Lezzet Güneşi
Fırında ayva Ayvaları ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyip, içlerini derince oyun, suyu ilave edip, kısık ateşte 10 dakika haşlayıp, süzün ve 1 su bardağı ayırın. Etleri, un, tuz, karabiber ve kekik ile harmanlayın. Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanı yumuşayıp sararıncaya kadar soteleyin. Domates ve sarmısağı ilave edip, 10 dakika hafif ateşte pişirin. Suyunu çekince ayvanın haşlama suyundan bir çay bardağı ilave edin. Kaynama noktasına gelince, unlu, baharatlı eti içine atıp karıştırın ve kaynamadan ateşten alın. Etleri haşlanmış ayvaların içine doldurun. Her birinin üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve bir fırın kabına dizin. Kalan haşlama ayva suyunu aralarına gezdirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
* 1 paket tavuk ızgara tava kuşbaşı * 2 adet büyük ayva * 2 su bardağı su * 1 çorba kaşığı un * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 tatlı kaşığı kekik * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 1 adet domates (iri doğranmış) * 4 diş sarmısak
|