kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Ramazan sofrası

Ekmek tatlısı
125 gram tereyağını ve şekeri kısık ateşte ısıtıp, karışıncaya kadar karıştırın. Armutları ilave edip, yumuşayıncaya kadar 7-10 dakika pişirin. 8 dilim ekmeği porsiyonluk kalıpların tabanlarını kaplayacak şekilde yuvarlak kesin. Kalan 16 dilim ekmeği 3x8 cm. ebatlarında şeritler halinde doğrayıp, üzerlerine fırçayla eritilmiş tereyağını sürün. Yuvarlak ekmekleri kalıpların tabanlarına, şerit doğranmış ekmekleri kenarlarına yerleştirin.
Armutları delikli kaşıkla alıp, her ekmekli kalıba 9'ar adet koyun. Kenarlardaki ekmekleri, armutların üzerlerine, tam ortaları hafif açılacak şekilde kapatın. Üzerlerini folyo ile örtüp, kalıpları fırın tepsisine yerleştirin. Isıtılmış 170 derece fırında 30 dakika, folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin. Üzerlerine marmelat koyarak servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
1,5 çay bardağı esmer şeker
* 125 gram tereyağı
* 6 adet orta boy armut
* 24 adet beyaz ekmek dilimi
* 40 gram tereyağı
* Marmelat

Altunizade Çorbası
Soğanı küçük doğradıktan sonra tencereye koyun. Yağı ve kıymayı ekleyerek kavurun. Haşlanmış bezelyeyi, patatesi ve havucu da et su tableti ile birlikte tencereye ilave edin. 5 bardak su ekledikten sonra küçük küçük doğranmış mantarları üzerine koyun. Kaynayınca şehriyeyi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Maydanozu ilave edin. Bir kasede yumurta sarısını limon suyu ile birlikte çırpın. Karıştırarak tencereye dökün. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşten alın. Kırmızıbiberli tereyağını da ekleyerek bir taşım daha kaynatın.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
1 adet haşlanmış havuç
* 1 adet haşlanmış patates
* 1 çorba kaşığı bezelye
* 4- 5 adet mantar
* 1 baş soğan
* 3-4 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı kıyma
* 1 Et suyu tableti
* 1 çorba kaşığı tel şehriye
* 1 adet yumurta sarısı
* Limon suyu
* 1 kaşık margarin
* Kıyılmış maydanoz
* Tuz, Kırmızıbiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ramazan sofrası   / 29-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 28-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 27-10-2004
 Ramazan sofrası   / 26-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 25-10-2004
 Ramazan sofrası   / 24-10-2004
 Ramazan sofrası   / 23-10-2004
 Ramazan sofrası   / 22-10-2004
 Ramazan sofrası   / 21-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 20-10-2004
EMEL MÜFTÜOĞLU
Ben bir küçük obezim!
Evet, bazen bir şeye söz veriyorum...
GÜLSE BİRSEL
Zeka ne işe yarar?
Evliliğinin daha üçüncü yılında...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Ekmek tatlısı
125 gram...
Kalsiyum zayıflatır
Kalsiyum zayıflatır
Yapılan araştırmalara göre kadınlar için son derece önemli olan...
Beyin damarlarına 'şemsiyeli' koruma
Beyin damarlarına 'şemsiyeli' koruma
Beyin krizinde son teknoloji... Geleneksel yöntemlerin yanı sıra son...
Ünlüler Milano'yu ikinci adresleri yaptı
Ünlüler Milano'yu ikinci adresleri yaptı
Milano resmen küçük İstanbul oldu. Hemen her hafta sonu bu moda...
Ünlüler gizli numaraya savaş açtı
Ünlüler gizli numaraya savaş açtı
Hayatımızın vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olan cep telefonları,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.