kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yılbaşı hediyesi gibi albüm
Yılbaşı hediyesi gibi albüm
Takıntılı biri değilim
Yılbaşı Gecesi Ankara Laila'da Sahne Alacak

Yılbaşı hediyesi gibi albüm

Emel Müftüoğlu'nun 17 Aralık'ta piyasaya çıkan 'Çok Ayıp' adlı albümü buram buram Sezen Aksu kokuyor. Albümün prodüktörlüğünü üstlenen Aksu, Emel'e sekiz şarkı birden vermiş. Müftüoğlu, onu tanıdığı için Allah'a her gün dua ettiğini söylüyor.

Emel Müftüoğlu'nun uzun süredir beklenen albümü nihayet çıktı. Sezen Aksu'nun prodüktörlüğünü üstlendiği 'Çok Ayıp' adlı albüm, Müftüoğlu için çok özel bir yere sahip. Çünkü bu albümde Aksu'ya ait tam sekiz şarkı bulunuyor. Sezen Aksu'nun şarkı yazarı olarak bir sanatçıya aynı albüm için bu kadar çok eserini vermiş olmasından büyük heyecan duyan Emel, duygularını şöyle dile getiriyor: "Her gün her duamın arkasından Allah'a teşekkür ediyorum onu tanıdığım için..." Emel'in deyimiyle "Çok eğlenceli" olan bu albümde Deniz Seki, Işın Karaca, İzel Çeliköz, Ayça Tekindor gibi önemli isimler vokal yapmış... Bu albümün dinleyicilerine yılbaşı hediyesi gibi geleceğini söyleyen sanatçı, bakın daha neler anlattı...

'SEKİZ SEZEN ŞARKISI VAR'
* "Yaz Geldi" adlı şarkınızı yaz aylarından beri dinliyoruz ama hâlâ albüm ortada yok. Bir aksilik mi oldu?
Albüm yazın çıkacaktı. Bir taraftan albüm çalışmaları sürerken şirket de belirlenmişti. DMC ile anlaşır gibi olduk ve onlar da daha sözleşme yapmadan 'nasılsa anlaştık' deyip şarkıyı radyolara gönderdi. Ama sonra Sony ile anlaşıldı. Albüme zaten yeni şarkılar girecekti ve aranjeler değişecekti. Bu süreç yüzünden çıkış zamanı uzadı. Albüm 17 Aralık'ta nihayet çıktı.

* Nasıl bir albüm oldu?
Sezen Aksu'nun prodüksiyonluğunda bir albüm bu. Sekiz tane şarkısı var. Çok hareketli bir albüm oldu, iki slow şarkı var. Tabii onlar da Aksu'ya ait.

* Bu arada bir klip çektiniz. Yıllardır klip çekmeye pek yanaşmıyordunuz. Fikrinizin değişmesine ne sebep oldu?
'Çok Ayıp' adlı şarkıya Süleyman Yüksel ile klip çektik. Ben yıllardır istemiyordum, çok da keyif almıyordum. Akşamları eve gittiğimde kızım Çağrı bilgisayarında dünya üzerinde yeni çıkan klipleri izlettiriyor bana ve her seferinde biraz daha bunalıma giriyordum. Bizim kliplerimize bakınca, boşa debelendiğimizi görüyordum. Fakat şarkıları bir şekilde kliplendirmek gerekiyor. Televizyon programımdan yönetmenim Süleyman'ın çok renkli bir gözü var. Sonuç gerçekten süper oldu.

ÇOCUK TAKLİDİ İLE ŞARKI ALIYOR
* Albümde sizi vuran sözler hangi şarkının?
Bana en çarpıcı gelen şarkılardan biri 'Bilsem', diğeri 'Zorlama' ve 'Ara'. Sözler beni çok etkiler, hele de gerçekse. 'Zorlama'da da öyle bir laf oturtmuş ki Sezen Aksu... 'Ben unuttum çoktan mutlak mutluluğu/Gelen hoşgeldi, azı kaldı, gitti çoğu' diyor. Burdaki 'Azı kaldı, gitti çoğu' lafı beni çok etkiliyor. Zamanın çok kısaldığı gerçeğiyle yüz yüze kalıyorsun. 'Bilsem' de çok ciddi duygularla yüklü bir şarkı. Çok iyi biliyorum ki on sene sonra da hâlâ dinleyicisi olacak.

* Siz bazı şarkıları çok benimsiyorsunuz ve mutlaka onu kendiniz söylemek istiyorsunuz. Nasıl bir bağ kuruyorsunuz aranızda?
Mesela 'Ara' adlı şarkı, Alper Narman-Fettah Can'a ait. Bence yaptıkları en güzel şarkılardan biri. Almakta çok zorluk çektim. Alper'i kandırana kadar canım çıktı (gülüyor). Hatta Fettah kendi albümüne çıkış şarkısı olarak düşünüyordu onu.

* Nasıl verdi peki?
Vermek değil, aldım! (gülüyor) Bazı şarkılara özel anlamlar yüklüyorum ve 'Benim olmalı' diye tutturuyorum. Bu da öyle şarkılardan biriydi. Neredeyse aramız açılıyordu!

* Sezen Aksu'dan şarkıları nasıl alıyorsunuz?
Ben onun formulünü buldum. Çocuk taklidi yapıyorum ve o bildiğiniz çocuk sesimle 'Benim annem babam yok teyze. Beni size gönderdiler' diyorum. Hem ağlıyor, hem gülüyor dayanamayıp; 'Tamam verdim şarkıyı' diyor.

* Şarkılarda illa kendinizden mi bir şeyler bulmanız lâzım?
Zaten benim duygum, senin duygun diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Hangi yaşta, konumda olursan ol, o kadar birbirine benziyor ki herkesin yaşantısı... Benim için önemli olan bu yaşananların basit cümlelerle ifade edilmesi. Biliyorum ki o sözler beni etkileyecekse, seni de etkileyecektir.

* Sezen Aksu'nun da farkı burada belki de...
Aynen! Hep duyduğumuz ama bir araya getirmediğimiz kelimeleri kullanıyor. Onu bir ozan kadar değerli buluyorum. Aşık Veysel 'Benim sadık yarim kara topraktır' dediğinden beri yıllar geçmiş ve biz hâlâ onun gerçekliğini biliyoruz... Bu kadar güzel başka cümlelerle anlatamıyorum.

* Canınızı neler sıkıyor?
İnsanların acımasız ve katı olması. Çok iyi niyetle bakıyorsanız eğer, 'Neden aynı iyi niyeti görmüyorum?' diyorsunuz. Bu da sizin hızla uzaklaşmanıza neden oluyor. Ben yalnızlıktan nefret eden, paylaşmayı çok seven bir insanım. Ama bazı durumlarda ister istemez uzaklaşmalarım oluyor.

VECİHE ASLAN MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dizi senaristleri fena sıkıştı
 2004'ün prensesleri geleceğin kraliçeleri
 Kiloları işe yaradı
 Engelli kampına umut veren ödül
 Brüksel'i önce o fethetti
 Türkiye bambaşka bir oluşuma girecek
 Tansa takılarını görücüye çıkardı
 Bahar Korçan bebek yaptı
 Kimi güler kimi ağlar
HAKAN & UTKU
Baş müzakereci kim olmalı?
AB'den müzakere tarihi aldık,...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Yaşlılık psikolojisi
Son yıllarda gerek sağlık...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Hardallı piliç
Zeytinyağı, hardal...
Tıp bel fıtığını ameliyatsız yenebiliyor
Tıp bel fıtığını ameliyatsız yenebiliyor
Uzmanlar bel fıtığı tedavisinde cerrahi operasyonların giderek...
Gönüller TEGV için buluşacak
Gönüller TEGV için buluşacak
'Büyü' filminin gösteriminde çıkan yangın ünlülerde 'gala fobisi'...
Bruce Willis aşık oldu
Bruce Willis aşık oldu
Demi Moore'un eski kocası ünlü aktör Bruce Willis 'Days of Our Lives'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.