAT 1 MART: CHP'ye karşı haçlı seferi 1 Mart tezkeresinin reddedilmesinden sonra başlatıldı. Yerel seçimlerde de medya CHP'nin başarısız olması için elinden geleni yaptı. Bunlar CHP'yi sevdikleri için, başarılı olması için değil, CHP yönetimini kendi işlerine geldiği gibi değiştirmek için bu kampanyayı yürütmektedir. Ama ayaklarına dolaşmıştır. CHP yerel seçimlerde de bir güç olarak ortaya çıkmıştır.

RAHATSIZ OLDULAR: 1 Mart tezkeresinde gösterdiğimiz tavır birilerini rahatsız etti. Medya, işadamları o zaman 1 Mart tezkeresinin onaylanması yönünde tavır sergilediler, ama halkın bunu istemedi. Biz medyayı, işadamlarını değil halkı dikkate aldık. O kararın ne kadar doğru olduğu da bugün çok daha net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Herkes aman o tehlike atlatıldı diyor. Peki kimin sayesinde atlatıldı? Teşekkür edeceğine şimdi 'Gitsin bu yönetim' diyorsun.

KIBRIS, IRAK VE AB VAR: Siyasetteki kırılma noktası 1 Mart'tır. CHP tam halkı kucaklama şansını elde etmişken ve gücünü göstermeye başlamışken, kıyamet koptu. CHP'nin önü açık, altyapısı sağlam, ortaya koyduğu politikalar sağlam. Bu nedenle 'Bu yönetimi değiştirmezsek bir daha tutamayız' dediler. Oyunun altında Kıbrıs, Irak ve AB politikası var.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sen değil, ağababan gelse beni kovalayamaz!
 Grupların hedefi Parti Meclisi
 Zeybek: Hazreti Muhammed Türk
MAHMUT ÖVÜR
Kurultaydan 'demokrasi' çıkmadı!
CHP Kurultay salonunun...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Ya Erdoğan "Haçlı Seferi" deseydi?
CHP lideri Deniz...
MUHARREM SARIKAYA
Lümpen kültür CHP'ye girince...
CHP'nin dünkü...
'İstanbul özel sevdamızdır'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 300 milyon YTL'ye mal olacak...
Önemli olan dostluk
Türk ve Yunan eğitim bakanları 'Eğitim ve Dostluk' konferansında,...
CHP tarihine utanç günü olarak geçti
CHP tarihine utanç günü olarak geçti
CHP'nin olağanüstü kurultayı, başkan adayları Baykal ve Sarıgül...
Deniz Baykal yeniden Genel Başkan seçildi
Deniz Baykal yeniden Genel Başkan seçildi
Deniz Baykal, ilk turda 674 oy alarak yeniden CHP Genel Başkanlığı'na...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu