kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Son yılların en aksiyonlu ve tempolu Türk filmi
Son yılların en aksiyonlu ve tempolu Türk filmi
'Gay'i oynamak çok eğlenceli keşke her aktöre nasip olsa!
33 yıldır hobimi yapıyorum ben

Son yılların en aksiyonlu ve tempolu Türk filmi

Haluk Bilginer, M. Ali Erbil, Gülse Birsel, Fatih Akın, Birol Ünel gibi flaş isimleri 'Hırsız Var' filmi için bir araya getiren Med Yapım, sinema piyasasına 'sıkı' girdi. Türkiye'deki medyatik olaylara da gönderme yapılan filmde herkes birbirini kovalıyor!.

Gülse Birsel'in ağabeyi biraz çaptan düşmüş, marjinal bir modacı olan Seçkin Doruk; yani Haluk Bilginer! Çaptan düştüğü için de hazırladığı defile çok önemli. Beş yıldızlı bir otelde yapacak defilesini... Defilenin baş mankeni Ceren, yani Gamze Özçelik... Gamze Özçelik'in Bodos Ekrem'le yani M. Ali Erbil'le fi tarihinde ilişkisi olmuş. Ona tam manasıyla mafya denilemez aslında! Belinde silah taşıyan, tabiri caizse delikanlı geçinen ama deniz anası ticareti yapan, otopark ve restoran işleten bir 'işadamı'. Yeraltı dünyasıyla iç içe diyelim! Bodos Ekrem illegal bir olaydan tutuklanınca, eski sevgilisi Ceren onun hakkında ileri geri konuşmaya başlıyor. Rakip Laz mafyası da "Bir kadının diline düştün" diye dalga geçince çıldırıyor Bodos Ekrem. Adamın çıldırmasının tek nedeni hakkında konuşulması değil elbette; eski sevgilisi onun 'tek testisli' olduğunu ifşa etmiş! Deliriyor Bodos Ekrem, kızı vurmak üzere kaldığı otele gidiyor. O sırada Fatih Akın (Birol) iki arkadaşıyla, TMSF'nin müzayedeyle satmak için depoladığı sanat koleksiyonundaki üç tabloyu çalmak için oteldedir. Yani herkesin bir ajandası var: Hırsızlar sanat eserlerini çalacak, modacı defilesiyle muhteşem bir dönüş yapacak, manken müthiş şovuyla kendini gösterecek, Bodos Ekrem de kızı vuracak! Fakat kızı vurmak üzere olan Bodos Ekrem'in otelde belirmesiyle olaylar birbirine giriyor. Manken kaçıyor, o kaçınca modacı çıldırıyor; mankenin peşinden modacı, onların da peşinde Bodos Ekrem... Herkes kendini bir anda soyguncuların arabasında buluyor!

GÖNDERME YOK!
Türk sinemasının yaptığı, son yılların en aksiyonlu ve hızlı filmi olacağa benziyor. İyi de biz filmin bütün detaylarını niye anlatıyoruz ki? Çünkü filmin yapımcısı Mehmet Karaca anlatmaktan ve tabii yazılmasından gocunmuyor. Aksine "Acaba az mı anlatıyorum diye dertleniyorum. Film o kadar dolu ki, daha o kadar ayrıntı var ki" diye ekliyor. "Hırsız Var!" Haluk Bilginer'den Mehmet Ali Erbil'e; ödüllü film 'Duvara Karşı'nın oyuncusu Birol Ünel'den yönetmeni Fatih Akın'a geniş yelpazede bir oyuncu kadrosuna ve müthiş bir tempoya sahip. Çekildiği günden beri filmle ilgili tartışmaların odak noktasında ise şu var: Senaryo Türkiye'de yaşanmış olayları ve olayların kahramanı belirli kişilerin hikâyesini anlatıyor. Ancak, Mehmet Karaca'nın bu noktada söyleyecekleri var: "Med Yapım olarak yedi sene sonra sinema yapmaya karar verdik; gösterişli bir projeyle giriş yapmalıydık. O arada benim aklıma böyle bir şey yapmak geldi; hikâyeyi ben uydurdum yani! Yazarımız Haluk Özenç ve yönetmenimiz Oğuzhan Tercan'la hikâyeyi tamamladık. Türk sinemasında çok az yapılan bir şey yapıldı; güncel konular işlendi bu filmde ama çok net söylüyorum; kimseyi anlatmıyoruz. Bizim hikâyemizde TMSF baskını sonrasında işadamı enfarktüs geçiriyor ve işler karısına kalıyor. Bunu özellikle yaptık ki, hiçbir yere gönderme olmasın!.."

KOMİK FİLM İŞ YAPAR!
Haluk Bilginer eşcinsel, M.Ali Erbil'de tek testisli birini oynamak konusunda hiç tereddüt etmemiş. Karaca "Onlar profesyonel oyuncular... Senaryoyu değerlendirdiler sadece. Sonuçta karikatür bir eşcinsel tiplemesi yaratmayacağımızı biliyordu Haluk. Filmde eşcinsel tanımlaması yok zaten, herhangi bir adama göz süzdüğü bir sahne de yok! Bu adam marjinal bir adam sadece..." diyor. Son dönemlerde komedi filmlerinin çok iş yaptığına da dikkat çeken Karaca, şöyle diyor: İnsanlar çok bunalıyor ve sinemaya eğlenmek, rahatlamak için gidiyor. Ve seyirci inanılmaz genç! Genç seyirci de dinamizm ve eğlence peşinde. Sinema seyircisinin yüzde 55'i falan 25 yaş altında. Çok melankolik bir filmin onlara hitap etmediğini düşünüyorum. Bence bu filmin 1 milyon sınırını aşması lazım. Onun üstüne de ne kadar çıkarsa bizi mutlu eder.

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Artık kadın olmanın keyfini yaşıyorum
 Erkekler bana sanki yiyecekmiş gibi bakıyor
 Gece alkolü fazla kaçıran bugün bol su tüketsin
 Son yılların en aksiyonlu ve tempolu Türk filmi-2
 Klasik müziğin kilometre taşları
 Tırnakbar artık Türkiye'de
 En büyük risk enfeksiyon
 30'dan sonra evlilik
 Kapalı havuzda sualtı yogası
 'Hobim yok' diyenlere
 Zihni Sinir'siz olmaz
 Müze gezip doğallaşacağız
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fırında ayva
Ayvaları ikiye bölün,...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklar yeni yıldan neler bekliyor?
Televizyondan...
Beslenmede değişiklik yapma zamanı!
Beslenmede değişiklik yapma zamanı!
V.K.V. Amerikan Hastanesi diyetisyenleri yeni başlangıçlar yapılan...
Elma dişleri güçlendirir
Elma dişleri güçlendirir
Böğürtlen bakterilerin dişe yapışmalarını engelleyerek diş eti...
Makyajsız Kournikova
Makyajsız Kournikova
Dünyaca ünlü tenisçi Anna Kournikova geçtiğimiz günlerde makyajsız...
En güzel popo benimki
En güzel popo benimki
Göğüs ve burun ameliyatı mankenler arasında en yaygın estetik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.