kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
HER ZEVKE UYĞUN KAHVE Kahve Dünyası’nda Türk kahvesinin orta ya da çok kavrulmuşunu isterken, çekirdeğin çekilmesine tanıklık edip, kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
'Kahveturka' zinciri Eminönü'nden Türkiye'ye yayılacak
Nestle, Kraft ve Mars'ın kakaosu Altınmarka'dan

'Kahveturka' zinciri Eminönü'nden Türkiye'ye yayılacak

Türkiye'nin 20 yıllık kahve üreticisi Altınmarka ile Ülker bir araya geldi, ilk yerel kahve zinciri kuruldu. 'Kahve Dünyası'nda günde 600 fincan Türk kahvesi satılıyor. En çok da turistler alıyor. Sırada diğer semtler var.

Kapalıçarşı-Tahtakale-Mısır Çarşısı turunu tamamlayıp Eminönü Meydanı'nda soluklanan bir turist olsanız, eski İstanbul'a karşı şöyle bir kahve keyfi yapmak istersiniz değil mi? Ama kendi ülkenizdeki gibi değil, Türkiye'desiniz ya, şu hep duyduğunuz ünlü Türk kahvesini içmek istersiniz herhalde... Simitçi, dönerci, halk köftecisi bir yana, bugüne kadar İstanbul'da 'Türk kahvesini adabıyla sunan, temiz, özenli ve kimliği olan bir kahve zinciri yoktu. Önce yabancılar geldi birer birer, son olarak dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, şehrin dört bir yanında mis gibi kahve kokusunu yaydığında, gerçek tiryakiler, "Bizim kahvemiz nerede?" diye sordular. Sonra kahvede yeni markalar çıktı tek tek. Sagra, Ülker girdi sektöre. Ayda bin ton Türk kahvesi tüketilen Türkiye'de herkes, pazarı büyütmenin derdine düştü. Kahvede markalaşma bir yana, Türkiye'nin ilk yerli Starbucks'ı da haziran ayında Eminönü Meydanı'nda sessiz sedasız açılıverdi.iLGİ UMDUĞUMUZDAN FAZLA OLDU Altınmarka Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Birol Altınkılıç, Hadımköy’deki fabrikada Türk Kahvesi ile birlikte espresso ve filtre kahve de üretiyor. 20 yıllık kahve üreticisi Altınmarka ile şirketin en büyük tedarikçisi Ülker'in işbirliğiyle.

HEM SATIYOR HEM PİŞİRİYOR
Şimdi, Tahtakale'de yorulup, Mısır Çarşısı'ndan Eminönü'ne çıkanlar, sola dönüp kokuyu izlediklerinde Kahve Dünyası'na ulaşıyor. İçeride Ülker'in tüm kahve çeşitleri var, bir de devasa boyutlarda kahve çekme makinası. İsteyen ekrandan kahve belgeselini izleyip içeride kahvesini içerken, İstanbul manzarasını tercih edenler dışarıda oturuyor. Bir fincan kahve 1 milyon liraya içiliyor, eğer birkaç kişi içmişseniz, giderken 100 gramlık bir paket de hediye ediliyor. Günde 600 fincan Türk kahvesinin yarısını yabancı turistler içiyor. Kahve Dünyası'nın yatırımcısı, Altınmarka Gıda. Şirket pek tanınmıyor ama geçtiğimiz yıl İstanbul Sanayi Odası'nın 500 büyük sanayi şirketi içinde 113'üncü sırada yer almış. Bir aile şireti olan Altınmarka, yıllardır Ülker'e kakao üretmekle kalmıyor, dünya devleri için de üretim yapıyor. Altınmarka Gıdaİşte İstanbul'u gezen ve soluğu Eminönü'nde alan bir İngiliz turist. Türk kahvesinin tadını beğenmiş, Yönetim Kurulu Başkanı Birol Altınkılıç, francising sistemiyle yeni "Kahve Dünyası" zincirlerinin açılacağını, 2005'te Türkiye'nin çeşitli illerinde toplam 20 zincir açmayı planladıklarını söylüyor. Altınkılıç, 10 milyon dolar yatırımla Hadımköy'de yeni kurduğu kahve fabrikasında Brezilya'dan getirdiği kahveleri son teknolojiyle üretiyor. Kahve çekirdekleri çekilirken aroma her yere yayılsın diye önce içine bir miktar su konuyor, özel paketleme teknolojisiyle kahve 1 yıl tazeliğini koruyor. Saatte 1.5 ton kahve kavurma kapasitesine sahip fabrika, üretiminin yüzde 90'ını Ülker markasıyla pazara sürüyor. Ülker de Altırmarka'ya dağıtımda destek oluyor. Kahve Dünyası'nda Ülker markalı Türk kahvesi ve espressonun toptan ve perakende satışı yapılırken, ön taraftaki masalarda da servis veriliyor. Altınmarka şimdi yine Ülker markasıyla 'instant kahve' ve 'filtre kahve' üretmeye hazırlanıyor. Kahve Dünyası, Eminönü ile sınırlı kalmayacak, hızla yeni şubeler açılacak.

ESEN EVRAN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 'Hortumu kestik, milli gelir 4 bin doları buldu'
 3 yıllık stand-by müzakeresi bugün başlıyor
 Merkez Reklam'da yeniden yapılanma
 Koç'un 2 yıllık seferi başladı
 Denizbank halka arzla borsa liginde 5. olacak
 'Mevduatın sigortası da 50 milyarla sınırlansın'
 Petkim'le iş yapana iskontolu özelleştirme
 Yeni AB ülkeleri 10 yıllık teşvikle devleri tavladı
 Fuarların gözde 'modeli' Auto Show'a geliyor
 TCDD 2005'te 2.2 katrilyon yatırım yapacak
 Yatırım için koşuya devam
 Yeşil kart alanların sayısı azalıyor
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Anadolu'da sanayileşme hamlesinin yeni halkası...
MEHMET ALTAN
Biz anlatmadık ama borsa öğretecek...
Avrupa Birliği...
Komandonun cinneti
Sualtı Taarruz Komandosu (SAT) olan astsubay beylik silahını bu kez...
Zaman zaman Ersun olamadım ama pes etmem
Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal "Bu göreve geldiğimde her...
"Avcı" iş başında
Emniyet camiasında 'Avcı' olarak ünlenen Şentürk Demiralp, halen...
Türkler sırat köprüsünde
Türkler sırat köprüsünde
Irak polisi son 24 saat içinde Balad'da 12 Türk kamyoncunun...
IMKB
E: 20,833 D:% -4.02
DOLAR
S: 1,521,000 D:% 1.13
EURO
S: 1,851,000 D:% 1.37
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.