kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sıcak çikolata
Beşiktaş Cephesi
F.Bahçe Cephesi

Sıcak çikolata


Yarınki Beşiktaş-F.Bahçe maçında tüm gözler çikolata renkli iki golcüde Carew Beşiktaş'ın, Hooijdonk Fener'in gol yollarında kozları..

Kartal'ın silahı Carew
Oyun Zekası: 6
Yaratıcı değil. Zekasından çok fizik gücüyle oynamaya çalışıyor. Tam bir "Battal" santrfor. Kısa alanda çabuk değil. Dağınık ve gamsız. Topu kaybedince kazanmak için çaba harcamıyor. Pozisyon almasını, gol yollarında nereye gideceğini bilmiyor. Topsuz alanda kendini rakibe unutturmayı düşünmüyor. Ancak egoist değil. Golü atamayacağını anladığı an hemen attırmaya çalışıyor.

Bireysel Beceri: 6
Kalıplı bir oyuncu ama sıçraması zayıf olduğu için hava toplarında etkili olamıyor. Hollandalı rakibi gibi sadece sağ ayağını kullanıyor. Hareketli toplara sert ve dengeli vuruyor. Durduğu yerden iyi sıçrayamaması nedeniyle Servet-Luciano ikilisinden yüksek topları kazanma şansı çok zayıf. Ancak kenarlardan hücuma katıldığında çok etkili. Yüzü rakibe dönükken rahat çalım atabiliyor.

Fizik Gücü-Sürati: 9
Yere sağlam basıyor, kolay kolay yıkılmıyor. Güçlü bir vücut yapısı var. Reaksiyon sürati düşük ama hareket ve temel sürati üst düzeyde. Topu taşımada uzun mesafede çok etkili. Geniş alan bulduğunda adama motor yaktırır. Önünde 20-30 metrelik boş alan bulursa Servet ve Luciano'ya ot yoldurur. Hem fuleli hem de hareketlendikten sonra çabuk vites yükselten bir oyuncu.

Oyun Disiplini: 6
Takım oyununa hizmeti yok. İstikrarlı değil. Pres yapmıyor, markajda hemen sinirlenip oyundan düşüyor. Temel eğitimini Avrupa'da almadığı için sadece kendi yetenekleri doğrultusunda oynamaya çabalıyor. Oyun içinde risk ve sorumluluk almıyor. Golcü kimliğinin dışına çıkmayı sevmediğinden yardımlaşmaya katkıda bulunmuyor.

Kanarya'nın silahı Hooijdonk
Oyun Zekası: 9
Lider ve karizmatik bir oyuncu. Aklını kullanarak oynuyor. Son derece hırslı. Kaybetmeyi asla sevmiyor. Basit oynamayı seviyor. Çok koşmuyor gibi görünüyor ama sürekli yer değiştiriyor. Takımının kanatlardan kullandığı duran toplarda Nobre-Luciano-Servet üçlüsünü rakibi şaşırtmak için kullanıp kendini gizliyor. Takımın kazanması için hem tribünleri hem de takım arkadaşlarını harekete geçirdiği gibi kendisi de yüreğini ortaya koyuyor.

Bireysel Beceri: 8
Duran top ustası. Sadece sağ ayağını ve ayak içini mühendis gibi kullanıyor. Duran toplara bilerek, görerek ve isabetli vuruyor. İdmanlarda rakip takım kalecisinin zayıf bölgesine göre frikik çalışması yapıyor. Uzun boyuna rağmen dikey sıçraması zayıf. Yani olduğu yerde yüksek toplara sıçrayamıyor. Bu yüzden kafa topu almakta çoğu zaman zorlanıyor. Frikik atışlarında topa ayak içiyle çok şiddetli vuruyor. Hareketli toplara da isabetli vurup gol atabiliyor.

Fizik Gücü-Sürati: 6
Skoru değiştirmeye yakın bir oyuncu. Pres yapmıyor ama topun gerisinde olmaya çabalıyor. Dinamizmi olmamasına rağmen iyi niyetli çalışıyor. İkili forvetin arkasında oynadığında etkili oluyor. Reaksiyon sürati iyi değil boş alanda yakaladığı topları rakip kaleye götüremez. Çabuk değil. Ancak sezgileri çok güçlü. Topun nereden, nasıl geleceğini çok iyi algılıyor. Pozisyon almasını ve gideceği yerleri biliyor.

Oyun Disiplini: 10
İşini seviyor. Takımla saha içinde mükemmel bütünleşiyor. Oynuyor, oynatıyor, lider kimliğiyle sorumluluk almaya bayılıyor. Hücum pres yapmamasına ve titri golcü olmasına rağmen her Avrupalı futbolcu gibi oyun disiplininden kopmayıp sık sık savunmaya yardıma geliyor, çizgiden top bile çıkartıyor. Kaytarmıyor. Eğer yardımlaşmayan ve oyun disiplinine uymayan olursa hemen sert tepki gösteriyor.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Aman dikkatus
 Anchorman derbisi
 Üç çeşit şike var
 E bu bi devrim
 Doğan'dan revizyon
 Beni Daum izler
 Karşınızda yeni Van Hooijdonk
 Patlama yapacak
 Dikkat fanatikler salonda!
 Puan alacak gücümüz var
 Rize'nin şansı yok
 Futbol kurbana doymuyor
 Dünya Turu
 Günün İçinden
KAZIM KANAT
Gidin Sergen'e sorun
Devlet Bakanı Sayın Mehmet Ali...
RECEP GİRGİN
Öğütcan ve Derintay
1.AYAK: Etkili olduğu pist ve...
Kırcı da yeşil pasaportla yakalandı
Kırcı da yeşil pasaportla yakalandı
Haluk Kırcı'nın da, Alaattin Çakıcı gibi yurtdışına yeşil pasaportla...
"Bu tutulma ile depremin ilgisi yok"
Yılın son Ay tutulmasının ardından gelen Romanya depremi akla,...
Hilton'un 'Mütevazı Hayat'ı
Hilton'un 'Mütevazı Hayat'ı
Skandallarıyla sık sık gündeme gelen Hilton otellerinin varisi Paris,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu