kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP kurultayı başladı
Olaylı Kurultay
Sarıgül: Baykal küçük olsun benim olsun diyor
Sarıgül 364 oyla aday
CHP kurultayı başladı
Divan Başkanı Öktem'e yumruk
Baykal: Senin ağababan gelse beni partiden kovamaz
Sarıgül'ün konuşmasına izin verilmedi

CHP kurultayı başladı

CHP Genel Başkanın seçileceği 13. Olağanüstü Kurultay başladı.Kurultay için delegeler ve partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na gelmeye başladılar..

PARTİLİLER VE DELEGELER, ERKENDEN SALONU DOLDURDU

CHP'nin 13. Olağanüstü Kurultayı için delegeler ve partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na gelmeye başladılar. Salonun bulunduğu Türk Ocağı Caddesi, Çetin Emeç Bulvarı'ndan itibaren araç trafiğine kapatıldı. Giriş için kartı bulunmayanlar, erken saatlerden itibaren salonun bulunduğu caddede toplanmaya başladılar. Ağırlıklı olarak, Şişli Belediye Başkanı, Genel Başkan adayı Mustafa Sarıgül'e destek verenlerin bulunduğu grubun üzerlerinde, sarı kaşkollar ve üzerinde ''Uyuyan devi uyandıracağız'' yazılı kırmızı-beyaz şapkalar dikkati çekti. ''Şişli tamam, sıra Türkiye'de'', ''Dağıltay değil, kurultay istiyoruz'', ''Yar saçların lüle lüle Baykal sana güle güle'', ''Biz tuttuğumuz gülü soldurmayız'', pankartları taşıyan Sarıgül taraftarları, salona giremedikleri gerekçesiyle sık sık parti görevlileri ile tartıştılar.

SARIGÜL'Ü DESTEKLEYENLER SALONA ALINMADI

Sarıgül taraftarlarınca, içerisinde Sarıgül'e yönelik iddialara yanıt veren ''Çamur atınca izi kalmalı'', ''Sarıgül linç edilmeli'' başlıklı kitapçıklar dağıtıldı. İşportacılar da partililer ile birlikte erken saatlerden itibaren salonun çevresinde yerlerini aldılar. Salona girişler, CHP Genel Merkezi tarafından İstanbul'da bir firmaya hazırlattırılan manyetik kartlarla yapıldı. Delegeler, konuklar ve basın mensupları, kendileri için ayrı ayrı hazırlanan kartlarla üç ayrı noktadan geçiş yaptıktan sonra, salona alındılar. Kurultay süresince görev yapacak partili gençlerin ve bazı konukların, salona gece yarısından sonra giriş yaparak, kurultayın başlamasını bekledikleri öğrenildi.

Salonda, delege ve konuklar, tribünlerde otururken, zeminde divan başkanlığının bulunduğu platformun karşısında basın mensupları için masalar ve kameramalar için de ayrı bir bölüm yer aldı. Tribünlerdeki yer sıkıntısı nedeniyle delegelerin bulunduğu bölümün altında zeminde, sandalyelerle ilk 6 ilden gelen 120 delegenin oturması için ayrı bir yer hazırlandı.

Divanın bulunduğu platformun üzerinde Atatürk'ün ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın büyük boy posterleri, Türk bayrağı ve altı oklu CHP bayrağı asıldı. Platformun ününde kırmızı ve beyaz karanfiler ile altı ok oluşturuldu.

Salonda, ''Tam bağımsız Türkiye sevdamız, 1 Mart direnişimizle yeniden bayraklaştı'', ''Laiklikten asla ödün vermeyiz'', ''Bir memlekette namuslular, en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır-İsmet İnönü'', ''Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin teslim alınamayan ve alınamayacak tek kalesidir'', ''ABD'den icazet alarak başbakan bile olabilirsiniz ama CHP'ye genel başkan olamazsınız'' yazılı pankartlar dikkati çekti.

Ellerinde Baykal'ın posterlerini sallayan bazı izleyiciler, kurultay başlamadan önce ''ABD uşağı, partiden dışarı'', ''CHP'nin gülleri, sarı değil kırmızı'', ''İnadına Baykal, inadına sol'' sloganları attılar. Görevliler, sık sık salonda sigara içilmemesi uyarısında bulundular.

İlan edilen programa göre, çalışmalara saat 10.00'da başlaması gereken ve yarın sona erecek olan kurultayda, ilk gün Genel Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasının ardından, genel başkanlık seçimine geçilecek. Kurultayın ikinci günü ise 80 kişiden oluşan Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu'nun 15 üyesi belirlenecek. Kurultayda, bin 253 delege oy kullanacak. CHP Tüzüğü'ne göre, genel başkanlık seçiminin ilk turda sonuçlanabilmesi için salt çoğunluğu oluşturan 628 delegenin oyu gerekiyor. Birinci ve ikinci turlarda salt çoğunluğun sağlananaması durumunda, üçüncü turda en yüksek oyu alan aday genel başkan seçiliyor. Genel başkan adaylığı için ise delegelerin yüzde 20'sini oluşturan 251 delegenin imzasını taşıyan önerge gerekiyor. Divan Başkanlığı için Baykal'ı destekleyenlerin, İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem'i, Sarıgül'e destek verenlerin ise eski PM üyesi Şahap İnce'yi aday göstermesi bekleniyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Silivri'ye doğalgaz geliyor
 "AKP, Avrupa Halk Partisi'ne gözlemci
 CHP'de iki aday kaldı
 Parfüm ve oksijenle delege zinde kalacak
 Derviş'in kararı sembolik önemde
 Kanal Türk'te 'Sarıgül' arbedesi
 Kokteyle 5 bin kişi katıldı
 Hükümetten 1 Mayıs'ın İşçi Bayramı olmasına vize yok
 'Rum şantajına boyun eğilmemeli'
 150 bin dolar borcu evi satmadan ödedi
 Olcay Hanım istedi yıktık, yeniden yaptık
ASLI AYDINTAŞBAŞ
CHP'den Irak'a: İki seçimin anatomisi
Bu haftasonu iki...
YAVUZ DONAT
Sözün tükendiği gün
Batılı'nın biri şöyle diyor: ...
Sizin hiç babanız öldü mü?
İki ay önce öldürülen taksici Erdoğan Çetin'in bir kızı oldu. Ceren...
Bagajda üç ceset
Giresun'un Dereli ilçesinde uçuruma yuvarlanan aracın bagajında...
Havada alarm
Havada alarm
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları'nı uçuş...
Polis şefi eroin ile yakalandı
Polis şefi eroin ile yakalandı
Başkomiser İsa Taşpınar Almanya'da 8.5 kilo eroinle yakalandı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu