kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye bambaşka bir oluşuma girecek
Türkiye bambaşka bir oluşuma girecek
'Erdoğan'da çok nazar görüyorum'

Türkiye bambaşka bir oluşuma girecek

Türkiye'de ilk vergi levhası alan ve unvan kısmına ilk kez "Medyum" yazdıran kişi olarak tanınan Medyum Recep Kaplan, 2005 yılı için siyasetten sanata, dünyadaki gelişmelerden spora kadar geniş bir yelpazede ilginç yorumlarda bulunuyor. Kaplan'ın yeni yılla ilgili yaptığı en ilginç yorumlar arasında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olmaktan vazgeçeceği ve yeni bir oluşumda çok güçlü bir konumda olacağı geliyor...

* 2005 yılında Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne giriş yolunda neler bekliyor? Türkiye'nin AB'ye giremeyeceğini, bunun mümkün olmadığını birçok kez dile getirmiştim. Türkiye AB'ye girene kadar AB'nin dağılacağını, yeni bir birliğin kurulacağını ve bu oluşumda Türkiye'nin ağırlığının olacağını hissediyorum. 17 Aralık 2004'te yapılan müzakerelerde Türkiye önemli başarı elde etmiş olmasına rağmen, Ekim 2005'te yapılacak müzakerelerde AB, Türkiye'nin kabul edemeyeceği şartlar öne sürecek, biz de masadan kalkacağız.

* Dünyayı yeni yılda ne tür gelişmeler bekliyor? Özellikle ABD'de bu yıl sel, tayfun gibi doğal afetlerin yanı sıra çok önemli ölçüde El-Kaide bağlantılı terör olayları gündeme gelecek. Irak'ta direnişciler dünya kamoyunu sarsacak eylemler gerçekleştirecek. Bu aşamada ABD, Suriye ve İran'a küçük çapta operasyonlar düzenleyecek. Irak'taki savaş 2005'te biraz daha şiddetlenecek.

* Ekonomik olarak durum nasıl olacak? Dolar, Euro, altın, borsa hangisi yatırım aracı olarak kullanılmalı? 2005 yılında ekonomi ve iş dünyasını yine rahat bir yıl bekliyor. Fakat 2005'i önceki yıllara göre ekonomik açıdan sıkıntılı görüyorum. Hükümetin çıkaracağı bazı ek vergiler orta esnaf ve dar gelirli vatandaşlar üzerinde sıkıntıya sebep olacak ama ekonomik krize sebep olacak bir dalgalanma yaşanmayacak. Dolar 2005'te de çok cazip bir yatırım aracı olmayacak. Euro'da hareketlilik olacağını, dolara nazaran daha kârlı bir yatırım aracı olacağını hissediyorum.

* Sanat dünyasını ne gibi değişimler bekliyor? İbrahim Tatlıses - Asena: Bana göre onlar sadece bedenen ayrıldılar. Ruhen beraberliklerinin bittiğine inanmıyorum. Bir de yapılan büyüler söz konusu. Asena Hanım'la birleşecek ve eski günlerinden daha mutlu olacaklar. Sağlık problemlerine bu yıl dikkat etmesi gerekiyor.
Hülya Avşar: Sanat yaşamı biraz düşüşte olsa da iş yaşamında başarılı görünüyor. Yurtiçinde ve yurtdışında yatırımlar yapacak. Aile yaşamında ayrılık görmüyorum. Zehra'ya kardeş gelmiyor. Ailesi üzerinde önemli ölçüde nazar ve büyü görüyorum.
Seda Sayan: İş ve sanat yaşantısında kariyerinin zirvesinde bir yıl yaşacak. Üzerinde çok fazla büyü-muska tespit ettim. Sevenlerinin duasıyla bunlar ona etki etmiyor. Eşi ile ayrılık görmedim. Ama bu yıl o çok istediği bebeğe de kavuşamayacak.
Ebru Gündeş - Hakan Altun: Aralarındaki mevcut birliktelik evlilikle sonuçlanmayacak. Kısa zamanda ayrılık yok ama çok uzun sürmeyecek.
Mehmet Ali Erbil: Mehmet Ali Erbil 2005'te kendisini toparlayacak ve eski başarısına kavuşacak. Seda Sayan'la ilgili aralarındaki dargınlık sona erecek ve Stelyo Pipis ile ortak bir projeye imza atacaklar.
Gülben Ergen: Evliliğinde aradığı huzuru bulduğunu görüyorum. Ama 2005'te bebek sahibi olmayacaklar.

Dilek Sancılı

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yılbaşı hediyesi gibi albüm
 Dizi senaristleri fena sıkıştı
 2004'ün prensesleri geleceğin kraliçeleri
 Kiloları işe yaradı
 Engelli kampına umut veren ödül
 Brüksel'i önce o fethetti
 Tansa takılarını görücüye çıkardı
 Bahar Korçan bebek yaptı
 Kimi güler kimi ağlar
HAKAN & UTKU
Baş müzakereci kim olmalı?
AB'den müzakere tarihi aldık,...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Yaşlılık psikolojisi
Son yıllarda gerek sağlık...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Hardallı piliç
Zeytinyağı, hardal...
Tıp bel fıtığını ameliyatsız yenebiliyor
Tıp bel fıtığını ameliyatsız yenebiliyor
Uzmanlar bel fıtığı tedavisinde cerrahi operasyonların giderek...
Gönüller TEGV için buluşacak
Gönüller TEGV için buluşacak
'Büyü' filminin gösteriminde çıkan yangın ünlülerde 'gala fobisi'...
Bruce Willis aşık oldu
Bruce Willis aşık oldu
Demi Moore'un eski kocası ünlü aktör Bruce Willis 'Days of Our Lives'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.