kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ressam Serpil Akyıl’ın 30’un üzerinde sergisi bulunuyor. Akyıl aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapıyor.
Hastane mikrobu ressamı vurdu
Yoğun bakım pislik içinde
Dünyanın her yerinde öldürüyor!

Hastane mikrobu ressamı vurdu

Eski bakanlardan Veysel Atasoy ve Prof. Dr.Üstün Korugan'ın hayatına malolan hastane mikrobu bu kez de ressam Serpil Akyıl'ı ölümün eşiğine getirdi. Akyıl bir aydır yoğun bakımda.

SABAH'ın ortaya çıkardığı Şişli Etfal Hastanesi'ndeki ölümcül mikrop skandalı ressam Serpil Akyıl'ı da vurdu. Ameliyathanede mikrop kapan ve bir aydır yoğun bakımdan çıkamayan Akyıl şimdi ölümle pençeleşiyor. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Serpil Akyıl'ın bağırsak kanseri nedeniyle ameliyat olması gerekiyordu. Akyıl 18 Kasım'da da Ankara'da bir sergi açacaktı. Sergiden önce sağlığına kavuşmak için bıçak altına yatan Akyıl, Şişli Etfal Hastanesi'nde yaşanan mikrop skandalının kurbanı oldu. Tam bir aydır yoğun bakımdan çıkamayan 61 yaşındaki sanatçı, şimdi ölümle pençeleşiyor. SABAH'ın kamuoyuna duyurduğu Şişli Etfal Hastanesi'ndeki mikrop skandalı nedeniyle 16 ameliyathane de halen kapalı bulunuyor. Ressam Akyıl'ın yeğeni Banu Menteş teyzesinin kanında hala mikrop bulunduğunu söyleyerek, "Antibiyotik tedavisine rağmen durumu bir düzeliyor, bir kötüleşiyor. Teyzem bağırsak kanseri ama kanserle ilgili bir sorun yok. Bizim şansızlığımız bu hastanede ameliyat olmasıydı. Enfeksiyon kaptığı için hiçbir hastane de kabul etmiyor. Buraya mahkolduk. Her an ölebilir. Hastane o kadar pis ki kaybedersek kanser yüzünden değil, bu enfeksiyon yüzünden kaybedeceğiz. Bunun sorumlusu Sağlık Bakanlığıdır" dedi.

YOĞUN BAKIMA MAHKOLDU
Doç. Dr. Serpil Akyıl yaklaşık yedi yıl önce bağırsak kanserine yakalandı. Özel bir hastanede ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuşan Akyıl, hastalığının yedi yıl sonra nüksetmesi üzerine o dönemde kendisini ameliyat eden doktoruna başvurdu. Akyıl, eski doktoru artık Şişli Etfal Hastanesi'nde görev yaptığı için ameliyatı da burada yaptırmaya karar verdi. Bu arada Akyıl, yıllarca emek verdiği resimlerini 31'inci kez sanatseverlerin karşısına çıkarmak için bir sergi açma hazırlığı yapıyordu. Serginin açılışından önce sağlığına kavuşmak isteyen Akyıl, 27 Eylül'de bıçak altına yattı. Şişli Etfal Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatın ardından Akyıl, hemen tüm ameliyatlarda olduğu gibi tedbir amacıyla bir gece kalması için yoğun bakım servisine alındı. Ancak başarılı sanatçı aradan geçen bir aya rağmen yoğun bakımından çıkamadı.

TEŞHİS: HASTANE MİKROBU
Sürekli ateşi yükselen ve tansiyonu düştüğü için komaya giren Akyıl'a ancak 1 hafta sonra teşhis konulabildi; Akyıl ameliyat sırasında, hastane mikrobu olarak bilinen "Klepsiella" ve "Asidobasil" mikroplarını kapmıştı. Şimdi ölümle pençeleşen Akyıl, büyük bir ihtimalle 18 Kasım'da Ankara'da sanatseverlerle buluşacak olan 31'inci sergisinin açılışına da katılamayacak. Doç. Dr. Akyıl'ın sergisi üniversiteden arkadaşları tarafından yüzlerinde acı bir gülümsemeyle açılacak. Akyıl'ın yeğeni Banu Menteş, teyzesini başka bir hastaneye nakletmek istediklerini ancak hastanelerin diğer hastalarını riske etmemek için teyzesini kabul etmediğini söyleyerek, "Biz buraya mahkum kaldık. Teyzemin ameliyattan önceki tek korkusu enfeksiyon kapmaktı. O da başına geldi" diye konuştu.

Didem ÜNSAL - MERKEZ / İSTANBUL

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Kâbus gibi gece
 Vücudunuz gerçek doktorunuz
 Yaşam tarzınız sizi öldürür mü?
 Yol kavgası kör etti
 Salih Memecan bu yıl üçüncü kez Tüyap'ta
 Annelerini infaz ettiler
 Gökhan Özen'e tahliye
 Fırtına'ya 4 yıl hapis
 Müebbet şaka değil
 Avrupa Yakası reyting kralı
 Alo SABAH İstanbul
 29 Ekim trafiğine dikkat!
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
MEHMET BARLAS
İsmet Sezgin'in hissettiklerini o kadar iyi anlıyorum...
EMRE AKÖZ
'Oha filan olmak'
Bu argo deyim Türkçe'ye...
REFİK DURBAŞ
Aleviler'in tanınma sorunu
Aleviler'in hükümetle...
SAVAŞ AY
Oğlan bizim kız bizim...
Aşk hikâyesinin jönü Merkez...
HINCAL ULUÇ
Denizde isyan.. Ya ıssız adada.. Vay...
Sıcak çikolata
Sıcak çikolata
Yarınki Beşiktaş-F.Bahçe maçında tüm gözler çikolata renkli iki...
Aman dikkatus
Aman dikkatus
Son 6 maçta 6 kırmızı, 33 sarıya sahne olan Beşiktaş-Fenerbahçe...
Zirveden 'kimlik' mesajı
Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Özkök Cumhuriyet Bayramı...
'Eşsiz' davet bu gece
Sezer, resepsiyon davetinde 'türban' hassasiyetine, bu yıl 'özel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu