kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Son yılların en aksiyonlu ve tempolu Türk filmi-2
Son yılların en aksiyonlu ve tempolu Türk filmi-2
Bir erkekle asla öpüşmem!
Filmde en ciddi karakter benim galiba!
Kendimi koca sinema perdesinde görünce dünyam değişebilir!

Son yılların en aksiyonlu ve tempolu Türk filmi-2

Filmi minumum 1 milyon kişi izler gerisine ben karışmam!
"Uzun zamandır Türk sinemasında bu tarz bir film yapılmamıştı" diyen Erbil, adının başta ve büyük yazılmasını prensibini de bozmuş bu kez: Haluk'la daha önceden anlaşmışlar, ben de saygı duydum...
Herkes gay modacıyı onun oynamasını beklerdi belki de; ama tarzının dışına çıkmış bu kez Mehmet Ali Erbil... Filmin kovalayan adamı. Tek testisli, eli silahlı, sert ,'ağır abi'si. Gay modacı rolü önce M. Ali Erbil'e teklif edilmiş senaryo aşamasında. Sonra insanları şaşırtalım demişler, insanların görmediği bir Mehmet Ali olsun istemişler. O da bundan gayet memnun! Filmi henüz görmemiş. "Filmde oynarım, montajına bile bakmam, unuturum ve galada seyrederim" diyor. Bu da onun en büyük zevkiymiş! "Nesi zevk bunun?" diyorum. Cevap veriyor: 3 ay emek verdiğim bir şeyi ekranda görmekten daha büyük bir haz düşünemiyorum. Belki de bu tatmin için filmde oynuyorum. O tatminin yerini hiçbir şey tutamaz; ne para tutar, ne aşk tutar, ne seks tutar, hiçbir şey tutamaz. Küçücük bir rol de alsanız onun verdiği zevk bambaşkadır.

* Sizi çeken neydi bu rolde? Aslında Haluk'un oynadığı karakter ilk olarak bana gelmişti senaryo aşamasında. Sonra daha farklı bir karakter canlandırayım, bugüne kadar sinemada ya da televizyonda insanların görmediği bir Mehmet Ali olsun diye düşündük. Filmin en zor karakterlerinden biriydi. Alışılagelmişin dışında bir roldü. Bugüne kadar oyunculuğumun yelpazesi içinde muhakkak bu tür roller var ama bugüne kadar prodüktörler olsun, yönetmenler olsun, bu tarz bir rolde beni kullanmadılar.

* Memnunsunuz bu değişiklikten yani... İnsanların benden bekledikleri gerçekten de o karakter olabilirdi, homoseksüel modacı tiplemesi. Ama insanları şaşırtalım istedik. İyi de yapmışız, en azından değişik bir şey çizmeye çalıştım.

* Tarzınızın dışına çıkmış gibi mi hissediyorsunuz kendinizi? Aslında tamamiyle benim dışımda bir karakter, hiç alışılagelmiş bir şey değil. Ama tamamen oyunculuk adına bir şey yapmak için bu rolü oynadım Çok da zorlanmadım, mahallede birçok arkadaşım vardı, hepsi mafya! (gülüyor) Onları gözlemledim.

* Ekranda çok var, onlardan mı etkilendiniz? Muhakkak. İsim veremeyeceğim, DGM'lik olmayalım!

* Tek testisli birisiniz, dalga geçilecek bir mevzu olur diye tereddütünüz oldu mu? Hiç öyle komplekslerim yoktur.

* Kalabalık bir kadronun içinde olmak oyuncu için iyi midir kötü müdür? Sonuçta tek star siz değilsiniz! Bana cazip gelen tarafları çok saygı duyduğum oyuncularla olmaktı; inandığım, güvendiğim bir yapım şirketiyle çalışmaktı. Bütün bunlar çok büyük etken oldu bu projenin içinde yer almamda. Bir de para tabii! (kahkahalarla gülüyor)

PRENSİBİMİ BU KEZ BOZDUM

* Haluk Bilginer'le başrolü paylaşmak size cazip geldi mi?
Açıkçası benim prensibim adımın başta ve büyük yazılmasıdır. Geçen yıl çektiğimiz Hababam Sınıfı'nda Yeşilçam emekçilerine olan saygımdan dolayı; Halit Akçatepe, Hülya Koçyiğit gibi isimlerden sonra yazdırdım adımı. Ama son çektiğimiz Hababam'da anlaşmamız gereği adım hepsinden büyüktür. Burada Haluk Bilgener'le daha önceden anlaşmışlar, 'adı başa yazılacak' diye. Ben de saygı duydum. Kendisi konservatuvardan dönem arkadaşım, hiçbir şekilde bu konuda komplekse girmem, gocunmam. Sanıyorum ben daha önce anlaşma imzalasaydım aynı şekilde Haluk da böyle davranırdı.

* 'Adım önce yazılsın' şartı sanatçı kaprisinden öte bir durum mudur? Yıldız sistemi ister istemez oluyor. Bu star sistemi içerisinde o starlığın getirdiği ya da kişinin kendine koyduğu birtakım prensipler var. O prensipler çerçevesinde ben bugüne kadar ikinci isim, üçüncü isim olarak son 10 yıldır rol almadım. Burada vereceğim taviz, belki bundan sonraki filmlerde beni ikinci, üçüncü derece rollere itebilir.

* Haluk Bilginer'le ilk kez birlikte oynuyorsunuz, değil mi? Evet.

* Tarzlarınız farklı da olsa, iki komik adamın yan yana gelmesi çekişme yaratıyor mu aranızda içten içe? Çok profesyonelce, çok dostça çalıştık. Bir de yılların verdiği bir dostluk var, yan yana yatmışız bir yatakhanede 5 yıl... Bizim dostluğumuz 2-3 yıllık bir arkadaşlık değil, tam 30 yıla dayanıyor. O yüzden birbirimizin dilinden çok iyi anlıyoruz. Bu tür komplekslerimiz olmadı.

* Sizin bu filmle ilgili beklentiniz nedir? Uzun zamandır Türk sinemasında bu tarz bir film yapılmadı. Yani 'Türk işi ekşın' yapılmadı. Çekim kalitesiyle, yapımıyla, oyuncu kadrosuyla çok farklı boyutta bir action filmi oldu. Minimum 1 milyon yapar, diğerine ben karışamam!

* Sert, baba bir adamı oynamak sizin kulvarınızı değiştirir mi bundan sonrası için? Onu tamamiyle seyircinin ve eleştirmenlerin yorumu belirler. Ama en azından M. Ali Erbil olarak daha farklı bir çizgi ve sırıtmıyor. Ben yadırgamadım izlediğim fragmanlarda.

* Komik adamın dışına çıkarır mı bu sizi? Bu en azından başlangıç olabilir. Belki bundan yola çıkıldı bilmiyorum ama bir seri katil projemiz var. Mustafa Altıoklar, Okan Bayülgen, Sinan Çetin'den oluşan... Orada komik biri değilim mesela.

* Ne zaman çekilecek? Ocakta çekiyoruz, mart-nisan gibi gösterime girecek. Bir seri katil hikayesi. Türkiye'de bir ilk olacak yani...
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Artık kadın olmanın keyfini yaşıyorum
 Erkekler bana sanki yiyecekmiş gibi bakıyor
 Gece alkolü fazla kaçıran bugün bol su tüketsin
 Son yılların en aksiyonlu ve tempolu Türk filmi
 Klasik müziğin kilometre taşları
 Tırnakbar artık Türkiye'de
 En büyük risk enfeksiyon
 30'dan sonra evlilik
 Kapalı havuzda sualtı yogası
 'Hobim yok' diyenlere
 Zihni Sinir'siz olmaz
 Müze gezip doğallaşacağız
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fırında ayva
Ayvaları ikiye bölün,...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklar yeni yıldan neler bekliyor?
Televizyondan...
Beslenmede değişiklik yapma zamanı!
Beslenmede değişiklik yapma zamanı!
V.K.V. Amerikan Hastanesi diyetisyenleri yeni başlangıçlar yapılan...
Elma dişleri güçlendirir
Elma dişleri güçlendirir
Böğürtlen bakterilerin dişe yapışmalarını engelleyerek diş eti...
Makyajsız Kournikova
Makyajsız Kournikova
Dünyaca ünlü tenisçi Anna Kournikova geçtiğimiz günlerde makyajsız...
En güzel popo benimki
En güzel popo benimki
Göğüs ve burun ameliyatı mankenler arasında en yaygın estetik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.