kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erkeksi korkular!
Erkeksi korkular!
İltifat etmesini sağlayın
Sevgi Sözcükleri

Erkeksi korkular!

Birçok erkek duygularını açığa vurmaktan kaçınır. Erkeklerin gizledikleri duyguların farkına varan kadınlar, onların kalbine girmeyi kolay başarır....

Erkeklerin inatçı ve sinirli davranışlarının ya da suskunluklarının ardında, yerleşmiş korkular vardır. Bu korkularını açığa vurmanın toplumda ayıp olarak değerlendirildiği düşüncesiyle de, asabi davranırlar. İşte eşlerine yardım etmek isteyen kadınlar için ipuçları:

* İMAJ KAYBI: Erkekler işyerlerinde ve özel hayatlarında her zaman en iyi olmayı amaçlarlar. Ayrıca toplumda erkeklere koruyucu gözü ile bakılması ve ev geçindirme sorumluluğunun yüklenmesi de üzerlerinde baskı yapar. Eğer eşiniz, kendisinin kahraman olduğu hikayeler anlatıyorsa, onu eleştirmenin bir faydası olmaz. Eğer eşiniz, sizin ona güvendiğinizi hissederse, kendisinin kahraman olmadığı durumları da açıklayabilecek ve yaptığı hatalara kendisi de gülecektir.

* KARAR VERMEK: Karar verme korkusunu erkekler hayatlarının bütün aşamalarında yaşarlar. Bu onlar için büyük sorumluluk anlamına gelir. Örneğin, bir çift, bebek sahibi olmaya karar verme aşamasındayken, erkek birden bu karardan vazgeçer. Bunun için henüz erken olduğunu söyler. Çünkü beklenmedik bir bebek, erkeğin bütün hayatını değiştirebilir. Bu da erkeklerin en büyük korkusudur.

* DUYGULAR: Birçok erkek duygularını dışa vuramaz. Özellikle de hayal kırıklıkları hakkında konuşmayı hiç sevmezler. Bunun dışında zayıflık olarak gördükleri için acılarını da belli etmemeye özen gösterirler. Fakat bu durum erkeklerin duygusuz oldukları anlamına gelmemelidir. Eşinizin size her şeyini anlatmasını beklemeyin. Çünkü onun yaşadığı olumsuz duyguları dışa vurabilmesi için size gerçekten güvenmesi gerekir. Önce onun size güvenmesini sağlayın.

* HASTALIKLAR: Bazı erkekler hiçbir doktora başvurmadan haftalarca mide ağrısından yakınabilir. Bazıları ise bir uzmandan diğerine koşturur, fakat aldıkları sonuçların hiçbirinden memnun kalmaz. Erkeklerin bu davranışları, hastalandıklarında vücutlarının hiçbir işlevselliği kalmadığını düşünmelerinden ve korkmaya başlamalarından kaynaklanır. Bu gibi durumlarda bazı erkekler, eşlerinin ilgisine ihtiyaç duyar.

* KADINLAR: İş yerinde yeni bir müdür... Üstelik kadın! Bu birçok erkek için zor bir durumdur. Ayrıca erkeklerin reddedilme korkusu da günden güne artıyor. Uzmanlar bu tür korkuların artacağını vurguluyor. Erkekler, kendileriyle ilgilenen bir kadın gördüklerinde ona 'kolay' sıfatını yapıştırmaktan vazgeçmiyorlar.

* BAŞARIZLIK: Erkekleri başkalarının başarıları ile kıyaslamak, kendilerini işe yaramaz hissetmelerine neden olur. Fakat bu durum onların üzülmesine değil, tam tersine rekabeti artırmalarına yol açar. Erkekler iş ve özel hayatlarında zirveyi kaybetmemek için, birçok şeyi göze alabilir, prestijlerini korumak için ellerinden geleni yaparlar. En iyi arabaları kullanmak, en lüks mağazalardan alışveriş yapmak, en iyi tatil köylerine gitmek onlar için çok önemlidir. Uzmanlara göre erkeklerin zirveden düşme korkusu önemli sorunlar doğurabilir. Kadınların yapması gerekense, eşinin gururunu zedeleyecek davranışlardan kaçınmalarıdır. (Teşekkürler Berrinciğim)

SEMA KUMBARACI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hangi filmim dünyada unutulmaz oldu? Hiçbiri
 On bir ayın sultanı Ramazan
 Dünyadaki en büyük 200 koleksiyoncudan biri
 Afiş yüzünden kriz çıktı yenisi de can sıktı
 Kürt kızı Aynur Froots'a kapak
 Çiftlik kardeşliği ölmüş de haberimiz yokmuş meğer
 Sonbahar Müzayedesi
 Ümit Yaşar'a şarkılı ve şiirli anma
 Her eve lazım
 Japonlar'ın Brad Pitt'i Türkiye'de belgesel çekiyor
HAKAN & UTKU
Asena nasıl kurtulur?
Geleneksel sorularımız vardır,...
EMEL MÜFTÜOĞLU
Prag ellerinde...
Oldum olası severim yurtdışı...
AYŞE TÜTER
Ramazan Sofrası
Domatesli polenta...
Bebeğinizin ilk 4 ay yedikleri gelecekteki boyunu belirliyor
Bebeğinizin ilk 4 ay yedikleri gelecekteki boyunu belirliyor
Bebeğin hayatının ilk dört ayındaki beslenme şekli ve tiroid...
Büyüme hormonu eksik olanın gelişimi aniden duruyor
Büyüme hormonu eksik olanın gelişimi aniden duruyor
* Büyüme hormonu eksikliği hangi testlerle tespit ediliyor?...
Kocası hocası oldu!
Kocası hocası oldu!
Bahçeşehir Üniversitesi tiyatro, sinema ve televizyon...
Yeni bir aşk mı?
Yeni bir aşk mı?
Ferda-Aziz Sarıyer çiftinin kızları Dilruba'yı geçenlerde önce...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.