kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'nin Sarıgül raporu
Sarıgül: Dava açacağım
CHP'nin Sarıgül raporu

CHP'nin Sarıgül raporu

CHP Genel Sektereti Önder Sav, Sarıgül'ün kaçak yapılaşmaya izin vererek 300 bin dolar rüşvet aldığını iddia etti..

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Şişli Belediyesi'ndeki imar uygulamalarında yolsuzluk, rüşvet ve haksız kazanç elde etme olaylarında Mustafa Sarıgül'ün hiçbir sorumluğunun bulunmadığını söylemenin imkansız olduğunu bildirdi.
Sav, Sarıgül hakkında Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) kabul ettiği raporu açıklamak amacıyla, Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıdan önce Sav'ın konuşma metninin ekinde, konuya ilişkin tevdi raporu, yapı kullanma izin belgesi ve diğer bazı belgelerin yer aldığı dosya gazetecilere dağıtıldı. Partinin, Şişli Belediye Başkanı ve yöneticileriyle ilgili eylül ayı başında araştırma ve inceleme başlattığını anımsatan Sav, medyanın bu konuda sağlıklı haber verebilmesi amacıyla böyle bir toplantı düzenlemeyi uygun gördüklerini söyledi.

Şişli Belediye Başkanlığı üst düzey yönetici ve görevlilerinin organize suç örgütleri ve bazı müteahhitlerle işbirliği yaparak Şişli'de kaçak yapılaşmaya göz yumduklarına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı dosyanın İçişleri Bakanlığı'na intikal ettirildiğini kaydeden Sav, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca görevlendirilen Mülkiye Başmüfettişi Rıdvan Aydın'ın
hazırladığı tevdi raporunun Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildiğini belirtti.


Raporun bazı ölümlerinin basında yer aldığını dile getiren Sav, CHP'nin de konuya dikkatli şekilde eğilme gereği duyduğunu söyledi. Söz konusu raporun, Şişli Eski Belediye Başkan Vekili Rauf Akçay ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan'ın menfaat karşılığı kaçak inşaat yapılmasına göz yummalarına ilişkin olduğunu ifade eden Sav, şunları kaydetti:

''Gerek İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan dosya ve gerekse tevdi raporu incelendiğinde Şişli Belediyesi'ndeki imar uygulamalarında yolsuzluk, rüşvet ve haksız kazanç elde etme olaylarında Mustafa Sarıgül'ün hiçbir sorumluluğunun olmadığını söylemek imkansızdır. Parti içinde kurulan ve 3 milletvekili arkadaşımızdan oluşan komisyon sadece bu dosyalara konu olan olayları araştırmakla yetinmemiş Şişli Belediyesi'ndeki imara aykırı başka uygulamaları da incelemiştir. Üzülerek söylemek gerekir ki, incelemelerden çıkan sonuç hiç de iç açıcı değildir.''

300 BİN DOLARLIK RÜŞVET

Tevdi raporunda, Belediye Başkanı'nın diğer sorumlularla birlikte görevini ihmal ettiği ve suç işlediğinin belirtildiğini söyleyen Sav, şöyle devam etti: ''Emniyetçe hazırlanan dosyada ve tevdi raporunda Mustafa Sarıgül'ün adı verilmemekte, 'belediye üst düzey yöneticisi' diye tanımlanmaktadır. Belediye Başkan yardımcısından söz edilirken, onun da üzerinde bir yetkili olarak 'belediye üst düzey yöneticisinin vurgulanması doğrudan belediye başkanının tarif edilmesidir. Bu konu maalesef başmüfettişin tevdi raporunda açıklığa kavuşturulamamış, ifadeler, bilgiler ve belgeler arasındaki ilişki tam kurulamamıştır. Garanti İş Merkezi'ndeki 7 kaçak katla ilgili olarak yapı kullanma izin belgesi alınabilmesi için yaşanan olaylar başlı başına ibret belgesidir. Şişli Belediyesi'ndeki yolsuzluk ve rüşveti çok çarpıcı biçimde gözler önüne sermektedir. Yapı kullanma izin belgesi alınamayınca Mustafa Sarıgül ile diyaloğu çok iyi olan Nurettin Tarkan
Baykara bulunmuş ve Başkan'ın bilgisi dahilinde Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan'ın belgeyi imzalaması sağlanmıştır. Bu imzaların bedeli de 300 bin dolarlık rüşvet olmuştur.''

Tevdi raporunda, başmüfettişin yapı kullanma izin belgesini bulamadığının belirtildiğini kaydeden Sav, bu belgenin Şişli Belediyesi yetkililerince ilgili dosyadan ustaca yok edildiğini ve müfettişin olayı ortaya çıkarmasının engellendiğini ileri sürdü.

İZİN BELGESİNİ BULDUK

Parti içinde oluşturulan komisyonun, müfettişin erişemediği yapı kullanma izin belgesini bulduğunu bildiren Sav, ''Bu olay, tevdi raporunda 'yapı kullanma izin belgesi verilmemiştir ki, 300 bin dolar rüşvet alınmış olsun' mantığı üzerine oturtulmuştur'' diye konuştu. Nurettin Tarkan Baykara'nın emniyetteki ifadelerinin de olayı iyice aydınlattığını belirten Sav, komisyonun, rüşvetin belgelerini de bulduğunu buna ilişkin ilgili taraflar arasındaki telefon görüşmesine değindi.

Komisyonun raporunda, 1998 tarihli bir yapı ruhsatına 2002 tarihinde tadilat projesi verildiğine ilişkin bir başka usulsüzlük ve yolsuzluğun altının daha çizildiğini anlatan Sav, ''73-74 bin metrekarelik inşaatta en az 90 bin metrekarelik fazlalık oluşmuş, elde edilen rant 100 milyon dolarlı meblağlara varmıştır'' dedi.

'''Sarıgül'ün rüşvet işlerinde Başkan Yardımcısı Osman Aslan'ı aracı olarak kullandığı, Sarıgül'ün rüşvet rakamını belirlediği, paraları Osman Aslan'ın aldığı'' iddiaları bulunduğunu kaydeden Sav, MYK'nın kabul ettiği raporda tüm ayrıntıların yer aldığını ifade etti.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 AB yolunda tam destek
 AP, KKTC'ye yardımı onaylandı
 'Çevre Sokak' düellosu
 Bizans'ı ikinci kez fethettik
 Erdoğan müzakere tarihi için Lüksemburg'a gitti
 Yeni TCK için uluslararası panel yapıldı
 Türk-Yunan komutanlar bir araya gelecek
 Başkan yardımcısı rüşvetle suçlanıyor
 Balmumcu'ya yeni çehre
MAHMUT ÖVÜR
'Türkiye'nin bütün kızları okumak istiyor'
Tam 15 yıl...
MUHARREM SARIKAYA
CHP'de bitmeyen kavga
Çevre Sokak, her ne kadar barları,...
YAVUZ DONAT
Avrupalı'nın "içini ısıtan adam"
Almanya'da, Giesen...
Türk hamamına bayılıyorum
İrlanda asıllı ünlü oyuncu Colin Farrell: "Türkiye'ye gelmek...
Yatak odasında kurşun yağmuru
Adana'da ayrıldığı eşinin başka biri ile yaşadığını öğrenen eski koca...
'Madam' SABAH'a konuştu
'Madam' SABAH'a konuştu
Nalan Güney, Sedat Peker'in Magic Life'nin eski sahibi Kınay ile...
Sanık: Amerikan askeri. Suçu: Yargısız infaz. Tanık: Bütün dünya
Sanık: Amerikan askeri. Suçu: Yargısız infaz. Tanık: Bütün dünya
Felluce'de 'savaş suçu'... Yaralı olarak camiye sığınan silahsız bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu