kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çeyrek asırdır öğretmenlik mesleğini icra eden A.Y., hayat sahnesinde iki ayrı rolü birden canlandırıyor. Okuldaki mesaisinden sonra geceleri de Arap Bacı tiplemesiyle şovlara katılıyor.
İki rolü birden oynuyor
Düğün salonlarında çalıştım
Akşam yemeğe çıkmayalı yıllar oldu
Fiziki olanaklar yetersiz
Yarın

Öğretmen ve yarım garson

Ek iş yapan öğretmenlerden biri de H.E. İki çocuk babası 26 yıllık öğretmen olan H.E. haftasonları ve yazın garsonluk yapıyor ve "Önlüğümle öğretmenim demeye utanıyorum" diyor.

İki rolü birden oynuyor

25 senelik fen bilgisi öğretmeni A.Y., gündüzleri okullarda çalışıp geceleri tiyatrolarda Arap Bacı'yı oynayarak geçinmeye çalışıyor A.Y. utanılacak bir şey yapmamasına rağmen hakkında sürekli soruşturma açılmasından şikâyet ederek ekliyor: "Öğretmenlikten asla kopamadım".

A.Y. 25 yıllık fen bilgisi öğretmeni... Yaklaşık 15 senedir de sahnelerde. Önce şarkıcılık yapan daha sonra çeşitli tiyatro oyunlarında yönetmen ve oyuncu olarak görev yapan A. Y. beş yıldan beri televizyonlarda ve tiyatrolarda Arap Bacı tiplemesiyle sahne alıyor. A.Y öğretmenlikle ve yaptığı ek işle ilgili şunları anlatıyor: "Aldığım maaşla geçinmem mümkün değil. Şu anda bir evim ve yazlığım var. Emekliliği gelmiş bir öğretmen olarak yaklaşık 800 milyon lira maaş alıyorum. Bu maaşla birşeyler yapmam mümkün değildi. Çeşitli sahne işlerinde çalıştım. Şarkıcılık yaptım, Büyükçekmece Bedia Muvahit Tiyatrosu'nda oyun yönettim. 1990'dan beri gösteriler yapıyorum. Bu zaman diliminde öğretmenliği bırakmadım ama çok da sıkıntı çektim. Zaman zaman hakkımda şikayetler yapıldı. Müfettişlergelip incelemelerde bulundu ama ben yaptığım işi inkar etmedim. Neden edeyim ki? Hırsızlık yapmıyorum, rüşvet almıyorum..." Arap Bacı tiplemesiyle Muazzez Ersoy'un programına konuk olduğunu belirten A.Y. şöyle devam ediyor:

KİMLİĞİMİ HİÇ GİZLEMEDİM

"Feshanede Arap Bacı tiplemesiyle çalıştım uzun yıllar. Muazzez Ersoy'un programına da çıktım. Bu işlerde hep kendi ismimi kullandım. Feshanede başbakanın, bakanların önünde sahne aldım. Kimliğimi hiç gizlemedim. Bu iş sayesinde öğrencilere çok yardımım dokundu. Birçok öğrencim bana özenip konservatuvara gitti, onlara ekmek kapısı açtım. Çevre okullara çok yardımım oldu. Oyun sergiledim hiçbir ücret almadan. Ben oyuncuyum ve bunu inkar etmiyorum. Ama geçirdiğim soruşturmalar bıktırıyor bazen. Öğretmenlikten çok para kazanmıyoruz. Memur maaşıyla ev ve yazlık almakMUAZZEZ ERSOYLA....   A.Y. fen bilgisi öğretmenliğiyle bir arada yürüttüğü oyunculuk kariyeri boyunca farklı rolleri oynamış. Başbakan ve bakanların seyrettiği muhtelif oyunlarda ve şovlarda da vaktiyle rol alan A.Y., aynı zamanda Muazzez Ersoyun televizyon programında da yer almış.mümkün değil. Öğretmenler lokaline gidip oyun oynamadım setlerde tiyatrolarda gece yarılarına kadar çalıştım. Bu arada okulumu da ihmal etmemeye çabaladım."

TİYATRO İNSANI GELİŞTİRİYOR
Tiyatroculuk sayesinde hem Türkiye'yi ve dünyayı gezdiğini hem de dünya görüşünü zenginleştirdiğini belirten A.Y. "Bilgim, görgüm arttı. Tiyatro insanı geliştiriyor. Bunu da öğrencilerime yansıttım. Klasik öğretmen formatında olmadım. Fen bilgisi zor derstir ama ben stand up gibi anlattım." Tüm yorgunluğuna rağmen, öğretmenliği sevdiğini de söyleyen A.Y., "Öğretmenlikten kopmama imkan yok. Öğrencilerimi ihmal etmek hakkına da sahip değilim. Sahne aldığım yerlerin düzgün yerler olmasına dikkat ettim. Mezun olan öğrencilerimin düğünlerinde program yaptım. Veliyle de öğrenciyle de hep çok iyi diyalog kurdum" diye konuşuyor.

Gönül KORKUT


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ermenistan'a AB'den işgal uyarısı
 Murat Demirel'e bir davadan tahliye
 Toprak'ın yatına el konuldu
 Anlaşma yok, asker çekme yok
 Felakete 10 yıl kaldı
 'Alüminyumları Çevik Bir seçti'
 Uğur Mumcu unutulmadı...
 Beko'nun televizyon dolu deposu kül oldu
 Lösemili Esin'in umut yolculuğu
 'Karakolda intihar'a idari soruşturma
 Cumhuriyet treni raydan çıktı
 Kaynana gelinini bıçakladı
 Valiliğe göre PKK'lı, ailelere göre değil
 Bestekâr Alpay hastaneye yattı
ERDAL ŞAFAK
Kandilli ziyareti
Antalya ve ilçelerinin...
ÖMER LÜTFİ METE
Mumcu'yu anarken
Katledilişinin 12. yıldönümünde Uğur...
UMUR TALU
Ölü gerçek!
Hiç...
Çocuğunuza ne olduğunu, neden...
ERGUN BABAHAN
Sağduyuya çağrı
Aydın Doğan o kadar öfkeli ki yılların...
Eylemciler ordusu hazır
Liderler, patronlar ve sanatçılar dünya ekonomisini ele almak için...
Medya, çiftçi ve vekil krizi
Çiftçiler fazla pamuk üretimi için tazminat, medya patronları ihale,...
Avantaj Hagi'de
Avantaj Hagi'de
Hagi, Başkan'ın vetosuna rağmen basın toplantısı yaptı... Yönetimi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu