kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Her burcun kendine özgü makamı var

Tümata'nın çalışmalarına göre Türk müziğindeki her makam bir burca karşılık geliyor. Burçlara göre dinlenen bu makamlar bazı hastalıkların tedavisinde ve duygu değişimlerinde etkili oluyor. Burçlar, makamlar ve tedavi ettiği hastalıklar şöyle:

Rast: KOÇ burcu. Kemik, beyin ve yağları etkiliyor, uykuyu engelliyor. Sefa, neşe, iç huzuru ve rahatlık veriyor. Özellikle salı günleri gece yarısı yada seherde etkili oluyor.

Nihavent: OĞLAK burcu. Kan dolaşımı, karın bölgesi, kalça, uyluk ve bacak bölgelerinde etkili. Kulunç, bel ağrısı ve tansiyon rahatsızlıklarını tedavi ediyor. Kuvvet ve barış duygusu veriyor. Öğleden sonra etkisi artıyor.

Rehavi: TERAZİ burcu. Baş, omuz ağrıları, burun kanamaları, ağız çarpıklığı ve balgamdan gelen hastalıklar ile akıl hastalıklarında etkili oluyor. Doğuma yardım ediyor. Sonsuzluk ve yer çekiminden kurtulma duygusu veriyor. Seher zamanı, ikindi ve yatsı arasındaki zamanlarda etkili.

Hüseyni: AKREP burcu. Güzellik, iyilik, sessizlik, rahatlık verir ve ferahlatıcı özelliği bulunuyor. Karaciğer, kalp ve ruhların iltihabını söndürüyor. Mide, ateşli hastalıklar üzerinde de etkili. Barış duygusu veriyor, doğa ile birleşme sağlıyor. Kendine güven duygusu da veriyor. Sabah ve gün ağarırken dinlenince daha etkili oluyor.

Hicaz: YAY burcu. Kemiklere, beyne ve çocuk hastalıklarını tedavide etkili oluyor. Üro-genital sistem, böbreklerde etki gücü de fazla. Alçakgönüllülük duygusu veriyor. Kuşluk vakti dinlenmesi öneriliyor.

Büzürk: ASLAN burcu. Zihni temizliyor, vesvese ve korkuya karşı etkili. Kalp, ciğer, göğüs, kalça ve sağ omuza etkili. Çarşamba günleri kuşluk vakti daha etkili.

Acemaşıran: ATEŞ grubu. Kemikler ve beyin üzerinde etkili. Vücuttaki yağ dengesine yardım ediyor. Yaracılık duygusu ve ilham veriyor. Doğumu kolaylaştırıcı etkisi de bulunuyor. Anne karnındaki çocuğun yanlış duruşlarının düzeltilmesine yardım ediyor. Ağrı giderici ve spazm çözücü etkisi de var. Kuşluk vakti dinlenmesi öneriliyor.

Uşşak: BALIK burcu. Kalp ayak rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılıyor. Gülme, sevinç, kuvvet ve kahramanlık duygusu veriyor. Derin aşk ve mistik duyguların ifade aracı. Perşembe günleri, kuşluk ve günbatımında dinlenmesi daha etkili oluyor.

Zirefkent: YENGEÇ burcu. Kalp, ciğer, göğüs ve kalça rahatsızlıklarında etkili, neşe arttırıcı. Çarşamba, uyumadan önce etkili.

İsfahan: İKİZLER burcu. Ateşli hastalıklardan vücudu koruyor. Ense, boyun, omuz ve sol dirsek için etkili. Güven hissi, uyum sağlama, hareket yeteneği, zihin açıklığı, zekayı açma ve anıları tazeleme gibi özellikleri bulunuyor. Pazartesi ikindi ile yatsı arası dinlenmesi öneriliyor.

Neva: KOVA Burcu. Böbrekler, omurilik, kalça ve uyluk bölgesinde etkisi var. Üzüntüyü gideriyor, kötü fikirleri kovuyor, yiğitlik duygusu veriyor. Gece ve ikindiye kadar olan zamanda dinlenirse etkili oluyor.

Segah: SU ve toprak grupları. Şişmanlık, uykusuzluk, yüksek nabız, kalp, ciğer ve kas rahatsızlıklarında etkili. Mistik duygular uyandırıyor ve kuşluktan ikindiye kadar olan zamanda etkili oluyor.

Irak: MENENJİT, beyin ve akıl hastalıklarının tedavisinde, omuz ve kollarda etkili. Düşünce, kavramada etkili, korku ve saldırganlığı gidermeye yardımcı oluyor. Cuma günleri kuşluk ve ikindi vakti dinlenirse daha etkili oluyor.

Zengülü: BEYİN ve ruh hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Hayal ve sırlar telkin ediyor ve masal duygusu veriyor. Cuma günü günbatımından sonra dinlenirse etkili oluyor.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan: Hedef tam üyelik
 Baykal: Bu şekilde olmaz
 Parti değiştirdi huy değişmedi
 Yılmaz'ın diş hekimi şaşkın
 Vekillere müzikle terapi
 Bayram'a cinayet suçundan sekiz yıl
 Savcılık Kürtler'in ilanını soruşturuyor
 Sezer'den CMK'ya 'jest' gibi onay
 280 kişilik iş için 10 bin kişi başvurdu
YAVUZ DONAT
"Yakın tarih" böyle diyor
Haziran 1958... Yunanistan...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Avrupa, sadakat ve kadınlar
(BRÜKSEL)
Birkaç yıl...
MUHARREM SARIKAYA
Son tura girilirken...
Avrupa Parlamentosu eski Başkanı...
Tribün cinayetine 30 yıl istendi
İstanbul İnönü Stadı'nda 11 Ekim'de oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor...
Lösemi yakaladı bürokrasi bitirdi
Esin Köse adlı yedi yaşındaki kızın Mart 2003'te yakalandığı...
3 Ekim 2005
3 Ekim 2005
'Sonuçlar tatmin edici'
Türkiye'nin uzun süredir...
Geri adımın altında kalırız
Geri adımın altında kalırız
Erdoğan, kurmaylarına "Kıbrıs'ta atılacak geri adımın hukuki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu