kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu filmi çekeceğim ve bazıları fena utanacak
Bu filmi çekeceğim ve bazıları fena utanacak

İki ay önce çekimlerine başlanacağı duyurulan ama henüz film seti bile hazır olmayan 'Gılgamış'ın yapımcısı Beni Atoori, ABD'deki bir bankadan kredi beklediğini söylüyor. Atoori, kendisine filmin çekilmesi konusunda güven azalmasının normal olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Güvenmeyenler utanacak".

Çalışmalarına ekim ayı başında başlanacağı açıklanan 'Gılgamış' adlı sinema filminin çekimlerine bilindiği gibi iki aydır başlanamıyor. İnşaatına başlanan, ama bir türlü bitirilemeyen film setinde çalışan işçiler de, paralarını alamadıkları için işlerini bir süre için bıraktı. Filmin yapımcısı Beni Atoori ise bütün bu gelişmeler karşısında sürekli olarak Amerika'daki bir bankadan kredi çıkmasını beklediğini, kredi çıkar çıkmaz ise filmin çekimlerine başlayacağını söylüyordu.

'DEVLET VERGİ ALMASIN'
Beni Atoori'nin en büyük şikayeti, kendisine filmi çekeceği yönündeki güvenin azalmış olması. İki aylık gecikme karşısında güven azalmasının doğal olduğunu söyleyen Atoori, "Bana güvenmeyenler utanacak" diyor ve vergi konusundaki şikayetini dile getirmeyi de ihmal etmiyor: "Devlet benden vergi almasın. Ben vergiye vereceğim parayı filme aktarayım. Bir de sete giden yollar yapılsın". Röportajımız sırasında Beni Atoori'nin yaptığı bir açıklama, hakkındaki bilinmezliklere bir yenisi daha ekledi. "Amerika'daki banka, krediyi vermek için ne yapmanızı bekliyor?" sorusuna, "Oyuncularla yaptığım sözleşmeleri görmek istiyorlar" cevabını veren Atoori, "Bütün oyuncularla anlaşma yaptınız mı? Maddi konularda anlaşma sağladınız mı?" sorusuna ise şöyle cevap veriyor: "Evet, arkamda fotoğraflarını gördüğünüz bütün oyuncularla anlaştım ve sözleşme imzaladım". Kredinin hâlâ neden gelmediğini ise şöyle yanıtlıyor: "Biraz sabırlı olun. Gelecek"... Beni Atoori'nin filmin çekimlerine başlayamamasının bir diğer nedeni ise Türkiye ve Almanya arasında ticari anlaşma olmamasıymış. Atoori'nin iki Alman ortağı, Türkiye ve Almanya arasında ticaret anlaşmasının olmaması nedeniyle son anda projeden çekilmiş. Bu durumda yapımcı Beni Atoori'nin sırtına 11 milyon dolarlık bir yük daha binmiş. İki ay önce iki ortağı daha olan Atoori'nin cebinden çıkacak olan 20 milyon dolar, ortaklarının çekilmesiyle 31 milyon dolara çıkmış.

'HANDE' DENİNCE KIZARIYOR
Ve Hande Ataizi ile yenilen yemek... Beni Atoori, Ataizi ile yediği yemeğin yanlış anlaşılmasından dolayı oldukça rahatsız. "Kimsenin haberi yok ama ben Zuhal Olcay ve Kenan İmirzalıoğlu ile de yemek yedim" diyen Atoori, "Hande Ataizi'nden hoşlanmanız söz konusu olabilir mi?" sorusuna "Hande konusunu kapatalım" diye cevap verirken yüzündeki kızarıklığı gizleyemiyor. Atoori, önce 'Simha' karakteri için düşündüğü Ataizi'ne son anda 'Haben' karakterini vermesini ise şöyle yorumluyor: "Haben çok komple bir karakter. Hande'nin çok iyi bir oyuncu olduğunu gördük. Roger ile oturup konuştuk ve Hande'nin 'Haben'i canlandırmasının daha doğru olduğuna karar verdik."

SOYARSLAN İLE SORUN YOK
Kafalardaki bir diğer soru işareti ise Beni Atoori'nin Özen Film'in sahibi Mehmet Soyarslan ve Umut Sanat ile aralarındaki iş anlaşmasının niteliği. Beni Atoori, Mehmet Soyarslan ve Umut Sanat ile aralarında bir sorun olmadığını söylüyor. Soyarslan da Atoori'ye bu sözlerinde katılıyor. İki ünlü ismin aralarında özel bir anlaşma bulunuyor. Buna göre Mehmet Soyarslan ve Umut Sanat, Atoori'ye bir miktar para verecek ve bunun karşılığında hem Kenan İmirzalıoğlu'nun başrol oynamasını sağlacaklar, hem de birkaç ülkede filmin gösterim haklarını alacaklar.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Liseliler bozuk Türkçe'yi fotoğrafladı
 Bayram'ın tadına varılacak 5 belde
 Sokaktan topladığı taşlara hayat veriyor
 Çiçek sizden, lokum 444Çiçek'ten
 Tiyatro Kedi'de müzikli çarşamba!
 Adanalı öğrenciler AB'ye hazırlanıyor
 "Bir mektup yazdım hayatım değişti"
 Programıyla tüm yaratacılığını gösterdi '
 Kendimizi bilmek
 Öfke, öfkenin mayası
 Her eve lazım
 Türkiye'de film müziği yapamıyorlar
EMEL MÜFTÜOĞLU
Ben bir küçük obezim!
Evet, bazen bir şeye söz veriyorum...
GÜLSE BİRSEL
Zeka ne işe yarar?
Evliliğinin daha üçüncü yılında...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Ekmek tatlısı
125 gram...
Kalsiyum zayıflatır
Kalsiyum zayıflatır
Yapılan araştırmalara göre kadınlar için son derece önemli olan...
Beyin damarlarına 'şemsiyeli' koruma
Beyin damarlarına 'şemsiyeli' koruma
Beyin krizinde son teknoloji... Geleneksel yöntemlerin yanı sıra son...
Ünlüler Milano'yu ikinci adresleri yaptı
Ünlüler Milano'yu ikinci adresleri yaptı
Milano resmen küçük İstanbul oldu. Hemen her hafta sonu bu moda...
Ünlüler gizli numaraya savaş açtı
Ünlüler gizli numaraya savaş açtı
Hayatımızın vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olan cep telefonları,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.