kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MALATYA'DA 19 FABRİKA AÇTI:Başbakan Tayyip Erdoğan, Malatya'da 19 fabrikanın açılışını ve 38 fabrikanın da temelini attı. Temel atma töreninde Erdoğan'ı eşi Emine Erdoğan da yalnız bırakmadı. Pazar günü olması nedeniyle kravatsız olan Erdoğan'ın spor giyimi dikkat çekti.
'Hortumu kestik, milli gelir 4 bin doları buldu'
Erdoğan: AB ile ilişkiler yolunda

'Hortumu kestik, milli gelir 4 bin doları buldu'

Artık vatandaşın parasının batık bankalara gitmeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Hortumları kestik, Türkiye yüzde 13 büyüdü, milli gelir 4 bin dolara çıktı. Hedefimiz, 10 bin dolarlık milli gelire ulaşmak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kişi başına milli gelirin 4 bin dolara çıktığını bu başarıyı, hortummları keserek elde ettiklerini söyledi. Erdoğan, Malatya'da 19 yeni fabrikanın açılışı ve 38 fabrikanın da temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu tip törenerin kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılan tesislerin atılan temellerin kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek, "Bu tablolar bana gerçekten heyecan veriyor. Bunu yaşadıkça gerçekten hücrelerime kadar artık ülkemin aydınlık dolu yarınlarını hissediyor görüyor, onun heyecanıyla çok daha farklı bir duyguya kapılıyorum. Artık emin bir şekilde yarınlara yürüyoruz. Hem de gece gündüz demeden yürüyoruz hem içerde hem dışarıda bu yürüyüşümüz devam ediyor" dedi. Konuşmasında ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan da örnekler veren Erdoğan, 3 Kasım 2002'de 2 bin 600 dolar olan kişi başına gelirin şimdi 4 bin dolara yükseldiğini kaydederek, "Bunlar her toplumda olan bir sıçrama değil, bu millete mahsustur. Yolsuzlukların önü alınınca hortumlar kesilince nereden nereye geldik. İşte ilk 6 aydaki büyüme hızı 2004'te yüzde 13.4'e ulaştı. Halbuki bizim hedefimiz yüzde 5'ti. Bu şunu gösteriyor yıl sonu itibariyle büyümede gayet iyi bir konuma geleceğiz" şeklinde konuştu. Erdoğan'a temel atma ve açılış töreninde, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Güldal Akşit, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da eşlik etti. İktidara geldiklerinde 15 bin kilometre duble yol sözü verdiklerinde ciddiye almayanlar olduğunu kaydeden Erdoğan, "Duble yollar dedik bizimle dalga geçtiler. Geçen yıl 2000 kilometre, bu yıl da 3 bin kilometre yapıyoruz. Hedefimiz 5 yılın sonunda 15 bin kilometre yolu gerçekleştirmek" dedi. Bankalar ve bankacılık sistemi konusuna da değinen Erdoğan, artık bankalarla ilgili batık haberlerinin duyulmadığının belirterek, "Artık duyuyor musunuz, herhangi bir banka batıyor mu? Yok artık. Vatandaşın parası da batık bankalara gitmeyecek. Mevduata güvenceyi de 50 milyara indirdik. Mevduatta garanti kapsamını daha da aşağıya çekeceğiz. Artık bu faturaları fakirin parasından ödetmeyeceğiz." Erdoğan zenginlere de seslenerek, 'Doğduğunuz yeri unutmayın.' dedi. Erdoğan ' Doğdunuz o yerlerden de hayır duası almak istiyorsanız, o yerlere de yatırım yapın." Faiz ödemelerinin Türkiye'nin önemli bir sorunu olduğuna dikkat çeken, 2003'te 42 milyar dolar faiz ödediklerini belirten Başbakan şöyle dedi:

VATANDAŞA DERT YANDI
"Ah sevgili vatandaşım geçen yıl ne kadar faiz ödedik biliyor musun? Geçen yıl tam 42 milyar dolar faiz ödedik. Yani 60 katrilyon Türk Lirası. Bu paraların yarısı bizde kalsaydı. Bu ülke nereden nereye gelirdi. Ne yapalım. Bu devletin borcu. Bu borcu kucağımızda bulduk. Ama şimdi borcu azaltıyoruz. " Başbakan Erdoğan'ın açılışını yaptığı 19 fabrika ile bin 270 kişiye iş imkanı sağlanıyor. Temeli atılan 38 fabrika ile de Malatya'da dört bin kişiye istihdam yaratılacak. Fabrikalar için 90 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Erdoğan Toplu Konut İdaresi'nin Beydağı Toplu Konut alanındaki 852 konutunun da temelini attı. Başbakan, konutların 2005'in temmuz ayında bitirileceğini söyledi.
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 3 yıllık stand-by müzakeresi bugün başlıyor
 Merkez Reklam'da yeniden yapılanma
 Koç'un 2 yıllık seferi başladı
 Denizbank halka arzla borsa liginde 5. olacak
 'Mevduatın sigortası da 50 milyarla sınırlansın'
 Petkim'le iş yapana iskontolu özelleştirme
 Yeni AB ülkeleri 10 yıllık teşvikle devleri tavladı
 'Kahveturka' zinciri Eminönü'nden Türkiye'ye yayılacak
 Fuarların gözde 'modeli' Auto Show'a geliyor
 TCDD 2005'te 2.2 katrilyon yatırım yapacak
 Yatırım için koşuya devam
 Yeşil kart alanların sayısı azalıyor
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Anadolu'da sanayileşme hamlesinin yeni halkası...
MEHMET ALTAN
Biz anlatmadık ama borsa öğretecek...
Avrupa Birliği...
Komandonun cinneti
Sualtı Taarruz Komandosu (SAT) olan astsubay beylik silahını bu kez...
Zaman zaman Ersun olamadım ama pes etmem
Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal "Bu göreve geldiğimde her...
"Avcı" iş başında
Emniyet camiasında 'Avcı' olarak ünlenen Şentürk Demiralp, halen...
Türkler sırat köprüsünde
Türkler sırat köprüsünde
Irak polisi son 24 saat içinde Balad'da 12 Türk kamyoncunun...
IMKB
E: 20,833 D:% -4.02
DOLAR
S: 1,521,000 D:% 1.13
EURO
S: 1,851,000 D:% 1.37
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.